• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA, CORNELA:: kojení ani děti za to nemohou, takový člověk je, nebo není, poněkud nezávisle na dětech. Nesnažíte se být vážné, doufám? ;)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: setkávám se s nimi nepříjemně často. Doktorka, která varuje před očkováním a pořádá přednášky o dětském spánku a čemkoli jiném s dogametem takto a nejinak, doktorka, která s narozením dětí zanevřela na cukr a lepek a bůhví co ještě a prezentuje to jako zdravé pečení (a manžel má 30 kg nadváhu) apod.

    Měli by ženám - lékařkám po porudu nabízet zastavení laktace a zachování titulu nebo odevzdání diplomu na kojení + 3 roky ochranná lhůta do dopozitu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: To by měl doktor vědět i bez diplomky, jenže ono je to tmářství dneska tak vlezlé, že lidi chodí na univerzitu už předmasírovaní patřičnými zdroji a "s názorem".
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: no, na fildě, což je hnízdo grafomanů, nám řekli Citujte, kikoťi, citační norma ČSN je na nástěnce. Asi tak.
    Ale ono nejde ani o citační normu, ani o to, co že se to má citovat, ale že doktor ví, že homeopatie atd. jsou blbiny proč jsou blbiny, že existuje placebo efekt a u čeho dobře působí, pročež se jeví, že funguje tmářství, pověra a jiné alternativy... aby s tím uměl pracovat. Což by se muselo tak nějak doopravdy učit. A vědět, že homeopatie, klystýr kafem, bezlepková, bezmlíková bez-všechno dieta neléčí rakovinu atd., na to jeden nemusí mít vědecké ambice.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    CORNELA: k univerzitnimu vzdelani patri samostna "vedecka" prace. protoze pak to degradujes na uroven prakticke skoly. vetsina seminarek na medicine by neobstala ani na mem celkem prumernem prazskem gymplu. doktorandskou praci muzes psat i po promoci, nahrazovala by tak atestacni...
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    CORNELA: fakt, ze se na medicine v cechach nepise ani volitelne zadna doktorandska prace, ale presto ziskivas titul mudr., povazuju za zasadni chybu. v porovnani s kolegy ze zapadu, kde je podobna prace standardem (ne povinnosti), jsou cesti medici a lekari v praci s informacemi dost handicapovani. nejde primarne o to, objevit neco prevratneho, ale jen o to, naucit se trochu vedecky pracovat.
    CNV
    CNV --- ---
    ZUZKAOU: Tak uvidíme, jestli u paleo skončí, nebo je to jen další zastávka na dlouhé cestě.
    Ale paleo je na rozdíl od vege docela normální strava, tak by mohlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    božínku...

    Acri´s: VEGETARIÁNKA, KTEROU VYLÉČILO MASO
    http://acrislife.blogspot.cz/2017/11/vegetarianka-kterou-vylecilo-maso.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: no to ani náhodou - samozřejmě že jde děti učit už od malčika kritické myšlené, argumentaci, ověřování faktů a tak. Jen k tomu potřebuješ být učitel, který to umí a potřebuješ jinou výuku, než klasickou frontální.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: to byl humor. Je mi jasné, že je to složité, už proto, že malá děcka potřebujou nějaké jednoduché pravdy ve smyslu krást je špatně, učit se prostě musíme, to kritické myšlení lze cvičit ve stylu Když tě Pepíček navádí k blbostem, uděláš, co říká, nebo si to důkladně rozmyslíš. Ale jde to, jde děcka naučit všechny ty záludné a manipulativní jazykové prostředky (a věřím, že smradi v devítce by si mohli užít slohovku na téma Zkuste čtenáři podsunout nějakou blbost).

    Ale ano, to je takové to Kdybych to dělala já, dělala bych to jinak....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak spousta učitelů pochopitelně ve výuce kritického myšlení docela dost jede, ale to jak je školství nastavené prostě je docela proti.

    A peďáky pochopitelně nic takového neučí, maximálně jako volitelný výběrový seminář, jestli je to zrovna téma, které baví nějakého z doktorandů.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: to ale není něco na co uděláš seminář a posléze zbytek školy je: "je to tak protože jsem to tak řekla" a nebo prostě struktura já vám něco odvykládám, vy si to zapamatujete a do testu reprodukujete co všechno jste si zapamatovali.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: externí lektoři z nějaké neziskovky *havloidník*?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: co se snažím naznačit je, že není kdo by to ty nebohé děti učil.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: tím neříkám, že na středních, vysokých, polovysokých i zcela nízkých školách ne. Na všech, furt a dokola.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Na veterině se píše volitelně, spíš lidi, co míří do výzkumu, než do praxe.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: hahahaha. od základky pravíš?

    Marcela F. (macimaci) ID 186526
    Negativní uvažováníu dítěte

    Dcerka je ve druhé třídě a strašně negativně pohlíží na svět. Je jak bez života,z ničeho se neraduje, školu si vyloženě hnusí. Učitelka si stěžuje,že všechno hned vzdává, že si nevěří.... Má v sobě nějaký blok. Nevím,co se jí stalo,chci jí pomoct. Uč. doporučuje kineziologii, nemám s tím zkušenosti. Jak ji vrátit do života?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Já se tam odeslala sama, byla to tamní rezidentní doktorka, ale u té nepadlo o čínské medicíně nebo něčem podobným ani slovo. Na webu se chlubí Vojtou a Mojžíšovou a různými velmi normálními věcmi, kromě těch tmářovin, tak jsem soudila, že třeba dávají na výběr, když už teda. A když mi někdo vysloveně naslibuje, jak mě naučí správně cvičit na posílení chabého stehna, tak za tím nečekám podraz.
    Těch pár stovek mě zas tak neštve, inu, Praha, tady se evidentně platí i za sáhnutí na kliku a místní považují za anomálii, že u nás na divokém východě NENÍ normální, že zubař bere deset litrů za rok jenom za to, že má jednoho v kartotéce a i tak tam člověk dostane kafe.

    Mno... a ta práce s informacema a úvod do pavědy by se měly učit už na základce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: odeslání odborným lékařem (tedy pokus o něj) na kliniku draze placeného tmářství už u nás proběhlo taky. Oni tomu fakt věří.

    Na medicíně se neučí ověřování informací, vyhledávání v odborných časopisech a tak?

    Ale tuším, že na medicíně a možná i veterině(?) se nepíše diplomka, takže to možná páchne odtud.
    CDR
    CDR --- ---
    nevím proč, ale teď jsem se rozesmál, od gentiany se mi to nějak asociovalo do hluboké minulosti a vzpomněl jsem si na tenhle kus, který s místní debatou zcela jistě souvisí :)

    Osvětová přednáška v Suché Vrbici, Sleduj filmy online zdarma na SledujuFilmy.cz
    https://sledujufilmy.cz/film/osvetova-prednaska-v-suche-vrbici/13557/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam