• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PARANOIDANDROID:
    tady se psychoterapeuti cvičej na ty šalratany.
    Spirituální aspekt v procesu léčení
    Mike Boxhall (Velká Británie)
    11. - 14. ledna 2018
    Postgraduální kurz, jehož záměrem je otevřít profesionálním terapeutům (kraniosakrálním terapeutům, osteopatům, fyzioterapeutům, psychoterapeutům) nový obzor a příležitost dotknout se dalších rozměrů léčení. Výuka pokračuje tam, kde koncept léčení a dovednosti terapeuta narážejí na své hranice. Způsob práce vlastní craniosacrální biodynamické terapii je obohacený o další úrovně vnímání a zpětnou vazbu. Záměrem tohoto kurzu je zkušenostně zkoumat spirituální aspekty léčení, které jsou přirozenou součástí našich tělesných bytostí. Spíše nežli o výklad, jedná se tedy o formu společné praxe. Praxe, která vede k rozšířenému vědomí.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    PARANOIDANDROID: toho zrovna znám, oproti léčbou savem, jen utratíš peníze, ale zdraví zůstane :D
    PARANOIDANDROID
    PARANOIDANDROID --- ---
    Hmmm
    Druna: Radikální upřímnost - náhorní planina
    http://www.druna.cz/radikalni-uprimnost
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ZUZKAOU: ... Jít si koupit další knihu, do které se může projektovat?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ICARUS: nevím. Ale nedivila bych se kdyby jo.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ZUZKAOU: to je TA Lalina?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: Teoreticky jo, ale prakticky to evidentně nefunguje.
    CORDESCU
    CORDESCU --- ---
    ZUZKAOU: Co může pomoct? Kdo může pomoct? klystýr
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: kdyby raději psala fanfikci, nebo vedla Dračí doupě :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    Lalina3
    Nováček
    4 příspěvky
    dnes v 18:50

    Další svět - nadpřirozeno, ztráta
    Ahoj všem.
    Už od velmi útlého dětství (7 let) jsem se dokázala připojit k dalšímu světu. Nemyslím svět zemřelých či něco podobného, o čem obecně nějaké diskuze jsou.
    Myslím tím svět návazný na knihu. Zní to zvláštně, proto předem prosím: Vy, co na mě nebudete mít nic jiného než urážlivé zprávy, nechte si to prosím pro sebe, snažím se normálně žádat o pomoc.
    Existuje určitá kniha, která má svůj příběh. Svůj svět. A já se do něj připojila a společně se mnou se začalo dít to, co už v knize není. Zde jsem navázala na život, který jsem tam,,já'' vedla předtím. Byla jsem už dospělá, měla manžela, děti, problémy… Takže moje,,postava'' žila ještě předtím, než jsem se k ní připojila. V ten den, kdy jsem se poprvé doopravdy naplno připojila (bylo to postupně), se tedy moje já rozrostlo o ještě jedno. Teď jsem tedy já v tom světě ta samá osoba jako já tady. Ale přesto každá z,,nás'' máme třeba mnohdy i jiné názory, to je na tom velice pozoruhodné. Tohle by mi samozřejmě nikdo nevěřil. Zajímavější ale pro lidi okolo bylo, když jsem začala vědět věci, které bych vědět neměla. Měla jsem společné vzpomínky, proto jsem věděla, jak se starat o dítě, co obnáší manželství, atd. Také jsem si tam mohla napsat poznámku, kterou jsem tady přečetla. Což bylo mnohdy hodně výhodné. V této době jsem se taky více zaměřila na lidi v druhém světě. Své děti jsem nadevše milovala, ale můj mozek zatím nedokázal úplně pochopit lásku, kterou jsem k nim cítila. Nedokázal ji strávit, byla jsem ještě docela malá. A tím jsme se dostali k další velké kapitole. V tom světě jsem neskutečně moc milovala svého manžela, spojovalo nás velmi speciální pouto, které se podle mě v tomto světě nedá vytvořit. A pořád tomu tak je, o tom ale za chvíli. A tak, jak jsem dospívala tady, jsem se beznadějně zamilovala i svým,,druhým'' já. Do svého manžela. A v této době jsem až moc začala rozlišovat druhý svět a tento. Zašla jsem tak daleko, že jsem,,jí'' záviděla, že,,ona'' ho má a já ne. Druhý svět jsem totiž necítila stoprocentně, ne tak intenzivně jako tento. A v tuto chvíli se stal zlom, který mi ničí život…a hlavně ničí mě. První ale musím otevřít ještě další kapitolu.
    V 10-ti letech jsem narazila na holku, u které se projevovalo totéž. Byla úplně ve stejném světě, považuji to za zázrak. A nebo je takových lidí víc, ale narazit na ně je složité, já sama jsem se držela v ústraní. Společně jsme se potkali i v druhém světě (sice jsme každá bydlela úplně někde jinde, ale podle orientačních bodů nebylo těžké se najít) a staly se z nás v obou světech (doteď) nejlepší přítelkyně.
    Teď zpět k zlomu. Jakmile jsem tedy začala rozlišovat své,,druhé'' já a tohle, nastal již zmíněný zlom. Druhý svět jsem přestala cítit. Pomalu, ale jistě. Bylo a je to strašné. Ztratila jsem někoho, koho jsem milovala až tak, že to nebylo možné, svoji rodinu, přátelé… Bolí a ničí mě každý den. K tomu to nikomu nemůžu říct, každý by se mi vysmál. Teď už jsem ale tak na dně, že s tím jdu sem, jako za poslední záchranou.
    Nenapadá vás, jak bych se mohla zpět připojit? Musí existovat nějaká možnost. Podle sebe a své nejlepší kamarádky bych se měla srovnat sama se sebou, začít se mít ráda. A hlavně potřebuji získat zpět NADĚJI, která mě nedávno úplně definitivně opustila. Ale jak? Jakým způsobem? A nebo snad někdo, kdo má s nadpřirozenem zkušenosti? Co může pomoct? Kdo může pomoct?

    Tohle jsem potřebovala napsat celé ty roky…kdokoli to dočte až sem a nezanechává zde urážlivý komentář, ale povzbuzení, radu (za každou budu extrémně vděčná), či jen bude přemýšlet - moc děkuji.

    K psycholožce mě prosím neposílejte, nejsem nijak psychicky nemocná (což jste z způsobu, kterým píšu už mohli poznat), zatím ne. I když nějaké zhroucení mě v budoucnu čeká, cítím, že už jsem na pokraji sil.

    Toť asi vše. Snad to nebylo mrhání času, vážně jste moje poslední naděje.

    mgdln
    dnes v 19:59

    Myslím si, že není moudré považovat pouze ten „náš“ svět za jediný a především pravdivý. Je to s velkou pravděpodobností také jen pouhá fikce - velmi velmi podobná té, co znáte z filmu Matrix.

    Zakladatelce by možná pomohlo být ve všech světech, ve kterých se pohybuje a bude pohybovat, především pozorovatelem. Nepouštět si tamní „realitu“ k tělu.
    Naučit se spíše toto umění využívat. Třeba se dohodnout v tom dalším světě, že každá bude studovat něco jiného a znalosti mít tím pádem dvojí.

    Rozhodně se nehroutit a starat se o potřeby těla a zdravého rozumu zde. Takže rady kámošky nebyly až tak od věci. Měj se ráda a věř, že na světe neexistuje nic, kvůli čemu by bylo třeba se hroutit.


    Anonymní

    dnes v 20:23
    Zkus hlubinnou regresní terapii. Výborné zkušenosti mám s p. Dragomireckým http://www.dragomirecky.cz/novy/ , jednou byl o něm i velmi zajímavý a rozsáhlý článek v časopise Enigma. Na té webovce najdeš i kontakty na lidi, které sám vyučil a kteří by tě touto hlubinnou regresní terapií mohli provést. Možná tam najdeš někoho z tvého bližšího okolí.

    Osobně si myslím, že tvůj problém spočívá ve vzpomínkách na některý z minulých životů.
    Není pravda, že minulý život člověk musel žít jen v minulosti, protože Čas ve vesmíru nehraje roli, to je jen náš lidský výmysl. Minulý život jsi paradoxně mohla prožít v budoucnosti či paralelně se svým současným životem, v přítomnosti.

    Nemyslím si, že máš schizofrenii či rozdvojenou osobnost, jak tady zazněly náznaky.
    Ale jsou věci, které většina lidí ještě neumí pochopit a porozumět jim, protože jsou víc materialističtí a věří jen tomu, co je kolem nich, co vidí a na co si mohou fyzicky sahnout.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    CORNELA: ta prace ti zabere semestr az dva. vychazim z toho, jak to funguje na zapad od nas. lekari a medici tam jsou v tomto ohledu lepe vzdelani. na spoustu veci ti staci selsky rozum. nestaci ale obvykle k tomu, jak mas cist a pochopit odborny clanek a jeste se k nemu kriticky vyjadrit. tohle podle me dost zasadne neumime.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    přidejte k tomu izolaci.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: kdyby k tomu neměly sklony už dřív, nenastalo by to :) Mateřství to mohlo jenom akcelerovat, ne přímo způsobit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: všem (3), co jsem znala osobně, se to stalo po dětech. Do mateřské chodily do práce někam do nemocnice nebo ordinace, doma s dětma začly vymýšlet a bum...

    Takže ironicky, ale tuším v tom mateřství jistý předěl.
    A moc nechápu uvažování studované lékařky, které se narodí zdravé dítě / děti, normálně žijí bez komplikací a ona přijde s tím, že by je očkovat nedala nebo aspoň nějak jinak a jak by to nedoporučila.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA, CORNELA:: kojení ani děti za to nemohou, takový člověk je, nebo není, poněkud nezávisle na dětech. Nesnažíte se být vážné, doufám? ;)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: setkávám se s nimi nepříjemně často. Doktorka, která varuje před očkováním a pořádá přednášky o dětském spánku a čemkoli jiném s dogametem takto a nejinak, doktorka, která s narozením dětí zanevřela na cukr a lepek a bůhví co ještě a prezentuje to jako zdravé pečení (a manžel má 30 kg nadváhu) apod.

    Měli by ženám - lékařkám po porudu nabízet zastavení laktace a zachování titulu nebo odevzdání diplomu na kojení + 3 roky ochranná lhůta do dopozitu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: To by měl doktor vědět i bez diplomky, jenže ono je to tmářství dneska tak vlezlé, že lidi chodí na univerzitu už předmasírovaní patřičnými zdroji a "s názorem".
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: no, na fildě, což je hnízdo grafomanů, nám řekli Citujte, kikoťi, citační norma ČSN je na nástěnce. Asi tak.
    Ale ono nejde ani o citační normu, ani o to, co že se to má citovat, ale že doktor ví, že homeopatie atd. jsou blbiny proč jsou blbiny, že existuje placebo efekt a u čeho dobře působí, pročež se jeví, že funguje tmářství, pověra a jiné alternativy... aby s tím uměl pracovat. Což by se muselo tak nějak doopravdy učit. A vědět, že homeopatie, klystýr kafem, bezlepková, bezmlíková bez-všechno dieta neléčí rakovinu atd., na to jeden nemusí mít vědecké ambice.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    CORNELA: k univerzitnimu vzdelani patri samostna "vedecka" prace. protoze pak to degradujes na uroven prakticke skoly. vetsina seminarek na medicine by neobstala ani na mem celkem prumernem prazskem gymplu. doktorandskou praci muzes psat i po promoci, nahrazovala by tak atestacni...
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    CORNELA: fakt, ze se na medicine v cechach nepise ani volitelne zadna doktorandska prace, ale presto ziskivas titul mudr., povazuju za zasadni chybu. v porovnani s kolegy ze zapadu, kde je podobna prace standardem (ne povinnosti), jsou cesti medici a lekari v praci s informacemi dost handicapovani. nejde primarne o to, objevit neco prevratneho, ale jen o to, naucit se trochu vedecky pracovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam