• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: "nebudu moct provozovat svoje radosti"
    Pokud je něčí radost se najíst, napít, zakouřit si, kouknout na telku a nezapotit se, je to těžký.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Me se neptej, ja tenhle koncept nechapu. Kdyz se nebudu primerene starat a chovat slusne, nebudu moct provozovat svoje radosti, coz me nastve. Proste za sebe nesu zodpovednost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: to funguje jen na zaplašení ječného zrna, ne?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: V tom pripade musi byt vase prace strasne frustrujici. Doufala jsem, ze cloveku staci se dobre leknout.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JAZZZ: ale "nestresujte se a hejbejte se" ti doktori rikaji pacosum dost casto. Moje zkusenost je, ze u veci, ktere jsou ovlivnitelne zivotni stylem, naprosto vzdycky. Pravda, nevykecavaji tri hodiny o kazdem psouku, ale ja teda nemam pocit, ze by to nejak zanedbavali.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JAZZZ: Mela jsem dedu, byl na tom vicemene jako ta tvoje babicka.

    Ano, pan doktor byl pambu - ale doktor pro neho byl nekdo, kdo ma predepisovat prasky. Nejake upravy zivotospravy a podobne, Ty ignoroval, protoze doktor ma predepisovat prasky,zbytek pro neho byl nejaka omacka okolo. Nikdo, nikdy a nijak dedu nepresvedcil, ze se nema ladovat sladkym, treba. Na prochazky chodil proto, ze byl zvedavy, dokud to zvladal, pak uz mel neuropatii a problemy a doktori sice radili, ze hlavne pohyb, ale dokud ho nekdo nechytil pod pazi a nesel s nim, tak nesel ani na tu blbou prochazku kolem bloku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PATISLAV: sem malomestak, ja delam celej zivot it, nic jinyho neumim, protoze sem se nic jinyho ani nenaucil. z pozice it technika se dostanu obcas do ruznych provozu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    VYHULENY_UFO: si dělal skladníka? V kanclu se s praskama vůbec nesetkas.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GEISHA: tady bych si dovolil poznamenat, že míra obezity nekopíruje zcela HDP, tedy existují i jiné faktory než hojnost, jako je kultura, společenský tlak a právě různé motivace jako třeba nákladné zdravotnictví, které můžou hrát roli.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAZZZ: si myslim, ze si pro merck pracoval malo. ja delal kratce neco pro zentivu a normalne sem si mohl odnest tu baleni jednoho leku, tu zase druhyho. nejvetsi uspech tenkrat mely pytle s neurolem. to tam slo nabrat hrstma ....
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    Ban?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MAR_TINA: díky, já se s ním taky v drtivé většině názorů nestotožňuju, ba mi ten jeho sektářský byznys i vadí. jenom sem hledal, v čem konkrétně tkví ten výkřik "maaaa goooor", když jenom jinými slovy (pro spoustu lidí bohužel neuchopitelnými - a to je to, proč je tak populární) propaguje prevenci.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Muž měl po hrudní operaci předepsané nějaké rehabilitační cviky, jednou se ptal doktorky, co mu ten papír s tím dala, jak má přesně něco provádět, že mu to není úplně jasný. "Hmm, víte, já taky moc nevím, my jsme tu na to měli rehabilitační sestru, ale už tady nedělá. Víte, že jste za celou dobu první, kdo se na to ptá?" "A to oni to všichni ostatní chápou?" "To ne, to on to asi nikdo jinej necvičí". Tak asi tak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAZZZ: tys prostě tu babku už jsem viděl zpopelnenou a ona ne. Je živá a potřebuje víc péče. Smůla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOKKTOR: Dušek je zodpovědný a dělá něco pro sebe. A neskolily ho geny. Že to hlásá je jeho věc. Jak to lidi pochopí je jejich věc. Pokud si z toho vezmou nezobat zlé prášky a nevěřit doktorů nýbrž ezoherci, prosím. Kdyby si z toho vzali procházky, zdravé jídlo a relax a odmavli jeho ezokecy, udělalo by jim to lépe.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAZZZ: já se stresuju a přetěžuju. Vím to a něco s tím dělám. Je to na dlouho, chce to jisto snahu a motivaci a seberozvoj mě stojí u terapeutka 800 Kč za hodinu dvakrát měsíčně. Myslíš, že lidem pomůže ráda nestresovat a oni hned přestanou? Já ne.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    GEISHA: doktor možná ne, ale pojištovnu by to rozhodně zajímat mělo.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    GEISHA: a proc ne? zrovna tam je prevence dulezita. a pokud by nedodrzel prochazkovy rezim, tak by dostal nizsi uhradu od pojistovny.

    chapu ze lekari maji malo casu, malo penez a nekdy i motivace, ale ty penize ve zdravotnictvi jsou, jen je rozkrada management a system je nastaveny tak, ze casem lekaru plytva. pacient, co by opravdu chodil na prochazky, by doktora nezdrzoval v ordinaci.

    OMNIHASH: a dari se ti jim to nejak vysvetlit? tihle lidi jsou uz mimo a radikalni hubnuti by jim v tuhke chvilimohlo i ublizit. ja nerozporuju ze ten chemickej koktejl dokaze udrzet na zivu nekoho, kdo tu uz nemusel byt. chyba nastala pred 20ti lety, ted uz muze byt pozde to resit.
    pokud se v CR nekdo snazi dat lekarsky ramec tomu "misto stresu z koukani na zpravy si jdete zabehat" tak dostane bludny balvan a to mi vadi.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JAZZZ: si trochu pleteš doktory a rodiče. Sem přesvědčenej, že každej tlustej člověk ví, že by měl zhubnout, pokud se chce cejtit líp, tohle fakt neni utajená iluminátská informace distribuovaná jenom při zakoupení pernamentky do fitka. Já mám taky rodinný důchoce vyžraný do koulí se stejným odůvodněním, že za války maso nebylo. Válka ale skončila před 70 rokama a zas takový trauma, že by tu lidi jedli pět let kořínky s moučnema červama to nebylo, aby bylo nutný neustále skákat na tuhle vějičku.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CORNELA: duchodci jsou specificky v tom, ze doktor u nich autoritu ma, protoze predepisuje prasky, kdezto rada od vnoucat nema zadnou vahu.

    nezpochybnuju schopnost zapadni mediciny udrzet nemocny zombiky dlouho zive. je ale nesporne, ze kvalita zivota spociva v prevenci a zdravem zivotnim stylu a proto dehonestovani Hnizdila povazuju za silne kontraproduktivni a velky ulet radobyracionalnich skeptiku, kteri na druhe strane uplne prehlizi problem naduzivani leku.

    ta "prochazka na predpis" klidne i s kontrolou turistickych znamek by byla ve spouste pripadu lepsi reseni, nez hromada prasku predepsana o deset let pozdeji. na tom neni nic divneho, ale ocekavat od lidi naucenych delegovat odpovednost za svoje zdravi, ze to budou delat sami od sebe, to je na dnesni dobu prilis odvazne.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: Hele, nam nosi i snidane z Paula! Asi ze ty nase cytostatika jsou drazsi :D!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam