• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    HARDY: jak se vubec pri vyuce farmacie uplatnuje evidence based pristup?
    HARDY
    HARDY --- ---
    MAR_TINA: na farmacii se naopak zdůrazňuje, že to jsou registrovaná léčiva spolu s přípravky na akupunkturu, ale děje se tak v rámci výuky legislativy.
    No a pak je volitelňák Technologie homeopatických přípravků, ale z toho maj všichni (samozřejmě až výjimky) prdel...
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    QUIXDE: tak nemame) karlak.
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    FLAVIGNY: HK? Hele nam to sdeloval v ramci seminaru nebo na prednasce. A vzhledem k tomu jaka byla kolikrat pozornost na seminari a ucast na prednasce :D
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    QUIXDE: tak ja mam vystudovany nejspia stejny ustav jako ty a na homeopatika si fakt nevzpominam
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    FLAVIGNY: Jo, tak on je jen zastupce prednosty, ale pan doc. PhamDr. Sterba. Byl sice prisnej, ale skvelej.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    QUIXDE: Slanaře?
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    MAR_TINA: Nam to teda zduraznovali nekolikrat, meli jsme zazranyho nafsence a ambiciozniho mladeho sefa cely farmacky, takze ten se venoval rozsahle tem tematum. Ale tezko rict, jak je to jinde. Ale faktem zustava, ze jako otazku ke zkousce jsme to neměli.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MAR_TINA: na medicine za me homeopatika nebyla zminema snad ani jednou. uz takhle maj ve ctvrtaku vsichni z farmacky dost fucak, takze na nesmysly neni cas. jako vsechny jine "alternativy" jsou homeopatika imho "problemem" primarni pece resp. tech oboru s vyssim vyskytem psychosomatiku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: je skvělé, že dělala svoje rešeše o možnostech léčby pocitvě, až došla k pravdivému závěru a dokázala se vzdát praxe a peněz.
    Ale proč to kurňa v Německu (a jinde) neučí na medicíně, že homeopatické přípravky nejsou léčiva?
    Co v Čechách, Učí se na medicíně, že to nejsou léky?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zažila jsem výhrůžky smrtí, popisuje bývalá homeopatka, která se stala skeptičkou - Zdravotnický deník
    http://www.zdravotnickydenik.cz/...lid=IwAR1bstlQANZ5KbJUjvqRv6RZ-jMXC-NtxkXpYZ0Jtzq6c1uqARBzc3EPWfw
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANKITTY11: My máme už druhé balení růžové, protože ... je růžová a přijde mi to cute, tak nevím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEANKITTY11: ale to je dobrá zpráva. Obyč solí můžu solit kolik chci a tělo si jí nevezme :)
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    MEANKITTY11: To mi připomnelo tohle s Vankem.

    Neobyčejná sůl. Když je drahá, bude asi zdravá! - MALL.TV | Seriály, pořady a filmy zdarma
    https://www.mall.tv/rozum-v-troube/neobycejna-sul-kdyz-je-draha-bude-asi-zdrava
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NATAKA: No, já, profesí analytik s několika semestrama lingvistiky navrch, k tomu můžu říct jen tolik, že pro mě věta o třech různých významech nemůže už z principu přesně popisovat. Nehledě na jazykovej systém se přesnost vyjádření a mnohovrstevnatost z mýho pohledu prostě vylučujou.
    Souhlasím s užitečností více úhlů pohledu, v mojí práci je to třeba extrémně užitečná věc, ale pokud jde o zrovna o vědu a lékařství, klidně i tu psychiatrii, opět tady narážíme na můj materialismus - člověk pro mě není víc než extrémně složitej biologickej stroj. Všechno, co je "spatne" je podle mě vystopovatelný až k biochemii mozku. Od těžkejch psychiatrickejch onemocnění až k nějakejm traumátkům že zlý pani učitelky ve školce. Mluvíš o ochotě porozumět východním pohledu a já tvrdím, že to není potřeba. Snad to maj i správně, ale kolem je takovýho balastu o energiích a podobně, že to je pro mě na úrovni kyvadýlek a orgonitu. Proto bych to tady ukončil, protože bychom se jinak zacyklili. Nicméně díky za debatu :-)
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    SALVATOR: Krátce řečeno - v jazyce a paradigmatu. Sanskrt je jazyk, který má schopnost velmi přesného popisu stavu vědomí a je multidimenzionální, kdy jedna věta může mít třeba tři různé významy, které platí zároveň i zvášť. Tak i základní slovník o stovkách slov dá člověku hodně. Aneb kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem .-) A to paradigma nebo jak tomu říct - celkový rámec - je natolik odlišný od našeho, že dává často úplně jiný náhled na problém. No, a když můžeš nahlédnout na stejný problém z různých míst, vidíš ostřeji .-)
    Ovšem, jak si vybavuji z dob dávných - člověk musí skutečně chtít rozumět, protože jinak se nepřenese přes kulturní odlišnosti a stejně nic moc nepochytí. Stačila by Sámkhja, triguna, tridóša - třeba deset knížek do hlavy a základ je hotov. Sámkhja je navíc zajímavá tím, že je docela ateistická, že se obejde bez božstev...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NATAKA: A v čem vlastně vidíš přínos východních filozofií pro psycho-lidi?
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    SALVATOR: chápu co chceš říct - však to platí opačně i s medicínou - nemusíš přeci nic vědět o anatomii ani fyziologii, abys spokojeně fungoval ... když ale chceš maximum od sebe nebo schopnost pomoci druhému se zraněním, nemocí - už ty znalosti potřebuješ. V mých očích je tak krátkozraké, když třeba psychiatři a jiní psycho-lidi nemají pořádně nastudováno z východní filozofie. Stejně jako ty si myslí, že to nepotřebují, že už ví... a to je škoda!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NATAKA: No tady by měl promluvit zdravej rozum. Ale chápu, že kdo nezná míru, tomu karma pomůže. Přesto pro mě zůstává vnějším konceptem, protože zcela evidentně to jde i bez ní. Není člověku vnitřně vlastní a kdo nemá nějakou pojistku zabudovanou ani koncept karmy nezná, hledá si berličku pravděpodobně jinde. Nebo se užene jak debil.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    SALVATOR: život je však plný kompromisů a nejde dělat všechno skvěle a přínosně pro všechny - je třeba volba - co dělat s nasazením největším a kde trošku ubrat. Karma není jen nějaký vnější koncept - taky vede a ukazuje cestu - svým tlakem donutí k volbě. Nejde být najednou vrcholový sportovec, sexy manžel, skvělý táta, bavič davů, úspěšný manažer, umělec i filozof... z tohoto pohledu není karma žádný blbý trest, ale každodenní vodítko pro člověka, aby věděl kudy dál a řešil co má.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam