• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MOODYCAT: o placebu něco vím. jako dítě jsem párkrát do měsíce trpěl silnou bolestí břicha. byl jsem na x vyšetřeních a nic nenašli a časem to odeznělo. možná nějaká intolerance na jídlo. junk food už nejím, ale těžko říct.
    každopádně mi hodně pomáhalo prostě si nahlas opakovat "je mi dobře" a bylo. dělal jsem to sám od sebe, ani jsem nevěděl co je placebo.

na oblafnutí nervového systému chápu že to funguje, ale že to může vyléčit autoimunitní onemocnění, to už mi přijde jako další level a zajímalo by mě JAK to funguje v takovém případě.

každopádně pokud někomu nepřijde dost cool opakovat svojí mantru, může vyhodit 135USD za nálepku. a tam někde je ten moment, kdy mám chuť kopat do prdele lidi, kteří rejžujou na cizím neštěstí:
    Kailo - The Future of Pain Relief | Indiegogo
    https://www.indiegogo.com/...&fbclid=IwAR18CGlC4Jn6ok3vL5vdUb_ZwZbatdzAtR2rb2SeB-ioSKA-by_UQHI9re0#/
    GOR
    GOR --- ---
    MOODYCAT: Jj, na nejmenovanem oddeleni v nejmenovanem spitale davali pacosum, co tvrdili, ze jim novalgin nepomaha, ascorutin a jak to fungovalo :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAZZZ: Placebo dokaze vylecit skoro vsechno. Videla jsem pacienty, co rvali bolesti jako na lesy a po placebu se jim nadherne ulevilo.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    TAPINA: presne tak. a az se zmeni legislativa tak, aby mi na zaklade screeningu mohli v lekarne z tech aktivnich latek natisknout pilule presne na miru (a predpokladam, ze zvlast u zen by se ty pilule mohly lisit i podle dne v mesici) tak pak bude klasicke mastickarstvi plne prekonano.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAZZZ: Ono je to tak, že výživová doporučení by měla být součástí normální medicíny (aby to furt nespadalo k tomu, že všechny nemoci světa se vyřeší odkyselením a vysazením cukru, ale zároveň aby nebyla výživa v medicíně úplně zanedbávaná, jako je zhusta teď). Na bylinkách samozřejmě něco je, ale to, co na nich opravdu je, už z nich bylo dávno vyextrahováno do tablet.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    GENTIANA: tak jednoduche to neni. moje sestra (btw. absolventka mediciny) trpela dlouhe roky silnou lupenkou. lekari ji nedokazali pomoct, do konce zivota mela brat kortikoidy a az tenhle chlapik ji dokazal uplne vylecit http://www.zheng.cz/. tehdy jsem tomu moc neveril a i ona to spis brala jako zoufaly pokus nez ze by verila altetnativni medicine. pokud tohle dokaze placebo, pak je asi velmi mocne, ale stejne to nevysvetluje, proc ten placebo efekt neprinesla uz predtim neuspesna klasicka lecba. takze na tech bylinkach a vyzivovych doporucenich asi neco bude, pokud s nimi pracuje opravdovy odbornik, coz samozrejme nevylucuje existenci podvodniku v tom oboru, kteremu tu malo lidi opravdu rozumi.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAERO: tak dusledky to ma ruzne. Cinsti tmari vydelavaji, vesmes jim lidi plati na drevo, ale v nekterych zemich si vylobbovali, ze neco plati pojistovna (stejne jako homeopatii, coz je tradicni nemecke tmarstvi). To, ze by se ty penize daly pouzit jinak,treba na lecbu, ktera funguje, je bez debaty. Do jake miry dochazi k tomu, ze tmar leci zarazeny cchi, zatimco mu radostne roste nador, tezko soudit, ale urcite k tomu dochazi.

A jakakoli oficialni podpora tmarstvi je spatne. Teda, chapu, ze obcas je to politicky tenky led, ve stylu, ze Indian chce decku lecit rakovinu tradicnim zarikavanim a argumentuje kulturou a tim, ze beloch se jeho kulturu snazil znicit, ale to fakt neni pripad cinskeho tmarstva, zvlaste pak mimo Cinu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    GENTIANA: no jestli zapadni a cinska veda nespolupracuje, a cinska veda - casopisy - budou psat o tom ze TCM funguje, tak nastane solidni dichotomie. tak me vrta hlavou jake to bude mit dusledky.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAERO: Vědecké metody opakovaně ověřily, že čínská medicína víceméně nefunguje.
    Takhle, ona je to směska všeho možného, takže akupunktura funguje stejně jako šťourání párátkem poslepu, deset z devíti akupunkturistů najde bod x jinde a diagnostikujou pitomosti a ne to, že pacoš má nějaký zásadní zdravotní problém, který by se dal poznat případně i běžným pozorováním stavu dýchavičnosti nebo tak něco. Nosorožčí roh na potenci nefunguje, stejně jako žádný jiný mletý keratin, třeba lidské nehty.
    Byliny fungovat umí, což v zásadě nikdo nezpochybňuje, ale tam je to zas trochu jiný problém - rostliny jsou chemické fabriky urvané ze řetěžu, takže se ta účinná látka blbě dávkuje. Což je tak trochu jedno u mátového čaje na lepší trávení, ale takový kolchicin na dnavý záchvat bych s dovolením od doktora, který velmi přesně ví, jak to dávkovat, než abych se vrhla do konzumace ocúnů. Ono se to nedá nějak sjednotit, jako že 10 g ocúnového listí obsahuje 10 mg kolchicinu, aby si to člověk odvážil na váze na koření, kvůli té urvanosti ze řetězu.

No, a argument, že ony si ty něčí babičky po generace vyvinuly metody a způsoby atd., že něco je lepší sbírat ráno a něco večer, protože přece viděly, že to funguje - mno, občas jo, občas ne... To byla taková pěkná příhoda, že v Belgii a okolí se rozmnožil typ rakoviny jater, který byl do té doby znám z Balkánu a z Tchaj-wanu, nevědělo se, proč se tam endemicky vyskytuje a už vůbec ne, proč teda najednou kurva v Belgii. Tak se v tom začali šťourat a zjistili, že všichni pacienti užívali čínský medikament obsahující podražec. No, a na Tchaj-wanu jede čínská medicína a na tom Balkáně ho prostě občas jedí jako divokou kytku jedlého typu, jak se dodatečně zjistilo. Takže generace čínskejch tmářů nepřišl na to, co zjistili belgičtí doktoři za pár let pomocí té západní vědy.

Nemluvě o různých spiscích z dob předkomunistických, kde se píšou věci jako že každý, kdo si to může dovolit, chodí k doktorovi s evropským vzděláním, protože čínští doktoři jsou vesměs neschopní šizuňkové.

Číňani to svoje národní tmářstvo mohutně propagujou a pokud vím, tak jim teda vychází, že ty jejich metody výborně fungujou - ale nikomu jinému ne. (Jak funguje metrika u čínských časopisů nebo nějaká příčetná mezinárodní spolupráce, nevím.)

Mně se nechce hledat linky na seriosní články, ale na RI nebo na Science Based Medicine to mají velmi dobře a seriózně rozebrané, SBM je medicinálně skeptický nebo tmářobijný nebo jak to nazvat... blog na špičkové úrovni a ten týpek z RI tam píše taky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    GENTIANA: jak je to s overenim cinske mediciny vedou? teda jde mi spis o to, ze nejspis budou cinske casopisy s clankami overujicimi funkcnost TCM 'vedeckou' metodou. pokud tyhle casopisy budou v cine 'uznavane', pak by tu mohl byt ceklem rozkol vedecke obce. zase otazka jestli klasicke zapadni metriky casopisu a clanku jsou v cine pouzivane?
    minimalne ze sveho oboru vim ze cinske odborne casopisy jsou svet sam pro sebe. obvykle do zbytku sveta proniknou jen cinane co stazuji na nejake zapadni univerzite. v medicine to bude asi podobne? vyzna se tu v tom nekdo?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Malin Nunez: Prsní implantáty mi sebraly to nejcennější, zdraví mé i mého syna! | Kafe.cz
    https://www.kafe.cz/...-nunez-prsni-implantaty-mi-sebraly-to-nejcennejsi-co-mam-zdravi-20200101.html
    Vesměs kecy, ale všimněte si zmínky, že silikon způsobuje autismus skrze kojení.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Dalsi vitezstvi tmaru...
    Mao triumphant: The World Health Organization officially embraces traditional Chinese medicine quackery - RESPECTFUL INSOLENCE
    https://respectfulinsolence.com/2019/05/29/mao-triumphant/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAZZZ: Však taková horečka taky nechce "léčbu" (jakou kromě toho srážení?), ale vysvětlení, že malé děti reagují horečkou na každý prd a časem je to přejde.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CNV: A nezapomenout k tomu chlebu vysadit lepek.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CHEVALIER: Nastesti ne. Delal to pod vlivem piva, na zemi, pri obradu zavirani nebe.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CORNELA: takze ti dava smysl to kombinovat? pokud neni ucelem co nejrychleji streva zpruchodnit, ale resit nejasnou pricinu obtizi (spis nez plisne a viry to muze byt i spatna strava, ale whatever), tak proc ne. strava bohata na lepek je samozrejme hutnejsi, takze tam souvislost bude a co si pamatuju kdyz jsem jako malej zdlabnul na posezeni celej hrnec boruvek tak ty taky dokazou prohnat. vlastne jsou ty rady docela rozumny az na ty homeopatika, ale zas proc k ucinne lecbe neprihodit trochu placeba at ma clovek pocit, ze krome boruvek a seminek, tak dostane nejaky pilule zejo.

v kontrastu s tim, kdyz jsem sel s dcerkou k pediatricce s horeckou, tak mi rekla ze to asi budou zuby, at srazime teplotu a prijdem kdyz se to za 4 dny nezlepsi. zadny injekce ale taky zadna lecba. a mozna je to tak nejlepsi.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    CNV: Ta představa, jak někdo dává patnáctiměsíčnímu dítěti Strongold na zátylek...
    CNV
    CNV --- ---
    Hlavně ten mix. Jedné paní kdysi pomohl chleba (patrně nejen kváskový, ale i celozrnný, jak bývá zvykem), takže ihned doporučí chleba. Jiná střelí od boku homeopatikum, přitom když už teda homeopatii, tak by se měla správně vybírat na míru podle dalších příznaků. A Jozef vidí červy všude, kam se podívá.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    BERUSKA_CA:
    Jo a “pri tom” budes rvat jako zkusena prostitutka.
    A co dělal při pilotáži?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CNV: dobře tam píšou, že lněné semínko je na zácpu a uhlí zas na průjem. problém vidím hlavně v tom, že doktoři z vysoké školy života to radí kombinovat, protože si matně pamatujou, že tyhle věci nějak působí na trávicí soustavu a jsou líní googlit jak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam