• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAERO: Problém je s tím tvrzením, že nějaké enzymy, které sníš, protože jdou vcelku do tkání a mají tam nějaký efekt. Ony nějak ne.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Co je teda za problem s tim Wobeznynem a spol? Kdyz se podivam na ucinnou latku, tak pisou tohle:

Jedna enterosolventní tableta obsahuje: Pancreatinum 300 Protease Ph. Eur.-j., papainum 90 F.I.P.-j., bromelaina 225 F.I.P.-j., lipasum 34 F.I.P.-j., amylasum 50 F.I.P.-j, trypsinum 360 F.I.P.-j., chymotrypsinum 300 F.I.P.-j., rutosidum trihydricum 50 mg. celková proteolytická aktivita: 570 F.I.P.-j. celková amylolytická aktivita: 4030 F.I.P.-j. celková lipolytická aktivita: 4525 F.I.P.-j.
    Pomocné látky: Jádro: monohydrát laktosy, kukuřičný škrob, magnesium-stearát, kyselina stearová 95%, koloidní bezvodý oxid křemičitý, mastek. Potahová vrstva: mastek, kopolymer MA/MMA 1:1, natrium-lauryl-sulfát, triethylcitrát, hypromelosa, hyprolosa, mikrokrystalická celulóza, glycerol 85%, Ponceau 4R (E124), oranžová žluť (E110), oxid titaničitý, makrogol 6000.

A musim se priznat ze absolutne nejsem vubec schopen poznat co to ma byt.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Chytly mě záda. Znám svého housera, tak jsem si nechala napsat Dorsiflex a Aulin. Vlezla jsem do lékárny, postávám ve frontě a čumím, vedle receptové pokladny vitrína, Wobenzym, úžasná cena, jenom 2300 místo 2500, Ovosan, taky kýbl peněz. Aulin neměli, šla jsem do další lékárny, zase se postavím do fronty a pro změnu přímo za lékárnicí, Wobenzym, Ovosan, homeopatika. Měla jsem chuť zeptat, jestli se nestydí.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CDR: Mě tím hrozně štvou. A ještě potom specifickej případ konopí. Lidi to hulej. Mě to funguje na bolavý rameno, a nějaké henté dekriminalizace by určo pomohli více pacientům. Ale né, on to musí bejt ausgerechnet lék na rakovinu. Přitom je možné že to kromě bolesti bude fungovat ještě na nějaké vybočené palce, nebo něco podobnýho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Najväčší slovenský šarlatán je zapletený do daňového podvodu za 75 miliónov - INFOSECURITY.SK
    https://infosecurity.sk/...kar/?fbclid=IwAR3z4Dy-8h_eM7I4hl1hg6BR_yPYI4BoljfR1gk8u1t-WrqE4hNbULFTunA

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CDR
    CDR --- ---
    KAERO: mě spíš sere ta forma, kterou je to napsaný, to je prostě ukázka webové "antižurnalistiky"

Na začátku musíš bez debaty a pochyb nastolit jasný fakt, farma lobby potřebuje, aby ses neuzdravil a byl nemocný.
    Kdo nesouhlasí, je debil a ovce.
    Musíš si dát pozor, aby ses náhodou nedotkl logického lapsu, že mrtvý pacient nepřináší vůbec žádný prachy.
    Ještě větší pozor si dej na to, že zázračné ovoce/bylinu, které nám farmalobby schovává a zatajuje, si můžeš v pohodě koupit na netu nebo v každé větší apotéce.
    Nastiň, že to vše je kvůli tomu, že je to zázrak, který léčí rakovinu (ale i plešatost a vybočené palce) v jakémkoliv stádiu.
    Nedolož žádnou studii a pro jistotu ani jeden případ člověka, kterému to pomohlo.
    KAERO
    KAERO --- ---
    CDR: tan Altmag je pekne vykutaleny. je tam hromada clanku typu:
    "12 příznaků autoimunitního onemocnění, jeho příčiny a co dělat, pokud se u vás vyskytne"

Ale na kazde strance je uplne dole napsane:
    "Informace zde uvedené nemohou být považovány za žádných okolností, jako náhrada za odborné rady či ošetření kvalifikovaného lékaře. Obsah stránek www.alternativnímagazin.cz nesmí být použit pro vlastní diagnostiku nebo léčbu."
    CDR
    CDR --- ---
    Benzalkoniumchlorid – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Benzalkoniumchlorid
    CDR
    CDR --- ---
    JAZZZ: benzakiniium chlorid má prokazatelný an´tispetický účinek a ještě k tomu máš další věci jakomát u tak.
    To je o moc levelů výš než oscilo .)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JAZZZ: me jeden muj obvodak pri kazde navsteve s temahle potizema zopakoval jeho oblibenou mantru, ze lidi za dva tisice let nevymysleli na tohle nic lepsiho nez vodu se soli. a mel pravdu.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VYHULENY_UFO: ano, presne o tom byl ten prvni post. homeopatika jsou diky marketingu nejlepsi placebo, jake ti parta zlodeju z Boironu dokaze nabidnout. jestli si clovek potrpi na nesmysly, doporucil bych spis krystaly a navic si to clovek muze delat doma :)

pred nejakou dobou me cestou z prace skrabalo v krku, tak zajdu do lekarny, vidim mega reklamu na lek proti nachalzeni, tak bezmyslenkovite vezmu jedno baleni Oscillococcinum. cestou ze dveri ctu krabicku a vidim homepaticky pripravek. tak se otocim a na celou lekarnu se ptam, jestli by mi nemohli dat neco vic nez jenom cukr, neco co fakticky obsahuje ucinnou latku. lekarnice protahne xicht, ze to preci funguje, ale ze mi prachy vrati a ja beru ctyrikrat levnejsi balenci Septolete, coz je taky hlavne cukr, ale je ho vic a navic chutna tak hnusne chemicky, ze to preci musi lecit zejo. nakonec mi na skrabani v krku stejne nejvic pomuze ocistit jazyk lzici.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SALVATOR: okej - cukr považuju za "nic", pravda
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SHEALA: Jako bys nikdy neslyšela o homeopatikách.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TAPINA: hustý, tuhle kategorii neznala jsem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SHEALA: Tam něco je, ale prd to dělá, to je jiná kategorie :o)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MOODYCAT: ve wobenzymu taky je prd? Dobrý vědět.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JAZZZ: "eticka lez" je pro placebo mozna silne oznaceni, ale v pripade homeopatik se to uz myslim prave zvrhlo. ja bych do te kategorie treba zaradil i "takticke a citlive sdelovani diagnozy" coz je podle me na druhou stranu uplne v poradku. stejne tak jsem si nemohl nevsimnout, ze kdyz jdu s dcerkou k lekari, tak mi vzdycky napisou nejaky nesmyslny kapicky. nidky mi nereknou jen "at zustane v posteli a hodne tekutin". musim proste podle zasad konzumerismu nejaky "lek" dostat a chapu to, protoze jsou tak nauceny, ze tohle rodice chtej aby se citili dobre ze pro dite neco udelali.

takze mam z toho takovy rozpolceny pocit. technicky homeopatika jsou picovna, ale nejakou funkci asi maji. vadi mi, kolik prachu se za ten cukrik vyhodi, kolik lidi nedostane efektivni lecbu, ale zas to neni cernobile. kdyby doktori davali misto homeopatik ty neskodny kapky na nachlazeni, tak by to treba leccos resilo :)
    HARDY
    HARDY --- ---
    JAZZZ: Já nevím, do etických lží bych se nepouštěl. Medicína má prostě nějakou svojí metodologii a tý se musí držet, jinak se to může zvrhnout.
    Navíc, co se týče tady těch nezávažných problémů, tak taky na jednu stranu dělá přesně to, co po ní lidi chtěj a lidi nechtěj "ležet s čajem", lidi si chtěj zobnout pilulku a jít zas do hospody. V tomhle třeba souhlasím s Hnízdilem (sic!), kterej kritizuje alternativní medicínu za to, že je to taky jenom prodávání produktů lidem, který se sebou nechtěj nic dělat, jenom si chtěj něco zobnout a neřešit. On to teda řiká pro svoje důvody, ale žel ogika konzumerismu je zachovaná, s tím bych souhlasil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam