• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Novinky jedou cim dal vic ezo:

Místa vyzařující pozitivní energii mohou některým lidem podat pomocnou ruku - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...rujici-pozitivni-energii-mohou-nekterym-lidem-podat-pomocnou-ruku-40318554
    CDR
    CDR --- ---

Je priznacne, ze u zrodu lecby antabusem a neexistujici slouceninou medi asistoval guru a podvodnik Dusek :3

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VONTRIX: kdybys ten glykonát měďnatý dal do googlu, hned bys dostal první vodítko, že na Calábkovi je něco špatně.
    Slova, která neznám, si vyhledám, základní pravidlo.

Nejde neustále někomu něco vysvětlovat. Bere to čas a energii. Kór když se to začne točit na neznalosti přírodopisu pro ZŠ.
    KURE
    KURE --- ---
    VONTRIX:
    Smiř se s tím,
    že pokud chceš vážně diskutovat o věcech,
    na kterých dítě základní školy se špetkou zdravýho rozumu pozná, že to je bullshit,
    budeš považován za blbce.
    Následné trolení kolem toho, že se ti někdo musí věnovat a všechno ti pořád dokola vysvětlovat, tomu taky nepomůže.
    Není divu že si s tebou pak nikdo nechce hrát, ale můžeš si za to sám.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: to neplatilo na tebe. Ty diskutujes v poho :) Zaptala jsi se me co je glykonát. Ja rekl nevim a rad se necham poucit... Ty jsi v poho. Problem je obcas s ostatnimi...
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    VONTRIX: no vidím, že pro tebe není žádný vysvětlení dost dobrý. pokud mě označíš za ekvivalent ezopiče, pač nemám chuť s tebou diskutovat do úmoru o nesmylech, smířim se s tím poměrně snadno
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Ze nekdo sbira informace o okolnim svete z opakovatelnych metodicky spravnych pokusu, namisto horoskopu jeste neznamena, ze je emocne a socialne vyspely. Spis mi pripada, ze astrolog ti bude sve bludy cpat velmi citlivym zpusobem, zatimco vedec frustrovany zabednenosti davu ti pravdou nafackuje aniz by mu doslo, ze prave tim tu zabednenost podporuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VONTRIX: buď se poučíš a nebo tě budu opakovaně stírat za tvoji hysterii a neochotu používat mozek. Se stim smiř. A tímto tuto debatu končím.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    ZUZKAOU: klidek, pokud kecam, tak to dokaz. jinak kecas ty. Uz te znam - nez abys priznala chybu, zacnes utocit a kopat kolem sebe. Jako ted. Pokud kecam sadno to dokazes - pust se do toho.
    Kdyz se mylim, priznam to - a uz jsem to udelal. S tim problem nemam.

Zacni tim, ze das link na video, o kterem jsi napsala, ze jsem nekam daval. A pak pokracuj. Jinak jen potvrzujes ma slova ("Reknes - je to blbost. A kdyz se nekdo zepta, muzes to rozvest? Reknes, kdyz reknu je to blbost, tak to tak je a ty jsi blbej, kdyz tomu nerozumis.") - Uvedomujes si, ze svou reakci potvrzujes ma slova? ... Takze pokud na to mas - pust se do me a linkuj, kde kecam.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VONTRIX: kecáš - repsektive kvůli uraženému egu nečteš to co je sdělováno, ale projikuješ si do toho vlastní obsah a nepamatuješ si sdělené. Sarkastická jsem začala být v okamžiku kdy si začal prudit se stejným tématem přes tři kluby a lidi, kteří ti psali něco, co si nechtěl číst a nebo bylo mimo tvoje možnosti si začala ad hominem napadat. O pruzení v poště ani nemluvě.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: Ja nevim, proto se ptam a budu rad a vysvetleni.

K_A_R_K_U_L_K_A: Co vi a nevi Calabek ja prece nevim. Chtel jsem se bavit o linku, kteyr jsem poskytnout. Opet stejna pisnicka - rikate si vedci, ale misto diskuze o faktech radeji napadate protivnika. To jsou fasisticke metody, ne vedecke. Vedci diskutuji o tematech/vecech, ale ne v osobni rovine. Pokud se snizite k urazeni a napadani protivnika a ne jeho tvrzeni, tak pak fakt nejste vedci, ale nastejen urovni tech ezo-pica, ezo-kreten, kterymi tak opovhujete.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    ZUZKAOU: dekuji za linky, podivam se na to. Vypada to, ze mozna nejsi ztraceny pripad.

Ale uprimne - kdyz jsem ti polozil otazku v nasi minule diskuzi - tak jsi radeji neodpovedela a kopala kolem sebe.
    Kdyz jsem pozadal o pomoc v konktetnim pripade - zeptala jsi se, zde beru antabus. Ale nebyla jsi schopna odpovedi. Mas pocit, ze to je OK diskuze? Taklhe bys chtela, aby s tebou nekdo jednal? Sorry, rikas si vedec, ale chovas se jako pitomec. S nadhledem, ze "ja jsem vedec" tak muzu rikat, kdo je blbej a kdo ne. Reknes - je to blbost. A kdyz se nekdo zepta, muzes to rozvest? Reknes, kdyz reknu je to blbost, tak to tak je a ty jsi blbej, kdyz tomu nerozumis.
    Ano, jsou veci, kterym nerozumim. Mam odvahu to priznat a rad se priucim. Proto se ptam :)
    Takze dekuji za linky - podivam se na to. Treba i ty pochopis, ze neni treba urazet diskutujici a muzeme se normalne bavit...

PS: Jeste dotaz - o jakem videu to pises? Linkoval jsem stranky a dokumenty, ale video si nevybavuju...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VONTRIX: to že neumíš číst odborné texty a nepoznáš je od šarlatánského znásilňování vědecké terminologie víš už od snahy prosadit že na tom zázračném přístroji může něco být.

Teď se to opakuje.

Takže prosím tě - než sem znova vlezeš s nějakým blábolem, prostě se naučit rozumět základům toho, ja vypadá a jak nevypadá věda a proč nemá smysl věnovat pozornost šarlatánům jako je Calábek (bylo ti to vysvětlováno xrkát, hned jak si začal postovat to video.)

Tady je to pro tělocvikáře

http://web.ftvs.cuni.cz/hendl/metodologie/vedecke_metody.pdf

tady pak máš nějaké přednášky, pravda pro mediky, takže se dost hodí předtím porozumět těm textům pro tělocvikáře. Byť teda nejsou nijak extra zázračně napsané (pokud někdo víte o nějakém stylisticky lepším úvodu do metodologie v ČJ, sem s ním)

1 - Praktický úvod do metodologie vědecké práce
    https://www.youtube.com/watch?v=UGy9fEPTyww&list=PLPWVmgeh7TyIWafS14hlGozBtJPfQB5Ox

A tady pak máš praktické aplikace konfrontace myšlení, které akceptuje pravidla kterým se dochází k podloženým výsledkům a s šarlatánstvím, kde se používá jazyk, ale za účelem jiným, než dojít k podloženým výsledkům.

Peter Zamarovský - Mýtus nekonečna (Sisyfos 20.11.2013)
    https://www.youtube.com/watch?v=DYD4f2ngHBs&list=PLPVLHIKvXEaF5s1fw7HT31qig9FW8z3q6

Vzdělávej se, budeš pak výrazně sneitelěnšjí partner do diskuze, než pasivně agresivní fňukal co není schopný se poučit z toho, co promáchl a opakuje furt dokolečka stejné chyby.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    a zná Calábek rozdíl mezi glukonátem a glykolátem? pochybuji. ty existují narozdíl od glykonátu. poznám, když o chemických látkách mluví člověk, co tomu rozumí. a mezi ně pan Calábek nepatří. a proto mlží a blábolí, aby tomu nikdo nerozuměl. exaktní věci ohledně druhů sloučenin mědi halí podivným závojem - není nějaká normální a nenormální měď. nebo co má být jeho 2 plus 1 měď...
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    VONTRIX: A povedzte mi, Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom glykonát?

VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    Dekuji MAR_TINA, ta jedina pochopila, ze jsem pozadal o pomoc, precetla jsi dokumenty a srozumitelne napsala, co je z jejiho pohledu blbe. Dekuji.
    Ostatni se zamyslete nas svym pristupem. Mate plnou hubu kecu a vedeckych poznatku a kdyz se nekdo zepta, muzes mi to vysvetlit, tak ho poslete do pr... pardon - na studia, se slovy, tobe to vysvetlovat nema cenu.
    Ma zkusenost mi rika, cim tomu vice rozumim, tak jsem schopen to vysvetlit vetsimu pitomci. Pokud jsem dve lekce pred studentem, neumim vysvetlit nic.
    Stejne tak na univerzite - cim vetsi kapacita, tim snadneji vysvetlovat a nejvice si honili triko cerstvi doktorandi a asistenti, kteri si potrebuji neco dokazat. A takto se mi jevi vetsina diskutujicich tady - potreba si nahonit triko, ale pri dotazu o vysvetelni skutek utek.

Jeste jednou MAR_TINA - vazim si toho a dekuji za tvuj cas.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VONTRIX: najdi si nějakej kurz metodologie 101 na courseře nebo někde, udělej ho a pak dojdi, prosím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VONTRIX: na začátku, velmi brzkém začátku problému nám lidem nezbývá než čekat, jaké závěry výzkumu přijdou a to bude trvat i v těhle zrychlených postupech měsíce až roky. Poslouchat odborníky.
    Je to virová epidemie, tedy se nabízí lékaři se specializací na epidemie, infekční nemoci, dál hygienici, biologové se specializací na viry a farmaceuti. Měli by být uvedeni titulem a v seriozním médiu. Média internetová prověřuju na wikipedii, bývá překvapivě věcná a pravdivá.

Tady je to těžký, náš krizový štáb kominikuje na pěst a je složen z politických vyžírek.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    MAR_TINA: ja vim, ze jsou tam body, ktere jsou jako cerveny hadr. O ty mi neslo - slo mi o ty odkazy na vedecke prace, vyzkum - jak to vidi mistni odbornici a jaky je jejich nazor. Chapu, ze ezo-body je budou stvat. Proto jsem chtel ty konkretni body. Super - opravdu dekuji za tvuj cas a srozumitelne vyjadreni. Vazim si toho.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Navrhuji brainstorming, jak si vybrat odborníka.;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam