• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    KAERO: jestli v žaludku, tak to bude Antonín Dolák :o) pač ten jede youtube hejt na Duška už řádku let. ten to má vyloženě jako obsesi
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    HARDY: jasně ale tyroura je toho plná
    U.S. experts say traditional Chinese medicine shows promise in treating COVID-19
    http://www.youtube.com/watch?v=ul_ApmbLnY0
    HARDY
    HARDY --- ---
    Nedělejte blbí, všem vám je jasný, v čem je rozdíl: za normálního stavu jde hlavně o prachy, teď je stav nouzový, tak se všechno posuzuje trochu jinak a hlavně zrychleně paragraf neparagraf.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: na podvodníky z číny je český paragraf krátký. jasně lidi si za to můžou sami, ale FB jim ten podvod cpe do feedu a pak tam píšou babičky jak jim nepřišel dárek pro děti a celkem rozumnej kolega dal 100USD za elektro odpad místo plotteru. FB by za to měl mít odpovědnost, protože na tom vydělal, ale já se s jejich armádou právníků z naší prdele světa fakt soudit nemůžu a navíc poškozená strana nejsem.

to je ale fuk. ty calábkovy bláboly je třeba mazat a možná na to vláda opravdu použila svoje páky, protože jinak na stížnosti nýmandů z česka kašlou. to s tím glukonátem co nutí buňky páchat sebevraždu je solid gold :)
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    JAZZZ: na podvodné prodejce taky ale přece platí paragraf, ne? to byly subjekty jednající v rozporu se zákonem o ochraně spotřebitele nebo třeba už v trestním řízení?
    ale ono je to vlastně OT
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KAERO: ja takhle kolem vanoc bonzoval desitky podvodnych reklam na FB. typicky vyrobek za desitky tisic (buben, robot, plotter) a lidi dostavali levnou napodobeninu nebo rovnou srot. nic z toho nestahli.
    stejne tak Svobodni vyrabi falesne fanpage Piratu, kde se prezentujou jako tlusta lesba co miluje antifu (to o tvurcich taky dost vypovida) a to zatim nesmazli. SPD ma par podobny fejky.

tak me prekvapilo ze nejakyho duska se obtezujou mazat. nebo ze by to nahlasily tisice lidi? nehledam v tom nejakou konspiraci, ale predpokaldam, ze kdyz si zaplatis reklamu, tak ti ten obsah nesmazou dokud bezi (pokud neprestrelis moc)
    KAERO
    KAERO --- ---
    JAZZZ: je tam moznost prasknout video. je mozne ze dusek nekomu lezel v zaludku tak ho prasknul. pitomio je natolik uboha figurka, ze to nikomu nestalo za namahu? nevime. ale pripadu nevhodneho smazani videa z youtube/facebooku uz taky bylo spousta.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KAERO: ruskou propagandu o 5G, tomiovy náckoviny ani předvánoční podvodné reklamy z FB ale nemažou. ten rozhodovací alogoritmus bude asi složitější a určitě v něm figurujou i peníze.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    HARDY: tak kdo by neposlech že, když vnitro bububu
    HARDY
    HARDY --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: to se řešilo v tý reportáži rozhlasu. Vnitro taky nemůže nic smazat ani nařídit smazání, údajně k tomu ulož.to a seznam vyzvalo, což prostě uposlechli.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    KAERO: jo? a to vnitro tam figurovalo teda jak?
    KAERO
    KAERO --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: youtube i facebook aktivne maze videa ktera jsou prilis lziva ci jinak zavadna. aktivne znamena ze ty co se tykaji aktualnich kauz (islamsky stat) maze sam od sebe, ostatni maze pote co video nekdo napraska. jsou to soukrome firmy a muzou si mazat co chteji, a uploadovanim davas veskera prava tem firmam.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    já si už pár dnů zpět všímla, že zmizelo z youtube i to video, co jsem házela já (Calábek s Kociánovou)
    jako jasně kecá blbosti, ale copak to takto jde cenzurovat?
    HARDY
    HARDY --- ---
    KAERO: já se přikláním k verzi, že je to lidský rys. Podstatné je si uvědomit, že to, o co se tu hraje není logická konzistence, což dělá zejména potíže lidem z přírodovědných oborů a akademikům. Hrozně hezky to vyjádřil Jospeh Heath v knize Enlightment 2.0: když se podíváte, co říká wiki o NewAge, zjistíte, že ji definuje jako hnutí kombinující náboženské tradice od:
    "atheism and monotheism through classical pantheism, naturalistic pantheism, pandeism and panentheism to polytheism combined with science and Gaia philosophy; particularly archaeoastronomy, astronomy, ecology, environmentalism, the Gaia hypothesis, psychology and physics. New Age practices and philosophies sometimes draw inspiration from major world religions: Buddhism, Taoism, Chinese folk religion, Christianity, Hinduism, Islam, Judaism, Sikhism; with strong influences from East Asian religions, Gnosticism, Neopaganism, New Thought, Spiritualism, Theosophy, Universalism and Western esotericism."

Jak někdo může zkombinovat prvky ateismu, monoteismu a panteismu, se zdá jako chyba definice, a přesto to funguje. Docela dobrý způsob, jak na to pohlížet, je třeba epidemiologická metafora od Sperbera, což je jedna z linií kognitivní vědy o náboženství. Představ si, že každá myšlenka má tendenci se šířit kulturou jako vir, strašně moc jich vznikne a taky jich strašně moc rychle zanikne, ale některý maj z různých důvodů se tendenci šířit dál, protože jsou užitečný pro přežití anebo prostě jenom proto, že se úspěšně uchytí na nějakou doménu mysli. Jiná linie třeba poukazuje na to, že religiozním představám nedává kredibiltu jejich obsah (čili to vyvrací takový ten argument, že náboženství je tu proto, aby nám něco vysvětlovalo; snadno převoditelné na alternu), ale to, že je někdo jiný provádí.
    Z pohledu takových těch klasických duálních teorií mysli jde o to, že studium a analytické myšlení je doménou systému, který se snažíme používat co nejmíň, a to i v případě, že to máme v popisu práce (akademici). Převažuje čistě intuitivní myšlení, které žádným způsobem neodpovídá formální logice. Pokyn "tady si to nastudujte" nemůže dopadnout na úrodnou půdu, protože apeluje na systém, který je hrozně obtížný zaktivovat a trvá to strašlivě dlouho, než dosáhne nějakých výsledků (jakkoliv teda žádná jiná cesta nevede).

Já si chystám projekt, ve kterém se chci zaměřit na komplikovanější situaci mezi lékárníky, protože to jsou lidi, kteří do jisté míry analytické myšlení mají (nebo ho museli někdy v minulosti prokázat), musí nějakým způsobem tomu tématu rozumět (teda snad) a přesto drží nekonzistentní alternativní představy. To odpovídá východisku, že konzistence není to, o co se hraje, a že půjde asi o diskursivní praxi.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Nekdy mam pocit ze to je "diagnoza": lidi co chteji verit ruznym sarlatanum, hltaji kazdou informaci o volne energii, biorezonanci, vecne o tom chteji diskutovat s odborniky, ale nikdy si nesednou k zakladum oboru aby se naucili aspon neco. Takovi chodili k nam na katedru fyziky, osobne chodili si "popovidat", vidam je v diskuzich pod fyzikalnimi clanky a koukam ze jsou asi i ve vsech ostanich oborech.

Nejvic me fascinovali ti co chodili osobne. Ocividne meli hromadu casu, chteli si povidat o teorii relativity (ta ve fyzice pritahuje jako magnet), vyvozovali z toho dalekosahle zavery ale ze by prisli na prednasky a hezky studovali, to ani omylem.

Internetovi diskuteri jsou mi pochopitelnejsi, sedet doma a psat ruzne vykriky je mnohem jednodussi. Konciva to jako tady, kopou kolem sebe ze uz jim nikdo nechce pomilionte neco vysvetlovat, jako by na to meli narok, ale opet, neco doopravdy poradne nastudovat takove lidi ani nenapadne. Jen zkouknou par popularnich youtube videi a prectou par novinovych clanku.

Ten argument, ze opravdovy odbornik dokaze vysvetlit zahady vesmiru i malemu miminu jsem slysel snad uz milionkrat.

Mozna to je nejaky lidsky rys? Vlastnost osobnosti? Touha najit jednodussi reseni/vysvetleni? Co ja vim. Ale uz jsem asi prilis stary veteran takovych diskuzi, a jedine co si preji je aby prestali otravovat. Protoze nic jineho nefunguje. Zkousel jsem vysvetlovat, zkousel jsem davat literaturu, ale vzdy to koncilo tim, ze nic nestudovali a ptali se znova a znova, a kdyz nedostali ocekavanou odpoved (idelane "ano, tohle perpetuum funguje") tak sli otravovat jineho. Nebo se objevilo nove tema a kolecko zacalo nanovo.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Novinky jedou cim dal vic ezo:

Místa vyzařující pozitivní energii mohou některým lidem podat pomocnou ruku - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...rujici-pozitivni-energii-mohou-nekterym-lidem-podat-pomocnou-ruku-40318554
    CDR
    CDR --- ---

Je priznacne, ze u zrodu lecby antabusem a neexistujici slouceninou medi asistoval guru a podvodnik Dusek :3

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VONTRIX: kdybys ten glykonát měďnatý dal do googlu, hned bys dostal první vodítko, že na Calábkovi je něco špatně.
    Slova, která neznám, si vyhledám, základní pravidlo.

Nejde neustále někomu něco vysvětlovat. Bere to čas a energii. Kór když se to začne točit na neznalosti přírodopisu pro ZŠ.
    KURE
    KURE --- ---
    VONTRIX:
    Smiř se s tím,
    že pokud chceš vážně diskutovat o věcech,
    na kterých dítě základní školy se špetkou zdravýho rozumu pozná, že to je bullshit,
    budeš považován za blbce.
    Následné trolení kolem toho, že se ti někdo musí věnovat a všechno ti pořád dokola vysvětlovat, tomu taky nepomůže.
    Není divu že si s tebou pak nikdo nechce hrát, ale můžeš si za to sám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam