JAZZZ: nojo, jenomže když na to slovíčkaření nejsi, tak se nediv, že si občas holt naběhneš, protože prostě pro běžného jedince závislost = feťák (alkáš apod.). Může se ti to nelíbit, můžeš s tím nesouhlasit a vůbec ti to nepomůže a těm uživatelům čehosi taky ne.
A závislost podle té tvé definice je vlastně cokoli. Předpokládám, že nežiješ v hromadě listí a neživíš se veverkama - tažkže jsi nějak závislý na naší dosti složitíé společnosti. A že je občas to chození do práce setsakra otravné...
To, že se má platit za uzdravené pacienty, je takové... mno, když přijdu o ledvinu, tak mi můžeš nabídnout dialýzu, což nevypadá jako čítankové zdraví, nebo transplantaci a doživotní braní imunosupresiv taky nepovažuju za úplné uzdravení. Takže asi zbývá nechat mě chcípnout, což, pravda, bude levné a rychle mě to dostane z kolonky nemocný do jiné kolonky, jedno jaké, protože kdo není nemocný, je zdravý per definitionem. Tak mi teď vysvětli, proč mi to přijde jako nepříliš lákavý nápad.
Co se holek z FAMU týče, tak mě napadá pár věcí. Holka bere antidepresiva, ale nedělají jí dobře - ale nebraní jí nedělá dobře ještě víc, takže je zase začne brát. Takže, antidepresiva jsou na předpis, z čehož logicky vyplývá, že s depresí šla k doktorovi, který jí ty léky nasadil. Taky na základě své zkušenosti se cvokařema předpokládám, že proběhla nějaká debata, že trvá, než to zabere, může to mít vedlejší účinky, kdybyste to nezvládala, hned se ozvěte, nějak to vymyslíme. Takže, proč holka neřeší problém se svým lékařem? Proč zkusila vysadit ta antidepresiva, ale nějak to nefungovalo, tak je nasadila znova, ale furt to neřeší s doktorem? Mně to tak trošíčku zavání, že antidepresiva jsou neurol a děvče si je kupuje na internetu.