• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Haters gonna hate :)
    K lékaři v Praze se chodilo pro opiáty jako do krámu, recepty psal za flašku i na mrtvé - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...hodilo-pro-opiaty-jako-do-kramu-recepty-psal-za-flasku-i-na-mrtve-40334086
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AIJA: no, vylisovaná mastná semena. Jouly. Jídlo.
    JESTEDMAN: Opiátoprosté narkotikum, heh.
    BRKODLAK: no, depréze a jiné blbé nálady odejdou taky třeba po starém dobrém ethanolu, sladkomastném jídle nebo maratonském běhu, ale ani jedno není lék na depresi.
    CORDESCU
    CORDESCU --- ---
    JAZZZ: Jestli nemas v rukavu nejakej peknej alto-ezo-blabol, kterymu bychom se tu mohli vysmat, tak bez uz, prosim, do prdele. Diky
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CORNELA: vzhledem k tomu, ze rozdilem mezi fetem a lekem je v nekterych pripadech pouze predpis od doktora, tak evidentne je ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRKODLAK: No, anebo je to treba tak, ze to, ze ma clovek absenci bolesti, tak mu spravi naladu, zejo.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    AIJA: makovej olej je skvelej na sulanky s makem
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CORNELA: nabízí se především otázka, jestli sis skutečně přečetla co píšu. mimochodem bolesti má pořád, jenomže při vyšším dávkování prospí asi dvacet hodin denne.
    ale o to mi uplne neslo, spis, ze jsem se tu dočetl, ze opiaty nemaji antidepresivní účinek, pritom praxe je uplne jina.
    CNV
    CNV --- ---
    AIJA: Je dobrej do barev :D A prodává se taky na pleť, ale pokud vím, tak neslibuje žádné zázračné účinky kromě obvyklého zvláčnění pleti.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    No jistě jste, vaše veličenstvo:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: proto jsme tak zdravá a krásná... ou wait. :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    JESTEDMAN:
    Odvar z makovic to je taková ta tradiční klasika, ale makový olej jako pravidelně užívaná medicína nebo doplněk, který je "na všechno"?
    MAR_TINA:
    Jo, to si umím představit:-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    AIJA: makový odvar, který myslí Brkodlak je odvar ze zelených makovic a vyrábí se za účelem maštění, naproti tomu makový olej se vyrábí ze semínek a proto žádné opiáty neobsahuje. Ještě se dělá makové mléko, které je také opiátoprosté a je to defakto semeno maku vylouhované ve vodě. To se v lidovém léčitelství používalo jako mírné narkotikum, zejména pro děti.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: makový olej mám v kredenci a dávám ho na salát
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRKODLAK:
    Makový odvar? Mně včera nutila jedna známá makový olej.
    Víte o tom někdo něco? To je zase něco na všechno i proti smrti?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CORNELA: ja teda nikdy neblil, ani nemel pnuti k tomu z zadnyho opiatu, ale je fakt, ze se ridim filozofii nejmensi funkcni davky, coz pak prinasi velkou psychickou pohodu a mirnou stimulaci. jakekoliv cinnosti se mi pak delaji lip nez po k tomu urcenych stimulantech. klidne se necham podrobit zkoumani :D
    vim o spouste lidech zavislych na oxykodonu, stejna motivace.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRKODLAK: me bylo po opiu celkem fajn, akorat me sralo zvraceni. to si radsi zahulim travu, po ni se nepobliju. ale jinak si uz zkusenej mastak, takze bys mel mit toleranci tam, kde ji jini nemaj :D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CORNELA: ja pri svych prvnich zkušenostech s makovym odvarem mel stabilizovanou naladu dva az tri dny. zadna uzkost, zadna neuroticky projevy, proste maximalni zen.
    moje babicka, celej zivot tezce negativni clovek, od te doby, co ma buprenorfinovy naplasti ma najednou úplně jiný přístup nez tlacila celý život.
    co si pak ma clovek s temahle zkusenostma myslet, kdyz pak nekde cte teorie, ze tohle opiaty neumí?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BRKODLAK: Mno, vzhledem k tomu, ze to ani neutisilo uspokojive ty bolesti, tak pochybuju, ze by davka byla moc velka.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MOODYCAT: neni možný, ze to bylo moc velkym dávkováním? ja mam s morfinem a dalsima uz celkem bohatý zkušenosti a antidepresivni a anxiolityckej ucinek je moje motivace. a vim, ze je slusny mnozstvi lidi, kteri se sebemedikuji ze stejneho důvodu. to jen takovy maly hlaseni z praxe.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam