MAR_TINA: a to je přesně to, co dělá tady z toho očkovacího opatření jenom další povedenou epizodu sitcomu Covid19. Tím sitcomem nechci vzbuzovat pohoršení nad neúctou k "závažnosti" onemocnění nebo celkové situace, ale prostě jenom pojmenovat způsob, kterou stranou prdele se k tomu autority vůkol postavili. Jako opravdu mně to nepřijde jako nic jiného než úsměvné a zábavné, jak nespočet lidí z mého okolí, kteří jsou aktivně nemocni (někteří víc, někteří míň) a v karanténě, si vesele trajdají po procházkách a po nákupech apod. Hygiena otevřeně propálí, že nezvládá trasovat(!) 1500 lidí, takže spoléhat na to, že to někdo bude fyzicky dozorovat je hodně mírně řečeno naprosto naivní. Ještě tak o level úsměvnější než kontroly nemocenské sociálkou. Myslím, že není absolutně potřeba nějaká antivax vlna hoaxů, dění v zainteresovaných zodpovědných kruzích za poslední rok udělalo očkování tu nejlepší reklamu samo o sobě. Aby nevznikla mejlka, já bych se i načkovat nechal ... ale, proboha, proč? z jakého důvodu? očkování nezaručí, že to nechytnu, nezaručí svobodný přeshraniční pohyb, nezaručí vyhnutí se karanténě ... takže ještě jednou: co mě má přesvědčit o nezbytnosti a nevyhnutelnosti tohoto opatření? že jako, když se naočkujem všichni tak kolektivní imunita a bla bla jakože černý kašel už sme taky takto vymýtili ... oh wait... nehledě na to, že ještě dlouho ty vakcíny vůbec nebudou dostupné. takže se všichni naočkujem něčím, o čem ještě nevíme, jestli a jak dobře to funguje, čímž farmafirmám poskytnem pohádkový testovací vzorek, za který si ještě nechají zaplatit (šak co, z eráru krev neteče), aby to mohli dotáhnout a v druhé vlně už se dala aspoň naoko garantovat nějaká účinnost, a všichni budem spoko? jako opravdu se nezlobte, ale zkuste mi to vysvětlit