• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    KURE
    KURE --- ---
    PALEONTOLOG: já to nechápu. Jedna věc je věřit v něco většího tam nekde venku a druhá věc je hlásit se k církvi.
    A Jedna věc je být vědec a druhá je hlásit se ke skeptikum.
    To je podle mě pokrytectví. " Tvoje pohadka je bullshit ale moje pohádka je posvátná "
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Aha, takže žádná slepota...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: blefarospasmus
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JESTEDMAN: oni by ultrakrestani jeho pristup ke knize genesis skutecne neschvalili. nicmene v dobe osvicenstvi byl snad kazdej badatel praktikujici krestan a kde jsme dnes
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PALEONTOLOG: jo souhlasím s tvým pohledem na zbrklé nálepkování a ten způsob výsměchu. Na Grygara nijak neútočím, jen mu nevěřím jeho předstíranou strohou vědeckost ve světle jeho víry.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JESTEDMAN: tak zrovna s tímhle se umím vyrovnat snadno, náboženství doufám nebudem brát jako argument (ad hominem) vůči konkrétní nebo celoživotní práci, podstatný jsou výsledky. to kupodivu spousta lidí nechápe, tváří se korektně a stejně to považujou za legitimní arguentaci. bohužel to ukazuje, v jak jendoduchým prostředí fungujou.
    vadí mi absence sebereflexe, ostrý nálepkování bez odbornosti. některý věci pak můžou dost nepříjemně dozrát. standa grof dozrál k halucinacím a vodíková k funkční praxi. what a day to be alive :D
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    PALEONTOLOG: na Sysifosu mě vždy fascinoval jeden ze zakladatelů - Grygar - praktikující katolík...
    MEI
    MEI --- ---
    IOM_NUKSO: Když už jsi to nakousla, tak by bylo fér dodat další info ;-)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: a co našli klinicky? Že říkáš že nevidíš?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ERVIN: jo to byl masaru, legendární alternativa, co si získala srdce miliony lidí. akorát to je jedinej článek od sisyfosu, kde je zmíněná vodíková voda. nový revize tak nějak potvrzujou její všestrannost, takže by bylo dobrý udělat revizi taky v českým klubu skeptiků a normálně navázat na dnešní poznání. a to je očividně trošku problém :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: tak klinicky nasli samozrejme nebo jak to myslis? Akorat tam nebyla tzv organicka pricina. A jak rikam, dumali, zda to vubec funkcni je. Porozumeni mozku je stale hodne nedostatecne, o tom se tady nebudu hadat, stejny je to s psychiatrii (co v budoucnu doufam, ze budou tyhle dva obory propojeny).
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    IOM_NUKSO: Prosímtě, kde jsi přišla na to, že je neurologie v plenkách?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: 1. Neurologie fakt není v plenkách
    2. Funkční znamená, že na tobě nic nenašli, ani klinicky, ani dalším vyšetřením
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: na to se zeptej neurologu. Vis, ze to sami nevi. Nevedeli na 100% ani rict, zda je to funkcni. Sama musis vedet, ze neurologie je v plenkach.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: A čím že byla způsobená tvoje funkční slepota?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: moji realitu stejne neznas. Ja jsem presvedcena, ze to placebo nebylo. Tim nerikam, ze tcm je svata, treba akupunktura mi udelala hovno, taky jsem tech bylin od nich mela uz vice bez efektu, ale tu jednu vec tehdy to vyresilo. Proc se tomu tak branit, normalni doktori nedokazali pomoct a mne to vicemene zachranilo zivot v smyslu ne, ze bych umrela, ale bez toho vyleceni bych byla kripl bez moznosti pracovat a byt samostatna.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    PALEONTOLOG: Masaru Emoto? To jsou ty experimenty s rejží, která plesniví, když jí nadáváš? Že si voda pamatuje věci a dělá hezký vločky, když jí pustíš hezkou písničku?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: no po třetí iteraci disputace se hrany dost obrousily :-)) a co k tomu vodíku máš co? :D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PALEONTOLOG: A možná dobrý dat argumenty a komentáře někoho, kdo tomu na MFF rozumí...

Reakce na přednášku o paradaxu dvojčat
    http://utf.mff.cuni.cz/~krtous/popularizace/STR/Reakce_na_prednasku_o_paradaxu_dvojcat-diskuze.html
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    PALEONTOLOG: Ale jak si přejete, ozvalo se že sluchátka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam