• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARDYAž moc alternativní medicína - já konkrétně hodně koncentrovaně přednáším.
    Klub na vkládání odkazů na články, rady, komentáře či weby s alternativní medicínou a trendy v léčitelství, u kterých začíná rozum stát.
    Bereme i domorodičky a podobná s medicínou příbuzná témata. 
    ZÁKAZ KRMENÍ TROLŮ

    Souhrný rozbor skeptiků Sysifos: Alternativní medicína autor:Jiří Heřt

    Čím vším se lidé v 21. století léčí a myslí to vážně. Nejsou některá prohlášení léčitelů a "odborníků" až nebezpečná a příliš zavádějící? 
    Může jít o život? Čtěte pravidla:

    Pravidla: 
    1) Vkládáme odkazy a knim třeba krátký komentář, popř. své zkušenosti, zážitky, co jsme kde zaslechli apod. 
    2) Dělat si z toho srandu není OT.  
    3) Krátká diskuze k věci je přípustná, drží-li se nezáporných hodnot palečků. 
    4) Pokud se vám to tu nelíbí,  nečtěte to!
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOZKA: jako do tech kvasinek bych moc nezabrusoval. kvasinkami jsou lidi obcas primo infikovany..
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Co teprve až se dozví, že v droždí jsou kvasinky saccharomyces cerevisiae a v lékárně mu jako lék na průjem můžou prodat něco co se jmenuje "saccharomyces cerevisiae var. boulardii". Farma průmysl nás chce otrávit a udržovat v nemoci jako vždycky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Takze podle toho Zivan Zivan jsou jedny kvasinky lepsi nez jine kvasiny? A neni to rasismus?!
    (pardon za blby vtip, ale chvili mi trvalo nez jsem rozklicoval jaky je rozdil mezi pojmy 'drozdi' a 'kvasinky', je to totalne mimo muj obor a prostor obecnych znalosti)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: takovejch keců jen proto, aby prodali chlebovej kvásek...

    jako jo, prokvašená mouka má lepší poměr přímo využitelných mikronutrientů a (asi) trochu lepší zdravotní benefity (existuje poměrně nová systematická studie, která bere výsledky různých publikovaných výzkumů, a vyšlo to teda o hodně hůř, než jsem myslela:
    Nutritional benefits of sourdoughs: A systematic review - PMC
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10103004/


    ale jako že by lidi systematicky hynuli na otravu droždím...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VYHULENY_UFO: tomu se říká Volného paradox
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: v komentářích pokračování halucinace
    roždí je živá látka která je svou povahou srovnatelná s houbami ale na rozdíl od hřibů a muchomůrek mají zvláštní způsob rozmnožování
    kvasinky se dnes šlechtí v průmyslovém měřítku ve specializovaných laboratořích
    pokud se ale z různých důvodů naruší rovnováha střevní mikroflóry v těle a do jídelníčku se navíc dostane hodně cukru a moučných výrobků, pak se kvasinky stávají škodlivými
    v tomto případě se člověk začíná obávat známé kandidózy a onemocnění se projevuje různými příznaky jako poškození kůže nehtů gastrointestinálního traktu dutiny ústní
    při konzumaci produktů obsahujících droždí je nutná míra a pokud pomazánku nejíš několikrát do týdne tak pak může být vše v pořádku ale pokud máš každý den pečivo s droždím tak můžeš mít problém
    kvasinky vedou k nedostatku živin a aby se kvasinky úspěšně rozmnožovaly potřebují vitamíny a minerály které plísně odebírají z lidského těla
    nadměrná konzumace potravin obsahujících kvasinky vede k nedostatku makro- a mikroprvků nezbytných pro normální život
    kvasinky narušují acidobazickou rovnováhu kterou se tělo snaží všemožně udržovat nejzřetelnější z nich je extrakce vápníku z kostí jako nejalkalickějšího prvku
    nadbytek potravin obsahujících kvasinky ve stravě proto může způsobit nedostatek vápníku a následně se rozvinout v osteoporózu
    kvasinky jsou schopny nejen odolat náporu fagocytů zodpovědných za imunitu ale také je zabíjet
    pokud se kvasinkové houby které se v těle množí vysokou rychlostí jedí prospěšnou mikroflóru trávicího traktu a jsou uznávány jako druh "trojského koně“ který umožňuje pronikání všech patogenních mikroorganismů do buněk trávicího traktu a poté do krev a tělo jako celek
    pravidelná konzumace těchto produktů vede k chronické mikropatologii snížení odolnosti organismu zvýšení náchylnosti k účinkům ionizujícího záření rychlé únavě mozku náchylnosti k účinkům karcinogenů a dalších faktorů ničících organismus
    kvasinky-saccharomyces (termofilní kvasinky) které se používají v lihovém průmyslu pivovarnictví a pečení se ve volné přírodě v přírodě nevyskytují to znamená že jsou vytvořeny lidskou rukou a tato technologie je nepřirozená
    zbytek už nechám na každém bo každé tělo reaguje jinak bo každý má jiné stravovací návyky
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MOIRAIN: proc vzdycky nejvetsi tajemstvi prozradi ten nejvetsi idiot?

    no nic, dostal sem chut na polivku z drozdi...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    je to z Facebooku, na screenshot je to moc dlouhý, tak kopíruju:
    "Droždí
    pokud jíme drožďový chléb kvasinky které se dostanou do krve se začnou množit a spotřebovávají naše vitamíny minerály a bílkoviny
    zároveň uvolňují produkty své životní činnosti tedy toxiny a tzn kvasinky parazitují na našem organismu
    moderní chléb se považuje za jeden z nejhorších vynálezů lidstva
    moderní droždí při pečení přechází do kapslí s lepkem a ve střevě se z těchto kapslí uvolňují a poškozují sliznici tedy narušují normální střevní mikroflóru
    navíc parazitují nejen ve střevě ale žijí i v krevní plazmě a volně se množí hlavně pučením
    to může skončit různými typy intoxikací plísňových onemocnění poruchami imunity které mohou vést k mnoha chronickým onemocněním a nádorovým procesům
    pokud přestaneme jíst moderní drožďový chléb pak za pouhých 5 let nenajdeme v krevní plazmě kvasinkové buňky
    do 40. let 20. století se používaly kvasnice zcela jiného druhu a říkalo se jim chmelové kvasnice
    toto droždí nebylo nepřátelské vůči lidské symbiotické mikroflóře tedy nezabíjelo prospěšné bakterie žijící v tlustém střevě ale těsto kynulo asi den což pekařům nevyhovovalo
    pro zintenzivnění výrobního procesu začali používat kvasinky zcela jiného druhu které se považují za "podmíněně patogenní mikroorganismy" tedy takové které za určitých podmínek způsobují onemocnění to je to čemu se dnes říká "termofilní kvasinky"
    kynutí těsta s tímto druhem droždí trvá asi hodinu
    termofilní droždí které se nyní používá při pečení má za následek že sekrety těchto kvasinek zabíjejí v tlustém střevě ty mikroby které by za normálních okolností měly produkovat vitaminy esenciální aminokyseliny užitečné biologicky aktivní látky a mnoho dalších věcí nezbytných pro plnohodnotné fungování těla tedy pro zdraví
    existuje asi 500 druhů kvasinkových hub a z toho nejnebezpečnějších pro člověka asi 30
    v posledních letech postihují plísňová onemocnění téměř každého a léky v lékárně je neléčí
    podle různých odhadů zahrnuje výskyt mykóz 80 % dospělé populace a 95 % dětí
    v posledních letech je patrná tendence k nárůstu výskytu mykóz nejen u dospělých ale i u dětí a zejména se jedná o komplexní systémové mykózy
    proč způsobuje průmyslový chléb bolesti žaludku?
    některé druhy například pšenice bo špalda jsou bohaté na lepek tedy bílkovinu gluten a díky tomu jsou těsta dokonale zpracovatelná
    lepek však potřebuje čas i pohyb aby se plně rozvinul
    v průmyslové výrobě se tento proces často obchází použitím kypřících látek jako jsou droždí kypřicí prášek jedlá soda jedlá sůl nebo E 503 uhličitan draselný
    těsto je sice díky tomu nadýchané ale lepek se nemůže plně rozvinout a proto se přidávají další emulgátory amylázy proteázy stabilizátory barviva konzervanty a zahušťovadla
    důsledkem jsou bolesti břicha nadýmání a plynatost
    k tomu si připočtěte že tento "chléb" je sacharid s vysokým glykemickým indexem a prudce vystřelí hladinu inzulínu protože zvyšuje hladinu cukru v krvi a časem se z toho vyvine inzulínová rezistence tedy cukrovka 2. typu kardiovaskulární onemocnění rakovina bo rakovinné buňky se živí pouze cukrem a degenerativní onemocnění mozku
    tloustneme po něm a jsme nemocní a zároveň jsou zejména tyto druhy sacharidů vysoce návykové a vyvolávají touhu po jejich neustálé a zvýšené konzumaci
    Pečení chleba je vždy posvátný, tajemný úkon. Tajemství výroby chleba se pečlivě uchovávalo v každém Rodu a předávalo se z Rodu na Rod
    žitný kvásek
    1. den: 100 g celozrnné žitné mouky smícháme s vodou do konzistence husté zakysané smetany, přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé místo bez průvanu.
    2. den: Na kynutém těstě by se měly objevit bublinky. Pokud je jich málo, nevadí. Nyní je třeba nakrmit startér. Přidáme 100 g mouky a dolijeme vodou, abychom získali opět konzistenci husté zakysané smetany. Necháme opět na teplém místě.
    3. den: Startér se zvětšil a má pěnovou texturu. Opět přidáme 100 g mouky a vodu a necháme na teplém místě.
    O den později je kvásek připraven k použití
    rozinkový kvásek
    1. den: Rozmačkejte hrst rozinek, smíchejte s ½ šálku vody a ½ šálku žitné mouky, přidejte 1 lžičku. cukr nebo med, vše dejte do sklenice, přikryjte utěrkou nebo netěsným víčkem a dejte na teplé místo.
    2. den: kvásek scedíme, přidáme 4 lžíce mouky a teplou vodu do hustoty zakysané smetany a vrátíme na teplé místo.
    3. den: kvásek je hotový. Rozdělíme ho na poloviny, do jedné části přidáme 4 lžíce mouky, vodu (na hustotu zakysané smetany) a dáme do lednice. Druhou část použijte na pečení chleba
    obilný kvásek
    1. den: 1 šálek zrna (pšeničného pro pšeničný chléb nebo žitného pro černý chléb) namočte, aby naklíčilo, misku přikryjte utěrkou a postavte na teplé místo.
    Den 2: pokud zrno nevyklíčilo celé, propláchněte ho, nechte na teplém místě do večera. Naklíčené zrno rozdrtíme, smícháme se 2 lžícemi žitné mouky, 1 lžičkou cukru nebo medu, dáme na teplé místo pod ubrousek nebo utěrku.
    3. den: kvásek můžeme rozdělit, část ponecháme v lednici a druhou část použijeme na výrobu těsta.
    kefírový kvásek
    Vezmeme sražené mléko nebo starý kefír (nejlépe domácí), necháme ho několik (2-3) dní, dokud neprobublá a oddělí voda a vůně charakteristická pro kyselý kefír.
    Přidejte žitnou mouku do konzistence tekuté zakysané smetany, dobře promíchejte a zakryjte gázou, nechte jeden den. V kvásku začne aktivně docházet ke kvašení, začne peroxidovat.
    Po 24 hodinách přidejte žitnou mouku do konzistence středně hustého palačinkového těsta a důkladně promíchejte. Znovu přikryjte a nedotýkejte se ho, dokud nedozraje.
    Uplyne několik hodin a kvásek začne bublat a aktivně kynout, pokud byla nádoba malá, může se vyklopit. V tomto aktivním stavu jej lze přidat do těsta.
    chmelový kvásek
    1. den: večer nasypte do termosky 1 polévkovou lžíci suchých chmelových šištic 1 šálek vroucí vody, termosku uzavřete a nechte do rána.
    2. den: vzniklý nálev přecedíme do dvoulitrové sklenice, přidáme 1 PL cukru nebo medu, dobře promícháme, přidáme žitnou mouku do konzistence husté zakysané smetany. Postavte na teplé místo a sklenici přikryjte utěrkou.
    3. den: kvásek bude tekutý a zpěněný, zápach je stále nepříjemný. Přidáme mouku do hustoty zakysané smetany, přikryjeme a postavíme na teplé místo.
    4. den: kvásek promícháme, přidáme teplou vodu (1/2 nebo 1/3 objemu kvásku), promícháme a přidáme mouku na hustotu zakysané smetany.
    5. den: znovu přidejte vodu a mouku.
    6. den: část kvásku použijeme na přípravu těsta, zbylý kvásek dáme do lednice a přidáme vodu a mouku do hustoty zakysané smetany."

    Živan Živan - Droždí pokud jíme drožďový chléb kvasinky...
    https://tinyurl.com/2xfsyp96
    MEI
    MEI --- ---
    5:59 k Wim Hof

    Ledový násilník. Wim Hof není tím, za koho se vydává, říká reportérka - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-ledovy-nasilnik-wim-hof-neni-tim-za-koho-se-vydava-rika-reporterka-261907#
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: tak hlavne ze nepouzivaji vodik s oznacenim 2H. mohla by z toho bejt i tezka voda.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: No jo, není venku placenta, nezavine se děloha, doporučuju někdy v reálu kouknout jaká je to ranná plocha s otevrenejma cevama
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VYHULENY_UFO: chudák ženská. Ten porod proběhl asi +/- ok, "jen" nevyšla placenta. Kdyby jeden jediný z desítky účastníků zavolal sanitku neboji odvezl na pohotovost, bylo vše v pořádku. Každý divák jakéhokoli seriálu to ví, i Synové a dcery Jakuba Skláře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já tu lahev musím dát i sem. S odkazem. https://www.nanolab.cz/lahev-na-vyrobu-vodikove-vody-angelli-1-l

    To jest taková píčovina, že kdo tomu uvěří, ten si zaslouží přijít o 5k. Když do vody H2O přidám vodík H2 - nejmenší prvek vesmíru, získám vodu s vitamíny s chemickým vzorcem pplným dalších písmenek a tvarem obřího polypavouka.

    ---------------------------------------------


    Lahev na výrobu vodíkové vody Angelli 1 L
    Angelli je high-end láhev na výrobu vodíkové vody. Ta pomáhá při detoxikaci organismu a zlepšuje celkové zdraví člověka. Lahev má objem 1 litru a je vhodná domů nebo do kanceláře.

    Co je vodík?
    Plynný neboli dvouatomový molekulární vodík má chemickou značku H2. Jde o nejlehčí prvek ve vesmíru. Z tohoto důvodu je přístupnější pro buňky na molekulární úrovni.

    Co je vodíková voda?
    Vodíková voda je voda s rozpuštěným plynným vodíkem (H2) podobná vodě sycené oxidem uhličitým, ve které je rozpuštěným plynem oxid uhličitý. Po dlouhou dobu se biologové shodují na tom, že vodík je sám o sobě je jedním z nejpřirozenějších antioxidantů. Voda bohatá na vodík, obsahuje více vitamínů A, C, E než zelený čaj a je 176x účinnější než vitamin C. Pitím vody bohaté na vodík jej přivádíte do těla. Vodík pak cirkuluje organismem, reaguje s volnými kyslíkovými radikály a neutralizuje je.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    2022, ale pobavilo velmi

    Ledově chladné přijetí Wima Hofa v Ostravě | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/clanek/kultura/114331/ledove-chladne-prijeti-wima-hofa-v-ostrave.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //az moc alternativni porod, ktery se mirne zkomplikovasl

    Žena, která rodila v sídle sekty, prodělala mozkovou smrt - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-zena-ktera-rodila-v-sidle-sekty-prodelala-mozkovou-smrt-259647
    ...
    Domácí porod se odehrál v sídle centra Ohnivý drak a sekty Život v srdci. Její hlavní postavou je šestačtyřicetiletý Lukáš Stančík, který se sám označuje jako Bůh Šašek a pravidelně publikuje videa na YouTube. Ve včerejším večerním vysílání na internetu mluvil otec novorozené holčičky o tom, že to, co se stalo a jak se situace zkomplikovala, vnímá jako „kolektivní pochybení“.
    ...
    Komunita vysílala v neděli část porodu živě na YouTube a následně zveřejnila i záběry po narození děvčátka, kde je vidět v místnosti osvětlené jen lampičkou matka s dítětem a partnerem společně s dalšími ženami, které v domě žijí. O den později, v pondělí, když Lukáš Stančík vysílal živě, za ním přišla jedna z žen se slovy: „Linda sedí na záchodě. Oni na ni mluví, ale ona vůbec nevnímá a je úplně bílá. Myslím, že ztrácí vědomí. Je to hroznej pohled na ni. Tak já vůbec nevím, jestli bychom neměli něco udělat?“

    Stančíka to ale nejprve nezneklidnilo, mluví o tom, že se ženou je tam přeci dula. Teprve, když se ozve mužský hlas, který říká, že „je to hrozný“, ukončí vysílání a jde situaci řešit.
    ...
    Lidé z komunity odmítají, že jsou sektou. Lukáš Stančík tvrdí, že žijí v lásce a v pravdě. Místo šíření lásky ale ve svých videích často přináší spíš nenávist. Například když před dvěma týdny v jednom živém vysílání prohlásil na adresu Romů toto: „Tak ať tam vyhoří celej tamten jejich squat včetně malých dětí těch cikánských, vole. Jó! A podpalme to tady celý, protože tady to nemá smysl cokoliv dělat, pokud to nebudeme dělat z lásky, vy zm..i zas..ný.“

    V pondělí, poté co záchranáři matku s dítětem odvezli do nemocnice, mluvil sám o tom, co se stalo. Podle něj si matku „vzala bába šedivá“. Stančík prohlašuje, že to je „démon“, který k němu promlouvá. „V objetí mi bába šedivá skrze ni řekla, beze slov, jen skrze prožitek, že ‚až se jí narodí, tak ji utopím‘. Řekla bába šedivá, která je ve všech ženách. Jsou to démoni, kteří nás tady ovlivňují, vypínají a vstupují nám do života tak, abychom nežili láskou,“ říká ve videu Stančík.
    ...
    Ve čtvrtečním večerním živém vysílání mluvil Lukáš Stančík i o tom, že lidé v komunitě „jsou nemajetní lidé“, a že otec narozené holčičky má momentálně poslední čtyři tisíce korun. Vyzýval sledující, že pokud chtějí, tak ať mu pošlou peníze a pomohou mu.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    včera jsem zjistila, že Chaun plive na Lukavce :) vyloženě mluvil o ezohovnech :-O
    já ani jednoho nesleduju a zabloudím k nim na kanál jen nárazově. teď mi šlo o tu Pekovou, tak jsem mu koukla na 1 video. musím se ještě poučit, proč jsi jdou po krku, jestli je to nově nebo už dýl, ale mně přijde, že je to prostě boj dvou eg
    já bych je přihlásila do toho Clashe :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ERVIN: jinak vyvracení bludů je naprd - pořebuje najít nějaké bezpečné "svoje lidi"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ERVIN: zákony bohnatství , retreay v pouši. Blbka co se nehcává zneužívat šmejdem, aby mohli oholit víc lidí, když vona je ta slavná?

    _
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Hele, nevíte někdo, jak je na tom Sandra Pogodová na stupnici ezohovnařiny? Matka (po smrti otce náchylná ke kdejaký láskyplný manipulaci) teď byla na nějaký její přednášce. Zachytil jsem nějakou vazbu na Lukavce (Zákony Bohatství), kde teda na něj beztak asi přišla... #kecy Kurva, člověk, aby se furt vzdělával. Trávim strašnýho času čtením hoven, co mě nezajímaj, jen abych byl schopnej vyvracet matce bludy...
    MEI
    MEI --- ---
    Chaun ted spatřen v Letenskych sadech. Usmál se na mě. Pobavilo. Konec bulvárního hlášení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam