• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WIN_KLOThe Long Dark
    Klub věnovaný nedávno vydané hře The Long Dark. V diskusi se budou rozebírat updaty a sdílet tipy, které jsou bezesporu v tomto survival simulátory esenciální. Kdo z nás nejdéle vydrží naživu?
    rozbalit záhlaví
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR: Takže vlci jsou jediné zvířata, které se teď respawnujou? Králíků a jelenů je omezený počet?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG: Já dávám první - druhou silnější a pak hlavně klikám pravou, ať už jde do piče, ten buzerant, žejo. :) Je to hodně klikání, ale naučil jsem se to rychle a hlavně jsem se to naučit musel, protože bez nábojů je ta flinta v žitě. Momentálně (mám teď cca 53 dní za sebou) mi nezbývá nic jinýho, než je likvidovat nožem, protože jinak zdechnu hlady. Jak píšu níže, tenhle utekl, jinak si ho většinou doběhnu, dám mu jednu z milosti a nazdar, aspoň 5 kilo masa.

    Co se žízně a spánku týče:

    Těsně před spaním se napij "doplna" a pokud se potřebuješ léčit, 11 hodin přežiješ v pohodě. Aspoň v mé verzi (170) to tak je. A vždycky víceméně bylo. Důležitý je nejdřív jíst a pak pít, opravdu usneš s "thirst" na hodnotě "0", nemůžeš být po 11 hodinách "dehydrated", to ten engine nedovolí. Budeš "thirsty", napiješ se a cajk. Takhle poslední dobou trávim klidně aj dva dny poté, co ubodám vlka a upeču ho.

    Nezapomeň si rozpustit dost sněhu před spaním!
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR: Takže je potřeba mu dát minimálně tři rány, aby utekl? To je hodně klikání :D

    Další věc, kterou doufám brzo opraví je, že večer se napiju do plna a po 9 hodinách spánku už umírám žízní :D
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG + JULIAN:

    Long Dark - Hungry wolf hunt
    https://www.youtube.com/watch?v=yEobDnYSA8c


    Já už mám takovej hlad (nikde nic k jídlu neni), že je musim nahánět. Tenhle hajzl mi zdrhl na tenkej led a přálo mu počasí.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Jaj, něco tady doprogramuju a pokusim se udělat video, jak s nima bojuju. Protože mám buď štěstí, nebo nevim - máte nůž, páčidlo, sekeru v dobrym stavu? Mi to nedá rozum, mám pušku už 10 dní ve skříni, protože došly náboje a nožem se dá bránit dobře imho.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Tak jsem to zkousel a prvni vlk me taky hned sejmul :(
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR: měl jsem 100% a celé to trvalo jen tak 5 sekund, za které jsem naklikal jen tu jednu ránu, ale vlk jen trochu zakňučel a zakousl mě. Možná na to mohlo mít vliv to, že jsem v tu dobu byl přetížený věcma. Třeba to ubírá schopnost se bránit. Tak jsem byl snadná kořist.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG: Já mám teda strategii klikat oběma jak magor a nikdy mi víc, jak 40% nevzal. Byl jsi plně zdráv? Mi přijde divný, že bys měl ostřejší vlky teda.

    HOUGAN: Přežít 3 noci venku se mi povedlo s dostatkem dřeva, oheň jsem nechal celou noc hořet a čekal jsem ve spacáku na vlka. Dostal přes čenich, přes den jsem to vyležel a pak jsem postup opakoval.
    HOUGAN
    HOUGAN --- ---
    Ja mam 50 dnu a dal sem to pred tim nez pridali ty dalsi achievementy. Prezit v noci venku si nejak nedovedu predstavit. Co se bunkru tyce jeden jsem navstivil ale kouknul sem se na ytubu kde hledat sam bych to asi nikdy nenasel 0:)
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    hmmm, tak znovu potkám prvního vlka, mám nůž, klikám jak magor levým, dám mu jednu slabou ránu pravým, vlk dvakrát kousne a je po mně...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Eh, tři litry zeleného čaje a trochu jsem se zasekl. :)

    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WIN_KLO: Plánuju teď přesun zpátky na pobřeží (tenhle save jsem začal u Mystic Lake a šel na pobřeží hledat sekeru a gatě, což se povedlo a vrátil jsem se pro vlčí maso, který se kupodivu nekazí vůbec rychle), konečně projít benzínku, udělat si další základnu v mym oblíbenym modrym domečku s krbem a pobrat, co jsem nechal ve skříních a lednicích u Misantropa a na Jazz Jackrabbit Islandu. Na dalších 5 dní plán a měl bych to přežít. Systém záchytných stanic funguje. Musíš vědět, kama chodit.

    P.S. Našli jste někdo už bunkr? Já teda lámu kotníky jakejkoliv volnej čas a ještě jsem žádnej nenašel. Do spoilovací mapy se nechci dívat.
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    BURKHAR: Ten 30. den das v pohode. Tam se prospis.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WIN_KLO: Krom jedné a tří nocí v řadě pod širákem nic. Resp. jsem teď 29. den naživu a celkem zásobenej, spokojenej, akorát už mám jen 3 náboje do flinty. Každou chvíli budu mít Deer Huntera, už jsem jich zepár vykuchal. Chcu se dostat do žebříčků! :)
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    BURKHAR: Jak jste na tom kdo s achievementama?
    Já mám jenom obligátně:
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Tak jsem si dal tři noci pod širákem. Sice mě dvakrát vzbudil vlk, ale dal jsem to.


    Beneath a Starry Sky
    Survive 3 consecutive Nights outside (single game)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WILL: Ad vlci:

    1. Melee boj levym naklikáváš sílu, pravym dáváš ránu. Nelze neprohrát, pokud máš 100% kondici. Základ je mít dost bandáží (vyrobíš hned) a desinfekce (je jí všude hektolitry) a necourat se polomrtvej po lese.
    2. Světlice. Zapálená. V ruce. Když už se na tebe pomalu chystá z pěti deseti metrů, tak ju po něm hoď, většinou zdrhne. Dokonce i Fluffy se jich bojí.

    Jinak doporučuju prolízt obě mapy tak, abys měl jakžtakž přehled, kde co je a pak je to stejně o improvizaci. Já osobně si dělám plán na max den dopředu, mám vypracovanej systém základen, mezi kterejma se přesouvám a nechávám tam zásoby (pečený vlčí steak se kazí pomalu) a samozřejmě chodim na ryby a králíky. Mezitim hledání toho, co ti ještě chybí (zaboha nemůžu ani po 18 dnech nikde najít páčidlo) a hlavně, pečlivý plánování.

    Nemá smysl chodit v mlze. Prostě nemá, i kdybys znal mapy nazpaměť. Jediné výjimky jsou koleje a silnice.

    Když už musíš jít proti silnýmu větru, jdi bokem (dopředu + na jednu stranu, takovej ten polo-strafe), půjdeš rychleji. Bacha na hadry, jak jsou jednou ruined, už je nezašiješ.

    Udržuj svou lékárničku plnou.

    Nemá smysl syslit tuny žrádla, když ho nemáš šanci sežrat. Radši sbírat dřevo a lootit.

    Těšim se na příběhovou linku hlavně, ale zatím je to pořád velká challenge.
    WILL
    WILL --- ---
    Tak jsem si konečně zahrál a je to sranda, až na ty vlky. Člověk i když má sekerku nebo nůž, tak se brání akorát rukama (?), a než si přečte, jak má bojovat, tak je z něho mrtvola. A i když jsem párkrát zkoušel jenom s vlkem bojovat, tak mi to přišlo docela clunky.
    Máte nějaké doporučení, kromě vyhýbání se vlkům?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Takhle je třeba se starat o hadry. Vítr je svině a vlci taky. Nebojte se opravovat všechno nářadí a věci ve volnejch chvílích (kdy venku fučí a je mlha, čili je to tam na hovno), vyplatí se to. A rozhodně nemá smysl nosit víc nožů a víc otvíráků. Okamžitě ty nejhorší rozbít na součástky a tunit jeden kus na plno. Jediná výjimka jsou Simple Tools, kteréžto je třeba mít raději dva a navzájem je opravovat. Samozřejmě ve zvoleném safehousu. A šitíček není nikdy dost, na to taky nezapomínat!

    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG: Levym zvýšit, pravym útok. Přečti si poslední changelog a budeš vědět víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam