• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WIN_KLOThe Long Dark
    Klub věnovaný nedávno vydané hře The Long Dark. V diskusi se budou rozebírat updaty a sdílet tipy, které jsou bezesporu v tomto survival simulátory esenciální. Kdo z nás nejdéle vydrží naživu?
    rozbalit záhlaví
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    BURKHAR: bohuzel pri absenci jakychkoliv tutorialu prvni setkani s mechanikou docela prekvapi :) ale chybami se clovek uci.

    vydrzi ta svetlice horet dlouho? a musim ji po nem hodit aby utek? da se pak zas sebrat?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JULIAN: Když už tušíš, že dojde ke kontaktu, zapálit a pak ho vyděsit, daj se vyděsit i dva.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    BURKHAR: jo, ale nevedel jsem ze svetlici musis docela dlouho zapalovat, takze nez jsem to zapalil a hodil, uz byl vlk na me :(
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WIN_KLO: Je fakt, že jsou docela ostří. Imho s nožem bys měl mít šanci ho prostě bodnout do krku a dostat maximálně kousanec, dva.
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    WIN_KLO: Budou celý systém předělávat, aby to bylo hratelné. Zdá se, že developeři docela dobře reagujou na hromadnou kritiku na steamu.
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    JULIAN: Vcera sem si usmyslel, ze dam noc pod sirakem. Asi 2 mesice jsem to nehral a zjistuju, ze vlka rukama uz jen tak nedam. Driv swm je vylozene lovil. Ted to nejde... V cem je ten trik?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Stošestnáctej! :)

    Steam Community :: The Long Dark :: Longest Survival Time - Current Release
    http://steamcommunity.com/stats/305620/leaderboards/480577/?steamid=76561198050098256
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JULIAN: Musíš hned bandážovat. :) Světlice máš?
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Tak druhej pokus, druhej vlk, prezil jsem s 15% chaotickym mackanim tlacitek. nez jsem stihl zjistit jak mam zastavit krvaceni tak jsem umrel :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG: Nemyslim si, ale jelena nožem neumlátíš a králíci se (z vlastní zkušenosti - mám na králičích pláccích cca 10 - 15 aktivních pastí) nevyplatěj. Čekáš minimálně 12 hodin, musíš to furt kontrolovat, aby ti to vlci nepožrali (poznáš to podle toho, že oko je pak zničený ("broken snare")). Ryby jsou zas náročný na čas a palivo (nezatopíš si a umrzneš) a je tam riziko, že ti do boudy dojde naštěkat vlk, což není úplně v pohodě. Já už jsem ve stavu, kdy nevim, kde najít "scrap metal", nebo něco, z čeho bych ho vykutal, takže i sekání sekerou do ledu si rozmyslim dopředu. Hadrů je naštěstí dost. A každej večer vyhlížim nějakou holku na romantiku u krbu.

    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR: Takže vlci jsou jediné zvířata, které se teď respawnujou? Králíků a jelenů je omezený počet?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG: Já dávám první - druhou silnější a pak hlavně klikám pravou, ať už jde do piče, ten buzerant, žejo. :) Je to hodně klikání, ale naučil jsem se to rychle a hlavně jsem se to naučit musel, protože bez nábojů je ta flinta v žitě. Momentálně (mám teď cca 53 dní za sebou) mi nezbývá nic jinýho, než je likvidovat nožem, protože jinak zdechnu hlady. Jak píšu níže, tenhle utekl, jinak si ho většinou doběhnu, dám mu jednu z milosti a nazdar, aspoň 5 kilo masa.

    Co se žízně a spánku týče:

    Těsně před spaním se napij "doplna" a pokud se potřebuješ léčit, 11 hodin přežiješ v pohodě. Aspoň v mé verzi (170) to tak je. A vždycky víceméně bylo. Důležitý je nejdřív jíst a pak pít, opravdu usneš s "thirst" na hodnotě "0", nemůžeš být po 11 hodinách "dehydrated", to ten engine nedovolí. Budeš "thirsty", napiješ se a cajk. Takhle poslední dobou trávim klidně aj dva dny poté, co ubodám vlka a upeču ho.

    Nezapomeň si rozpustit dost sněhu před spaním!
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR: Takže je potřeba mu dát minimálně tři rány, aby utekl? To je hodně klikání :D

    Další věc, kterou doufám brzo opraví je, že večer se napiju do plna a po 9 hodinách spánku už umírám žízní :D
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG + JULIAN:

    Long Dark - Hungry wolf hunt
    https://www.youtube.com/watch?v=yEobDnYSA8c


    Já už mám takovej hlad (nikde nic k jídlu neni), že je musim nahánět. Tenhle hajzl mi zdrhl na tenkej led a přálo mu počasí.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Jaj, něco tady doprogramuju a pokusim se udělat video, jak s nima bojuju. Protože mám buď štěstí, nebo nevim - máte nůž, páčidlo, sekeru v dobrym stavu? Mi to nedá rozum, mám pušku už 10 dní ve skříni, protože došly náboje a nožem se dá bránit dobře imho.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Tak jsem to zkousel a prvni vlk me taky hned sejmul :(
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    BURKHAR: měl jsem 100% a celé to trvalo jen tak 5 sekund, za které jsem naklikal jen tu jednu ránu, ale vlk jen trochu zakňučel a zakousl mě. Možná na to mohlo mít vliv to, že jsem v tu dobu byl přetížený věcma. Třeba to ubírá schopnost se bránit. Tak jsem byl snadná kořist.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    LOST_DOG: Já mám teda strategii klikat oběma jak magor a nikdy mi víc, jak 40% nevzal. Byl jsi plně zdráv? Mi přijde divný, že bys měl ostřejší vlky teda.

    HOUGAN: Přežít 3 noci venku se mi povedlo s dostatkem dřeva, oheň jsem nechal celou noc hořet a čekal jsem ve spacáku na vlka. Dostal přes čenich, přes den jsem to vyležel a pak jsem postup opakoval.
    HOUGAN
    HOUGAN --- ---
    Ja mam 50 dnu a dal sem to pred tim nez pridali ty dalsi achievementy. Prezit v noci venku si nejak nedovedu predstavit. Co se bunkru tyce jeden jsem navstivil ale kouknul sem se na ytubu kde hledat sam bych to asi nikdy nenasel 0:)
    LOST_DOG
    LOST_DOG --- ---
    hmmm, tak znovu potkám prvního vlka, mám nůž, klikám jak magor levým, dám mu jednu slabou ránu pravým, vlk dvakrát kousne a je po mně...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Eh, tři litry zeleného čaje a trochu jsem se zasekl. :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam