Ahoj, narazila jsem na tuhle debatu docela nedavno a musim rict ze me to cele nadchlo, predesilam ze nejsem nikdo z hlubsimi znalostmi.
Nicmene jsem tuhle napsala Laline do posty svuj nazor protoze jsem se nejak necitila jit s kuzi na trh,protoze se obavam ze pri narocnejsich tematech mi dochazi spravna slova, ale i tak bych se rada pokusila:)
zastavam nazor i kdyz jsem fanousek AI, ze neni mozne vytvorit ai tak aby byla dokonalou kopii cloveka, lidske bytosti, se vsemi jeho klady i zapory. Domnivam se ze ai bude navzdy jen "nedokonalou" kopii, s toho duvodu ze my naproti AI jsme pohaneni tvurci energii, ktera je zakladem celeho naseho vesmiru, nic neni stejne vsechno se neustale meni, my sami se od malicka ucime, koukame, hmatame, ukladame si vjemy, spojujeme si urcite veci s pocitem, umime citit, vnimame bolest, vnimame na pokozce dest, vime ze kdyz je zima mame husi kuzi, to same kdyz jsme vzruseni apod...tohle by ai chybelo, protoze ani nejnepravdepodobnejsi pocet vstupu by nezajistil POCIT, A TVURCI SILU ...jak naprogramovat ai tak aby vedelo co to je TVORIT A CITIT a co s vasni a pudem sebezachovy? jak je to s nimi? A co by bylo dukazem toho ze vnima? pri dobrem pocitu by byl jeho vystup co?
jestli to je zmet blabolu tak me omluvte, mela jsem nutkani se vyjadrit:D