• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAINTELIGENCE - MYSL - VĚDOMÍ - Turingův test - čím se liší člověk od AI ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    Tak jsem dočetla Asimova Fantastický výlet o miniaturizaci lodi s pěti vědci a cestě do neuronu kvůli hledání a zachycení myšlenek. Bylo to zajímavý čtení, ale na naše téma jsem narazila až nakonec, když hlavní postava, věděc, který vyvinul program na hledání myšlenek zjistil, že spíš vynalezl přenosovou stanici myšlenek a tedy "stroj na telepatii" a dostal nápad, že kdyby takový program mělo v hlavě víc lidí na sebe naladěných, dokázali by fungovat jako mnohem větší mozek s mnohem větší kapacitou a vynalezli by cokoli mnohem rychleji, než jako jednotlivci.
    To je zajímavá myšlenka, zvláště když program dokázal vyextrahovat pouze důležité myšlenky (!) a tak nepodlehl (nejspíše) synergii všechen ten lidskej bordel, co už tak lidi (ano, i vědci) v hlavách mají:)))

    ale přijde mi to takový...neohrabany, (ovšem já jsem duší těžkej individualista, takže to mám nejspíš trochu zkreslený:))
    LALINA
    LALINA --- ---
    MOD_A: takze podle tebe ma internet sve vlastni, jedinecne, osobni, internetí vědomí?
    LALINA
    LALINA --- ---
    MOD_A: nevim, proc mas porad potrebu nas tady kritizovat a odsuzovat, asi to patri k tve pokrocile vyrovnanosti, o ktere si my smrtelnici muzme nechat jenom zdat, ze.

    Ale k veci: v tom pripade ano, ja jsem tvoje nesnadno dekodovatelne psani pochopila spatne. Tak jiste, ze vedomi, zamer, chteni a dokonce i emocni naboj vstupuje do projektu a nese si i hotovy dilo. Sypu si popel na hlavu, ze se nevyjadruju presne, mela jsem na mysli sebeuvědomění. Ne vedomi do dila vložene, ale sebe-si-uvědomění . Cili kdyz vytvor si uvedomuje sam sebe. Ufff.
    MOD_A
    MOD_A --- ---
    LALINA: ale já neříkám, že vědomí vzniká z myšlenky. Ano, myšlenka vzniká z vědomím, ale my pak řešili, kdy nabývá určitá věc svého vědomí, třeba ten internet. No tak to říkám, že v nepatrné váze má své vědomí již při vzniku té myšlenky v něčí hlavě. Vědomí internetu vtiskl již nápad pana zakaldatele a vědomí se udrželo a narostlo v tak velké jak ho cítíme dnes. Ale to je právě to, vy jen hledáte chybu v druhého výroku a sami jakobyste usnuli na vavřínech...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: jojo...tyhle zmeny z nuly na jednicku a opacne maji lidi taky:))))))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: jednou rikal ze je protipravni odpovidat na jednu otazku a pak rikal ze se mu zmenila nula na jednicku v jeho binarnim kodu, je to desnej vtipalek
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: ale tohle je k tématu.... svatba s elbotem !!!! to se musí oslavit! :))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA:prej si me veme a budeme mit dve deti el a oh:D ja uz nic nereknu at to tu nezapatlam chatem:)
    omlouvam se
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: zeptej se to taky, jestli si tě vezme:))))
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: zajímavý.... hodně zajímavý... tak sidekicks už bychom měli:))) A je fuk, jestli nejsou úplně jako lidi, co? Páni, tohle už půjde rychle!
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    no nic to je vse:)
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: sem se asi zamilovala :D
    Hmmm... That's one question I cannot answer with my limited artificial intelligence. How about you?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: :))))))))))))))
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    ahah ptala jsem se elbota jestli ma feelingy a on I think I must have feelings. I cried during Terminator when they killed the robot. :DDD
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA:
    aha ok, tak to mas asi pravdu, jsem myslela na myslenku vseobecne ehem:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: no myslela jsem jako systémově, jestli systémově může existovat myšlenka, aniž je tu cokoli, co by si ji uvědomovalo. Mě prijde, že asi ne, že myšlenka - tedy něco konkrétního, popsatelného a vyjádřitelného - může existovat jedině je-li tu něco, nějaký nástroj, který jii detekuje a dekoduje do slov... nebo aspon do nějakých poloslov, skoroslov... nebo jen pocitů? no nevim, pocity nelze brát jako myšlenky, takže spíše do slov...
    KAKAO23
    KAKAO23 --- ---
    LALINA: ja jsem prat na vazkach, ale nema jeste docteno, kazdopadne k tvemu druhemu postu osobne si myslim ze myslenka bez uvedomovani je, jen si ji nevsimas tim padem mas za to ze neni, myslenek je kopa a jsou neustale, jen jde o to ze je vetsina nevnima, nekdy si vsimne a to se kolikrat muze i leknout;) nebo nevim jestli hsi nemyslela neco jineho
    LALINA
    LALINA --- ---
    MOD_A: nemyslim, ze by vedomi vznikalo z myslenky, v tom se neshodnem. To uz spis myslenka vznika z vedomi, ale ani to asi nemusi byt podminka. Ackoli si lze jen tezko predstavvit, ze by existovala myslenka bez toho, aby si ji nekdo neuvedomoval. Vedomi coby jakasi nadrazena entita a zdroj veskereho lidskeho vnimani, podnetu a taky analyticky a rozhodovaci nastroj je podminkou, aby myskenka vubec vznikla...aspon podle me..

    Sorry, chtela jsem pouzit nazorny termin, ale ty ses chytl doslovneho vyznamu. Samozrejme ze nikdo neni ve vesmiru vetrelec a nemyslim si, ze mi patri vesmir.

    Odmalicka jsem presvedcena, ze lidi nejsou jediny rozumny bytosti ve vesmiru, ale o jejich podobe a lokacich spekulovat nechci....
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAKAO23: :))))))) prskas? Jojo, taky jsem u toho cteni delala vselijaky grimasy a usklebky :)))))) ale stejne shledsvam, prekvapive, ze s jeho zakladni myslenkou nakonec docela souhlasim... a tak me to prekvapilo, ze jsem zalozila tenhle klub :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam