• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANSIVegan Vital Time
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    HALVED: tak tomu říkám něco!
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    HALVED: No ale cítíš to, nebo ne? To mě zajímá
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    HALVED: Já spíš myslel, jestli máš srovnání např. s jinými proteiny a podobně... Že třeba na rozdíl od obyč proteinu, líp rosteš, nebo regeneruješ, nebo máš víc síly. Nějakou tvou zkušenost, jak to funguje. Složení si umim přečíst taky:)
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    HALVED: A nedáš na nej dopustit proč?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Recept na super easy domací sušenky s amaranthem (dle chuti i bez nej). Bez cukru , oleje, cruelty free :)
    Je dobre jich udelat více a přebytky například zamrazit. Zkoušel jsem i verzi bez naplne pouze se svestkami a byli taky super.

    Ingredience testo:
    - dva hrnky jemnych ovesnych vloček
    - pul hrnku amaranthu (optional)
    - namlety len - pul hrnku
    - najemno nasekane orechy dle vyberu - mandle/liskove / vlašské(vlašské je dobre nechat i v celku - krasne krupou)
    - par lzic konopneho proteinu
    - skořice nebo pernikove koření
    - kokos - najemno
    - hrst rozinek
    - sůl

    Napln:
    - 6-8 Jablek dle velikosti (je mozne mixnout s hruškou pro sladší chut, pripadně udelat jen z hrušek)
    - 100-150g datlí
    - lzice chia
    - mlety mák
    - svestky pro makovou verzi

    Postup:
    Napln: Vzit jablka vykrajet , dat do mixeru spolu s datlemi a umyxovat na hnědší sladkou pastu. Pulku pasty dát do testa, druhou pulku(1/3)nechat vedle a pridat do ní lzici chia.
    Testo: smichame suche ingredience a promícháme , nasledne nalejeme pulku až 2/3 smesi jablek s datlemi. rozmichame v testo, pokud je suche je mozne přidat trochu vody, ale nepřehánet.

    Na pecicí plech dát pecici papír a na nej udelat řady "karbanatků" -tlouštka dle preferenci, delam je tlustší ale pokud udelate slabsí budou o to drive hotove a vic krupavé. Doprostred udelat poradny důlek. Dulky pak plnit druhou polovinou smesi. Ze zbytku směsi si vetsinou udelam 2 verze - jednu ciste jablečnou a druhou smicham s mletym mákem. Po naplnění smesy na susenky přidejte do makove verze ješte pulku svestky, nebo tresne.
    Strcte do trouby a pecte cca 1hod - pokud jsou tenci tak 45min na 160 stupnu
    Enjoy









    IHNAT
    IHNAT --- ---
    Docela překvapivé...
    Jak trénoval Petr Krylov, legendární “Král kettlebell” - KB5
    http://www.kb5.cz/2016/10/trenoval-petr-krylov-legendarni-kral-kettlebell/
    "Co se týče mé stravy, dříve jsem jedl hodně masa, teď jím především hodně ovoce a zeleniny. Mám velmi rád pečené brambory. Absolutně žádné kouření!"
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    zajimavej recept , zkusil jsem a dobrý
    Guacamole Recipe - Nutrition Info, Tips & Demo
    https://www.youtube.com/watch?v=nEpfIAQEIW8
    MOGUCAN
    MOGUCAN --- ---
    WILHELMINA_LOO: ahoj, mam to podobne, sportuju cca 3x pres tyden a o vikendu jezdim MTB po horach, cely den a hodne prevyseni, stravuju se naprosto normalne a bez problemu. jidelnicek si velmi hlidam kvuli vaze a proteiny mam obvykle hodne pres DDD pri davce 1.1 g na kg vahy. jim hodne lustenin, obilnin a zeleniny, soju v rozumne mire. jsem holka.
    SALO
    SALO --- ---
    WILHELMINA_LOO: tak to je slusne, 200% typickej DDD (1g/1lb, a vacsina studii, co som na tuto temu cital, sa zaobera bodybuildingom!).
    takze ak nepotrebujes "naberat" a ukazovat 25kg uplne zbytocnych svalov vo [ Fotky a videa svlečených mužů z nyxu ], mozes zostat uplne kludna.
    az pri zvysenej dlhodobej svalovej zatazi (to, co popisujes, ma k tomu este daleko) porozmyslaj nad suplementaciou BCAA, ako spominal IHNAT.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    SALO: Ok, donutils mě to spočítat, bez započítání aktivity mi to hlásí, že abych 100% pokryla DDD bílkovin, měla bych zkonzumovat cca 1,66 g bílkovin na 1 kg váhy. Podle čeho to počítají jsem rychle nenašla a vzhledem k tomu, cos psal, nebudu nic řešit. (Spíš mě zaráží, kolik lidí na tyhle tabulky odkazuje, no nic.)
    SALO
    SALO --- ---
    WILHELMINA_LOO: a aky vzorec teda pouzivaju? po 5 minutach hladania som to vzdal...
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    SALO: kaloricketabulky.cz.

    S_O_U_L_MAN: Nejsem si jistá, jestli nechápu trolling, nebo za tím měla být myšlenka, předpokládám, že a) je správně.
    SALO
    SALO --- ---
    WILHELMINA_LOO: podla akych tabuliek? tie vzorce ako 0.8g proteinu na 1kg vahy denne su extremne nadhodnotene aj pre velmi aktivnych sportovcov.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    IHNAT: Řeším ty proteiny kvůli tomu, že normální stravou do sebe dostanu těch 20 - 50 % (podle zátěže), nenapadá mě moc, jak to řešit úpravou jídelníčku, nechci, aby mi kvůli splnění tabulek bylo blbě celej den.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    WILHELMINA_LOO: Já měl za to, že jsi se současným stavem spokojená, ale nevíš, jak na tom budeš, když zvýšíš zátěž... Jestli chceš přibrat, musíš v první řadě dostatečně jíst. Obecně se dá myslím říct, že proteiny a podobný doplňky jsou pro lidi, co cvičí už docela intenzivně.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    IHNAT: Asi úplně nechápu, co znamená počkat 2 - 3 týdny.
    (Se změnou stravování (+ stres, uznávám, že v tom hraje roli) jsem se postupně dostala na současný BMI někde okolo 18 a rozhodně nepřibírám.)
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    WILHELMINA_LOO: Důležitý je taky dostatečný příjem tuků a cukrů, že jo. Jinak zřejmě záleží na intenzitě, když jsem posiloval 3x týdně, vystačil jsem si s normální stravou. Když jsem k tomu přidal 4-5x týdně muay thai, začal jsem rychle hubnout, takže jsem přehodnotil odpor k doplňkům a začal brát BCAA a protein. Takže v tvém případě bych aspoň dva-tři týdny počkal co se bude dít a podle toho případně zařadil doplňky.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    Ahoj, jdu se poradit v následující záležitosti. Stravuju se vegansky a nárazově mívám tělesnou zátěž (většinou víkendy, horská turistika, 7 - 8 hodin chození (15 - 25 km, převýšení 1500 - 2500 m), sem tam nějaká lehká ferrata), teď se chci začít ještě víc hýbat pravidelněji (jóga, tanec, cca 2x týdně zpočátku). Podle kalorických tabulek mi vychází, že můj denní příjem bílkovin pokryje cca 50 % DDD, při zátěži třeba jen 25 %. Nevím, nakolik jsou ty tabulky vůbec směrodatné, ale nerada bych si škodila a ztrácela svalovou hmotu. Jím sóju a další luštěniny, občas si přidávám do jídla protein v prášku (většinou sójový nápoj extra protein). Napadá vás, jak to (a jak moc) to řešit? Případně co za doplňky přesně? Díky.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    IHNAT: to nerozkoušeš. Buď mixovat nebo nechat nabobtnat ve vodě, to pak vytvoří takovej fajnej gelíček
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    KCHARI: Zajímavé, díky, zařadím do jídelníčku. Mixuješ, nebo koušeš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam