Recept na super easy domací sušenky s amaranthem (dle chuti i bez nej). Bez cukru , oleje, cruelty free :)
Je dobre jich udelat více a přebytky například zamrazit. Zkoušel jsem i verzi bez naplne pouze se svestkami a byli taky super.
Ingredience testo:
- dva hrnky jemnych ovesnych vloček
- pul hrnku amaranthu (optional)
- namlety len - pul hrnku
- najemno nasekane orechy dle vyberu - mandle/liskove / vlašské(vlašské je dobre nechat i v celku - krasne krupou)
- par lzic konopneho proteinu
- skořice nebo pernikove koření
- kokos - najemno
- hrst rozinek
- sůl
Napln:
- 6-8 Jablek dle velikosti (je mozne mixnout s hruškou pro sladší chut, pripadně udelat jen z hrušek)
- 100-150g datlí
- lzice chia
- mlety mák
- svestky pro makovou verzi
Postup:
Napln: Vzit jablka vykrajet , dat do mixeru spolu s datlemi a umyxovat na hnědší sladkou pastu. Pulku pasty dát do testa, druhou pulku(1/3)nechat vedle a pridat do ní lzici chia.
Testo: smichame suche ingredience a promícháme , nasledne nalejeme pulku až 2/3 smesi jablek s datlemi. rozmichame v testo, pokud je suche je mozne přidat trochu vody, ale nepřehánet.
Na pecicí plech dát pecici papír a na nej udelat řady "karbanatků" -tlouštka dle preferenci, delam je tlustší ale pokud udelate slabsí budou o to drive hotove a vic krupavé. Doprostred udelat poradny důlek. Dulky pak plnit druhou polovinou smesi. Ze zbytku směsi si vetsinou udelam 2 verze - jednu ciste jablečnou a druhou smicham s mletym mákem. Po naplnění smesy na susenky přidejte do makove verze ješte pulku svestky, nebo tresne.
Strcte do trouby a pecte cca 1hod - pokud jsou tenci tak 45min na 160 stupnu
Enjoy