• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SVOROSurvival games
    HOUH
    HOUH --- ---
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    WA9NO: Valheim server btw :)
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    zdar, bezi mi dedikovanej server na 89.239.25.13:2456, davam ho sem volne k dispozici protoze osobne nemam s kym hrat. Teprv zacinam tak kdyby se nekdo chtel pridat, tak heslo je: Howno123!@# :)
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    ja jsem nikdy podobne typy her nehral, ale Valheim jsem objevil snad v patek a je fuska se od toho odtrhnout a delat neco jineho...a to jsem zatim jeste nenakoukl do tech tezsich lokaci
    IMUS
    IMUS --- ---
    OMNISLASH: Já hrál ARK solo, ještě když to byl EA. Právě sem tam nechal původní nastavení, to se dalo v průběhu měnit. Musím přiznat, že sem si pak už s tím nastavením musel trochu pohrát. Byl to hroznej žrout času. Když sem si chtěl ochočit nějakého lepšího dinosaura, tak to trvalo i přes hodinu neustálého krmení a sypání granulí. O těžbě dřeva ani nemluvím. Když jsem zkusil nějákej server kde hrál známej, tak sem z jednoho stromu vymlátil dřeva jak z 20ti v mém světě. Mělo to svoje kouzlo, když sem si konečně vyrobil pušku, tak jsem z ní střílel jen svátečně protože nábojů bylo málo. Když si na to po letech vzpomenu, tak se pořád vidím jak někde kácím dříví nebo těžím šutry. Já to tenkrát bral, jako že nejsem přece sračka abych těžil víc materiálu, no asi po 250 hodinách jsem si uvědomil, že by taky bylo dobrý si užít i trocha zábavy a ne jen kutat nebo kácet.
    IMUS
    IMUS --- ---
    HOUH: Co jsem odkoukal, tak po rozbití se ti vrátí 100% materiálu. Už mám asi taky 70h. Já to nechápu, grind i survival her sem hrál celkem dost. Když si vemu co jsem udělal za 2 dny volna, tak jsem jen těžil měď a cín, tuny dřeva, sázel mrkve, ochočil prase. Vlastně nic zásadního, takovej chill. Přesto mě ta hra nutí to znova zapnout, je to jak herák.
    HOUH
    HOUH --- ---
    HOUH
    HOUH --- ---
    Tak už tam mám 40 hodin za 6 dni , jinak ta bažina je fakt hardcore.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    HOUH: jo, to zni preci jen uzivatelsky privetiveji.
    HOUH
    HOUH --- ---
    OMNISLASH: Tady je to podobné, bez materiálu (a nových materiálů) se dál nedostaneš. Na nový a lepší itemy potřebuješ lepší materiály, ty jsou zas jen v silnějších lokacích, kde je potřeba slušné vybavení (i tak tě v poho dokází zabít).

    Rozdíl oproti jiným hrám je podlě me v "jednoduchosti" toho grindu, hned od začátku máš inventář a uneseš váhu 300 kg, což je docela ranec a než se dostaneš k těžení rudy, tak ti bohatě stačí. Poté když chceš těžit, můžeš si vyrobit vozík kterej uveze na jeden zátah skoro veškerej potřebnej materiál. Taky stavění, to když jsem u forestu skřípal zubama a nemohl postavit blbou bednu (navíc šíleně drahou), zde uděláš pár klikama, stejně tak to zboříš a část surovin, možná snad všechno se ti vrátí. Uživatelsky o mnoho příjemnější.

    Popravdě uvažuji, že si rozjedu roleplay solo svět.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    IMUS: tak me conan exiles bavilo a kdyz se trochu popravila ta tahla v nastaveni, tak to bavilo i hodne :) nejak extremni grind to zase nebyl. ark jsem oproti tomu hral asi 10 hodin hodin a to byl grindfest naprosto neslutecny. prislo mi, ze tam jen a pouze grinduji, abych po dosazeni potrebneho matrose mohl grindovat zase neco jineho. jako hezky se na to koukalo, ale po strance surovin to bylo neco jako ultima online.
    IMUS
    IMUS --- ---
    OMNISLASH: Tak abych uvedl na pravou míru. Já conan exiles hrál jeden víkend co to bylo free, pak sem si to nechal ve wishlistu, že to někdy koupím. viděl sem z toho nějakou sérii na yt. Takže nemůžu říct jestli to je víc nebo míň, jen že ve valheimu je grindu dost. Jako příklad mi včera psal kámoš, že musí farmit ještěrky, co jsou dost slabý i na mě, aby z jejich ocásků vyráběl nějakej potion do swampu. Já tyhle ještěrky nějakou dobu ignoruju, můžu ten jejich ocas akorát uvařit a nějak mi nedělá radost je zabíjet i když jsou agresivní. Nebo mi popisoval svojí cestu z těžby železa, kdy několikrát utekl hrobníkovi z lopaty při cestě zpátky na základnu, aby pak zjistil, že toho železa potřebuje asi 30 na jeden krumpáč. Já si chtěl třeba v black forestu zrenovovat nějakou věž po kostlivcích a stálo mě to přes 500 dřeva, ale to je moje úchylka se stavěním. On je v tom Valheimu zvláštní systém craftingu a levelu předmětů. Vyrobíš si flint axe, pak přidáš víc šutrů víc dřeva nějaký kůže a máš level 2. Aby si mohl upgradnout item potřebuješ upgradnout workbench. Takže zase stavby s šutrama, dřevem a kůžema. Těžko to hodnotit, zatím nemám zas tolik nahráno, ale takhle laicky mi přijde, že třeba ARK na normal nastavení je o moc vetší grind fest.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    IMUS: grindy oproti conan exiles? tak to si snad nechci ani predstavovat :D
    IMUS
    IMUS --- ---
    WOKURKA: Já jedu zatím sólo. Mám asi dva lidi ve friendlistu co to taky docela hrajou. Ke kámošovi se zatím nechci připojovat, když už vyrábí ze železa a já pořád běhám s flint axe. Je to celkem dost grind. Něco mě pořád nutí to srovnávat s conan exiles, který mi přijde hezčí a zajímavější. Výhoda je, že to zabírá asi 1gb na disku. Na to, že je to pořád předběžný přístup se na tom dá celkem slušně zaseknout. Nenarazil sem zatím na nějaký výraznější bugy. Odehráno asi 30 ingame dní. Za 16E určitě nelituji. Zatím mě to baví víc než Empyrion.
    HOUH
    HOUH --- ---
    WOKURKA: Mám to asi od čtvrtka, zatím 27hodin, slušně závislácká hra. My hrajeme ve třech společně ale sám bych se na tom asi taky chvilku zasekl ;).
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    WOKURKA: Jo, zatim máme svět s kámošem. Včera jsme zařvali ve swampu, když sme se tam doplavili lodí a u těch slizek jsem pochopil, proč to občas přirovnávaj i k Dark Souls..
    WOKURKA
    WOKURKA --- ---
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    AVATAR: na druhou stranu, na jine bugy tam porad narazim. Hlavne u misi, ktere maji nekolik kroku zamrzi, kdyz dobehnes na waypoint a tam nikdo neni. Clovek musi misi zrusit a pak jeste cekat, nez ji dostane znova. Ve story modu jsem teda na nic takovyho nenarazil, ale behem kampane se mi to tak petkrat stalo a docela spolehlive me to od plneni misi odrazovalo.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    OMNISLASH: tak to asi opravili / vyladili, protoze jsem na nic podobnyho nenarazil. Jen v budovach.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    AVATAR: takhle popsano to zni hezky :) ale realita je takova, ze casto staci, aby nekde byla decentni prekazka proti sluncu a prakticky neni videt na te odvracene strane. stacila metrova jama v zemi a vubec jsem netusil, co na jejim dne je. proste tam bylo uplne cerne. i pres den. nejde o to, ze tam bylo tmavo, jde o to, ze se to vse slilo do cerne. nevim, jak v divocine dos, ale ja tady v zivote takhle cernocernou tmu v realne venkovni scenerii nepotkal :) chapu, ze to nekomu sedi, ale me z toho vylozene boli oci a je mi to neprijemne. oci se porad snazi hledat tam neco, ceho se chytit, jenze ono tam proste nic neni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam