• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NGANASANPlastikové modelářství - slintací obrázky z internetu
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---

    FRANTANEN
    FRANTANEN --- ---
    NJAL: jj, to jsem necekal, leham na hadr, 8-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    FRANTANEN: Das reichserstatz holzkompossit :-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    FRANTANEN: vrtule u Ju-87 byla dřevěná
    FRANTANEN
    FRANTANEN --- ---
    SALAM:
    SALAM: letectvi hlavne hlinik, dural, elektron....... jen ze na vsech fotkach jsou ohnute bavim se o IIsv.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SALAM: Tak tak, vsade sama ersatz :-)
    SALAM
    SALAM --- ---
    FRANTANEN: to predpokladas ze boli v realu kovove :) nn, drevo
    FRANTANEN
    FRANTANEN --- ---
    DRABICZ: vypada pekne, palec nahoru.......... jen bych ty vrtulove listy ohnul , takhle zlomene a otrepane vypadaji jak dnesni kompozitove
    ARAON
    ARAON --- ---
    SALAM
    SALAM --- ---
    PRAWITZ: jatinevim, trochu sa v tom stracam uz :) Fakt ze niektore predlohy budu vzdy vyzerat podobne je mi jasne, netvrdim ze ked kit zapraskas rovnakym pigmentom jak podlozku, bude z toho supr dio. Ani to ze viac blata/rzi to zachrani – ak su nezvladnute, prave naopak.
    Jedine co som sa snazil povedat, ze na tejto konkretnej dio to blato vyborne prepaja prvky a pomaha vyslednemu storytellingu/ divakovi komunikovanej emocii, is all, bez ohladu na to ci sa na blato rad pozerate alebo nie :) A ked nejde o storytelling, tak neviem o co.

    K hundovi > nene je, je to hodne upravene.. celkova poza, vyraz, 'ruky', sustruzene doplnky su z uplne nesuvisiacich predloh. (kanony z 1/32 hurikana, hlaven nejakej modernej 1/35 155mm hufnice :D) atd. freestyle :)
    original z krabicky by vyzeral nejak takto:

    nafotim ked to bude prezentovatelne, zatial je to len plastelinou zpatlane dokopy ako skica.
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---



    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Jedna slintačka z facebooku - pravděpodobně 1:32





    PRAWITZ
    PRAWITZ --- ---
    SALAM: hehe, to je přesně to na čem se shodujeme, a v čem se zároveň rozcházíme:) On je to podle mě problém u bojové techniky obecně - německej stroj z podzimu 1941 na východní frontě bude působit úplně stejně, i když tam se určitá pestrost dá nahnat třeba na uniformách nebo drobnostech v interiéru, příp. fanglí s hakenkreuzem, ale fakt, že to je šedý stroj v šedém blátě zaprasený šedým prachem to prostě nezmění. Jako divák tak ocením spíš třeba nějakou kamo ze západní fronty 44 s minimem zašpinění, pokud to provedení bude stejně kvalitní. Stejně tak je pravda, že na akcích je relativně často k vidění přístup typu "nechce se mi tmelit vyhazovače na pásech, tak to prostě zapráskám blátem", což fakt není případ diskutované viněty, ale chápu určitou rezervovanost třeba letadýlkářů vůči bojovce. Btw máš to pěkný, i když mě MK nijak neoslovuje - ty soustružený hlavně jsou součástí stavebnice? Nechci tady zbytečně OTčkařit, tak to asi klidně můžeme přesunout do pošty (nevím,je nevhodné rozebírat to tady?)
    SALAM
    SALAM --- ---
    JAYME: toz, je to vyzva. stvarnit tieto veci realisticky a uveritelne je modelarina uplne rovnako jak 'ciste' stavby, robit ju uveritelne urcite vic profi je a vzdy bude.
    Aale ten sarkazmus chapem, po sutaziach a internetoch vidiet hodne zlych pokusov o prehnanu patinu, casto v snahe zakryt nou elementarne chyby v stavbe (pozdravujem vyrobcov/marketerov patinovacich vodiciek). Na druhu stranu je tam dlhodobo vidiet hodne zlych pokusov bez tychto 'pridavkov', tie nikto nikdy nespomene nojó :)
    SALAM
    SALAM --- ---
    87HIGHFLYER,PRAWITZ: holiaci strojcek je SAFS zo scifi univerza Maschinekrieger, v azii hodne popularne kity zvacsa vybornej kvality.


    Jedneho upraveneho Hunda mam tiez na stole, snad ho v tomto zivote dokoncim...



    JAYME
    JAYME --- ---
    ja na technice a dioramatech nechapu takovy to rochneni se v hnusu, cim vic blata a rzi, tim vic profi. zajimalo by me, jestli treba tenhle trend jednou pronikne i do jinejch odvetvi modelariny, treba ze ve figurkach vyhraje postavicka pinupky, která bude mit nejlip realisticky ztvarneny spatne oholeny nohy, celulitidu a bedary.
    jinak mne to taky pripomina kravsky lejno rozvaleny do plochy jako testo. vsechno dobry, ale dost nestastne vypadaj ty okraje. asi to chtelo naky ohraniceni, ramecek.
    SALAM
    SALAM --- ---
    PRAWITZ: wtf :D
    Za mna je perfektny priklad toho ze diorama nie je len 'pekny tank +fajn namalovana figurka' zasadena do nejakej podlozky(v 99% pripadoch patinovane kazdy element rozdielnym sposobom, ale jeden celok kde vsetky prvky maju hrat spolu.
    A bez ohladu na to ci sa ti vysledna atmosfera paci alebo nie, myslim ze prave tato vineta emociu predava uplne perfektne s pouzitim minima prvkov. (Tvar toho bahna je fakt lajno, to beriem :D)
    Doogs to zhrnul na vybornu:

    PRAWITZ
    PRAWITZ --- ---
    POMYJAN: to je ryze moje subjektivní ohodnocení:) připomíná mi to kravské lejno, do něhož někdo zapíchl holicí strojek a vedle toho položil fantasticky namalovanou figurku. Po technické stránce tomu není co vytknout, bahno je taky udělané suprově, ale chybí mi tam nějaký "pěkný" prvek - je to šedé a bezútěšné. Pokud bychom řešili čistě provedení, je to pecka, ale jako celek se mi to fakt nelíbí
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALAM: o co se jedná?
    PRAWITZ
    PRAWITZ --- ---
    SALAM: celek hnusnej, ale figura epická:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam