• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CARMELKAXJežek bělobřichý aneb živej kaktus :)
    GRADY
    GRADY --- ---
    ANYNA:
    První výměna bodlin: 4 týdny
    Druhá výměna bodlin: 6 týdnů
    Třetí výměna bodlin: 9 týdnů
    Dospělá výměna bodlin: 12 týdnů
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    Včera jsem si přinesla domů svého prvního ježka, co mě zarazilo je taky to věčné drbání, navíc mám doma další zvířata tak mám trošku strach, takže doporučujete raději veterinu a zjistit čím to je? Jediné co jsem se dočetla čím to může být aniž by to byl zdrav. problém je, že ježek v mládí mění bodlinky, ale už jsem nezjistila v jakém cca věku
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    Tak se nám včera narodil vrh B. Samička je prvorodička a je trochu zmatená..Měli jsme 4 miminka, žel, jeden klučík dnes umřel..:( Tak nám držte pěsti, ať zbylá miminka přežijí...

    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    GRADY: občas pomažu kůži trochou dětského olejíčku, ale možno např. i lněným olejem, nepoužívat tea tree, tej je pro ježky toxickej. Taky používáme písek pro činčily, rádi se v něm koupou a jsou různý typy písků, některé jsou i desinfekční. Ale rozhodně se mi ježci nedrbou každých 5-20 minut, to neberu jako v normálu. Raději bych udělala vyšetření z trusu na parazity, ono ne vždy musí být vše vidět..A kor, pokud se jedná o ježka ze zveráče, tak si s sebou mohl prostě něco přinýst..
    GRADY
    GRADY --- ---
    Jak to máte s drbáním a hygienou bodlin? Ten náš prďola se od "záchrany ze zverimexu" drbe celkem intenzivně, pokud je vzhůru, tak třeba každých 5-20 minut. Zkusil jsem mu ostříhat drápky, trochu to pomohlo. Nedávno dostal na koupání misku s pískem, ještě jsem ho tam neviděl, ale asi se drbe míň. Oči má jasný, uši a hlavu bez strupů.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CARMELKAX: no ten ma kukadla... krasnej.
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    no,tak když se tu nic neděje, tak sem hodím fotku jednoho, z mých ježourů. Aini-vlastní odchov..

    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    my máme většinu fotografií na našem webu, ať se pochlubí i ostatní...:)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nechtěli by jste dat víc fotek tech vašich mazliku?
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    Máme miminka k rezervaci z vrhu A, tak kdyby měl někdo zodpovědný zájem :)
    www.kenwei.net
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    taková normální večeře pro ježky

    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    YGA: zkusím nějak fundovaně odpovědět, ač mi to již v tuto hodinu moc nemyslí :) Hrát jako s potkanem nevím, potkany jsem pouze párkrát hlídala kamarádce. Jinak ježek je většinou hravej, miluje ruličky, různý míčky, běhací disk atd. Na okrasu bych řekla, že není. JEžek s dobrou povahou se dá krásně vymazlit, naučit na člověka i tak, že ježek pak sám vyhledává lidský kontakt. Já mám zatím 4 ježky, počet se ještě zvýší a všecky je mám v pokoji, kde spím. Pokud ježek je zvyklej v noci běhat a ščlověk mu kolotoč z ubikace sebere, pak bordel bude dělat..Jinak si spokojeně řádí na kolotoči, pokud namažeš ty spoje, pak to nevrže a normálně se vyspíš.
    YGA
    YGA --- ---
    A mohli byste teda někdo shrnout, v čem to chování zhruba spočívá a jak moc jde s ježkem navázat vztah? Když se ho podaří dobře ochočit, dá se s ním hrát třeba jako s potkanem? A nebo je spíš jen na okrasu, podobně jako morče nebo rybičky? :-) A dá se s ním vydržet v noci v jedné místnosti, nebo dělá bugr? My měli doma ježka, když mi byly čtyři roky, už si to vůbec nepamatuju...
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    A ono v podstatě, když člověk dá zvířeti péči a lásku, tak se za nějaký čas dá ochočit snad skoro všechno..:)

    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    Aldariaon : znám jednu paní, viděla jsem jí jen 1x tedy, ale ta má doma ježka evropského. Je ochočenej pomalu jak pes...spí jí v náručí atd. Ale přesto to není vhodný, ježek evropskej prostě má domov v přírodě, pokud nemá dostatečnou váhu či není zdrav. ok, pak lidskou péči uvítá, ale zbytečně ho chovat doma, no nevím...:) Proto tu máme naše pygmy ježky....:)
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    No, to bych zas až tak netvrdila, chov jako takovej zas až tak náročnej není, při jednom ježku je to pohoda..:) Pokud bych měla tvrdit, že se mi to zdá náročný, tak asi náročný na místo a na stálou teplotu,ideál těch 22-26 stupňů Celsia...jinak je třeba počítat s tím, že je ježek specifičtější než třeba králík, potkan, morčátko :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CARMELKAX: troja
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: no to určitě jo, jen nevidím důvod v chování evropských ježků doma. Komunikovat nechtěj a smrděj.

    To co jsme měli doma byla ježčata, co se nestihla vykrmit, takže by přes zimu umřela. V teple nezazimovala, měla co žrát a na jaře odešla do přírody.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZUZKAOU: Nevím zda by, kdyby se člověk pokoušel chovat dlouhodobě evropského ježka, nebylo vhodnější zimovat - u dost zvířat tomu tak je, obzvlášť pokud se mají úspěšně rozmnožovat... Že to u afrického zvířete nemusíš řešit považuju za velkou výhodu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: no když máš ježka v zimě doma, tak taky nezimuje - je mu teplo, takže po nocích usilovně dupe, žere funí a plaší kočky. :-)

    tím samozřejmě nechci nějak napadat jejich chov, jen jsem byla zvědavá a to že jsou odmalička a několik generací chovaní doma jim určitě kontakty s lidmi dost usnadní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam