• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAPANPapírové modelářství ✂︎
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Čím se bavím, když se po večerech nudím: Zmenšil jsem si ábíčkovskou MPR na poloviční velikost a sochám. Zatím bez brýlí a bez lupy.

























    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Pauluse zname?

    Od chvíle, kdy boural Lauda, vzhlíží k Ferrari. Teď jich má plný obývák - iDNES.cz
    https://ostrava.idnes.cz/...ilan-paulus-p2q-/ostrava-zpravy.aspx?c=A160422_125019_ostrava-zpravy_woj
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ITCHY: aktualne jsem zjistil ze plotter minigraf nejde prestavet na rezacku trosku jsem to nedomyslel. nicmene mi to asi zvladne pokreslit tak aspon neco.
    zivotnost tech modelu neni velka kluk si s tim hraje jakt naplno. na kasirovani mrknu. jinak ja s tim zacal taky proto abychom si model mohli nabarvit spolu.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    RAINBOF: popravdě pokud uvádíte 3,5 cm roteč tak se jedná o malé modely,v tom případě není problém si udělat z měkčího papíru dovnitř spojky,nemusíte lepit hranu hranu,případně na fixaci papírovou pásku.Jinak pro tento způsob je i vhodná metoda kašírování povrchu,zejména pokud chcete dělat oblejší tvary,po zatvrdnutí se to dá hezkdy dobrousit
    Jink se dá koupit modelářský karton,lepenka
    krabicový bývá občas dutý a nemá dostatečnou tuhost
    A ano všechno chce svůj čas,pokud to má nějak vypadat
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    _OZZY_: no tak 3 tydne ale rad bych most a nadrazi, lepsi tunel. jenze po praci mam 2h a to proste nedavam. premejslim prestavet minigraf a masit to na pc.
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    RAINBOF: zalezi, jak stary je syn, resp. jak s tema hrackama zachazi. Podle toho, co popisujes, to zni jako konsttrukce starych miniboxu z ABC. Ale ty to asi delas ve vetsim, co?
    Mozna sehnat si stare miniboxy z ABC, zvetsit a mas sablonu hotovoou...
    Krome toho, ze budes mit uz hotovou sablonu, podle ktere jedes, to asi moc urychlit nejde.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    _OZZY_:
    zacal jsem pro kluka delat hracky z klasickyho krabicovyho kartonu. Nic tak krutyho jako tu delate vy. Nevic se mi povedl drevenej nadrazni domek :). (posilato sem nechci neni to na vystavku :D )

    Delam (uz jsem udelal) z kartonu auticko pro kluka, celkem se to dari, delam to metodou "vysek z kvadru" kdy udelam boky slepim je v nejake vzdalenosti (3.5cm) a vznikly prostor kolmo "potahuji" kapotou. prijde mi to tezkopadny protoze to trva skoro celej den...

    Nastroje pouzivam normalni pravitko, zlamovaci nuz, krejcovsky nuzky a pritlacnou pinzetu. Lepidlo herkules (uz jsem se naucil jak dat lepidlo aby to bylo skoro hned suchy :). Kdyz jsem delal prvni domek dopoledne kdyz druhej s doplnkama, celej den. auto pulden.

    Otazka je:
    - Cim si ulehcit praci :)

    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    RAINBOF: Ne uplně auditko, ale spousta zajímavých rad tam je: http://www.papermanie.cz/kurz-lepeni/kurz-lepeni-pro-zacatecniky-i
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    RAINBOF: asi se klidne ptej tady ^_^
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    doporucili by jste mi nejaky auditko pro zacatecniky rad bych zkonzultoval nejaky postupy...
    TUMADZR
    TUMADZR --- ---
    JAPAN: diky ti ;-) nicmene uz jsem objednala ze stranky papirovemodelarstvi.cz oba, neb si chci odtahovku stejne predelat na obytnak, aby z ni byl maly braska meho realneho auta
    JAPAN
    JAPAN --- ---
    TUMADZR
    TUMADZR --- ---
    zdravim, nemate nekdo prosim doma nebo naskenovan model odtahovky mercedes 608d a sanitku mercedes 210d? marne shanim, na netu jen zaheslovane... diky moc
    MAIDA
    MAIDA --- ---
    spitfire Mk.II

    ZIP79
    ZIP79 --- ---
    Díky, zatím jsem nainstaloval Blender což je "trochu" složitější soft něž bych potřeboval, má export do papirovýho modelu .
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Používám 3D MAX na model a Pepakura na "rozmotání", když člověk trochu hledá – a trochu se nestydí – tak ani od jednoho nepotřebuje trial :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: Pepakura*
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ZIP79: Jakejkoliv 3d modelar v trialu? Nejjednodussi pro zacatecnika asi Sketchup pro, popr jako dalsi krok sketchup a papekura (jestli teda ma papekura trial, to netusim).
    ZIP79
    ZIP79 --- ---
    Zdravím, máte zkušenost s nějakým free 3d programem, kde se dají vymodelovat jednoduchý tvary a následně z nich získat 2d rozkres pro složení z papíru?
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    HADIAK: jako teda moc....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam