• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENTIANAAštar akbar!
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    GENTIANA: jen je mi zvláštní ta urgence, se kterou vystupuješ... a čuchám v tom nějakou dávnou negativní zkušenost... nechceš se podělit o co tehdy šlo? A jo, věci se dějí i bez potvrzení soudu - věci se dokonce dějí i když o nich nikdo nemluví - a přece se točí! a pořád se mrdá! Jen to hnusné slovo znásilnění začíná nabírat čím dál více pochybnou konotaci s každou další co si stěžuje v podobném duchu... tuhle prý nějakou znásilnil Ronaldo - určitě na tom bude hooodně pravdy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: hele ale v tom dopise od toho zakladatele sexuologického bodyworku, co mu nechtěl platit licenční poplatky, tak si to pojmenoval jinak je výslovně opakováno, že bodyterapeut nesmí s klientkou souložit.

    Voni to neprodávali jako východní mystiku, ale jako terapii traumatu a rádi by byli medicínou...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    NATAKA: Dostat poděkování za lidskost oproti přehnané racionalitě ostatních - to se nám univerzitním akademikům teda často nestává. :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    NATAKA: Tož když takhle reaguješ na to, na co reaguješ - tak co je podle tebe odpudivě rozumné na názoru, že věci se dějou bez ohledu na to, zda je potvrdí soud? Tedy, my v Církvi Obžalovaných Posledního soudu preferujeme to soudní rozhodnutí, nebo aspoň třeba účtenku nebo čestné prohlášení pro případ, že by to s tou vševědoucností Boží bylo nějaké složitější, to zase jo.
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    ARGANNAH: Díky za lidský příspěvek!
    NATAKA
    NATAKA --- ---
    GENTIANA: krátká zpětná vazba - stačí mě přečíst si pár řádek od tebe a lidově řečeno - začne se mi dělat nevolno. Jsi tak racionální a rozumná až zůstává rozum stát!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: Nejsem právník, ani ho nehraju v televizi, takže samozřejmě netuším, jaké jsou u čeho například promlčecí lhůty nebo kolik je potřeba důkazů, aby to vůbec došlo k soudu. Ale to, že něco skončí pro nedostatek důkazů nebo procesní nesrovnalosti, neznamená, že poškozený lže, že se nic nestalo, že bylo správné poškozeného podvést, okrást, zmlátit...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    kámoška kdysi chodila na nějakej kurz tantry (tenkrat po republice hodne profláklej, stejný plakáty byli ve spoustě měst, možná to byli ti Rumuni, už nevím...) a jednou jí tam říkali, že se budou fotit, chěli po ní, ať se vyfotí nahatá. Když odmítla, tak to okecávali, že to je cvičení na osvobození se od studu atd. Tak už tam znova nikdy nepřišla...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GENTIANA: akorat si fakt nedokazu predstavit, ze by se nejaky soud zabyval tim, ze mi nejakej kokot pred 25lety prodal fety.

    //ja oosbne to beru jako proste velmi drahou zkusenost.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: Však právě. A proto na to pamatuje i trestní zákoník, jakož i morální pravidla.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: no, pro začátek, lidé nejsou dočista racionální a rozumní, ačkoli si to rádi nalhávají, ale mají i nějaké emoce a jiné ne-racionální složky psychiky, které se můžou porouchat. Tak proto lezou na různé kursy sebepoznání a kdovíčeho.
    A že někdo vyhledá takového nebo makového kouče, psychoterapeuta nebo zpovědníka nebo co mu zabírá na zrovna ty jeho porouchané kousky duše, ještě neznamená, že tomu opraváři duše dává carte blanche na cokoli, co by s ním ten člověk mohl chtít dělat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GENTIANA: no, takovej narkoplejboj te dokaze presvedcit k ledascemu. stejne jako guru tantry, kterymu veris.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VYHULENY_UFO: Oblbnout, ne znásilnit.
    A vzato kolem a kolem, i zákony rozlišujou činy podle stupně nemorálnosti, takže fetovat můžeš dle libosti, nicméně prodávat drogy je trestné a obdobně osoby s autoritou jsou trestány přísněji, pokud své autority a vlivu zneužijí.

    No... a dýler ti necpe ten koks násilím do tělních otvorů.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZUZKAOU: tomu rozumim, ale i ja jsem tomu dylerovi dal pred ctvrtstoletim souhlas, aby mi dal trochu fetu. to ze o neco pozdeji to vidim jako chybu neznamena, ze udelam tedka seznam lidi a poslu ho policii. tot vse.

    //kdyz se rozhodnes chodit po tenkym lede, pocitej, ze muze prasknout. proto sem psal, ze vubec nechapu toho cloveka, co tyhle ezomrdky jede. je to jedno velky lhani, ale lidi chtej bejt obelhavany.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VYHULENY_UFO: ne, ani blbky ci rozbité ezopice nemůžeš souložit bez souhlasu.

    A teda ta aféra se řešila před #metoo a stejně se ten vrchní guru rozhodl ho veřejné denunciovat. A Vojik se od té doby vrhl na mužské kruhy.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GENTIANA: ta pani se chtela nechat oblbnout, jenom dodam.

    za to, ze sem zacal brat drogy muzu ja sam, ne dyler.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ARGANNAH: no, řekněme, že pokud někdo stráví dvacet let hladovkama v Indii nebo obdobně, tak jsem mu ochotná toho gurua a pak i to, co se jeví jako nějaká excentričnost, tak nějak tolerovat.
    Ale jsme v Evropě 21. století a díkybohu se zbavujeme těch tradičních lidových zvyků, jako je kolektivní hlaholení, že oběť si za to může sama, protože měla příliš krátkou sukni a když nemá zlomenej nos, tak co si stěžuje a píča není mýdlo, používáním jí neubyde. Takže tím spíš má těmhle rádobyguruům být jasné, že by měli našlapovat s maximální opatrností - a že psychicky rozbitou ženskou radši obejít obloukem. Ona ta psychicky rozbitá osoba taky občas setsakra ví, že o to nebo ono v téhle chvíli vůbec nestojí, ale nemusí být schopná se efektivně bránit - a tohle by měl vědět i ten šaman, guru nebo pseudopsycholog s kursem ultrahypersuper emerickýho sexkoučinku. Zvlášť když pracuje s technikama, ze kterých může být člověk trochu mimo, protože někoho takhle tělesně a mentálně uvolnit, až neví, čí je, a pak ho bez dalšího ošukat, to je na úrovni, jako když někoho ožere a pak s ním provede totéž - a je putna, jestli je to v hospodě šesté cenové, nebo v Církvi posvátného etanolu.

    Takže sorryjako, ale "v tantře se s tím pracuje, takže záleží na kontextu" - no, podle toho, co se v nížecitovaném článku popisuje, tak kontext byl takovej, že guru Ríša paní oblbnul a využil její bezmoci k tomu, aby ji sexuálně zneužil.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Jako guru Jára? Policie případ učitele tantry, jehož ženy obvinily ze znásilnění, odložila | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...ntry-jehoz-zeny-obvinily-ze-znasilneni-odlozila.A181026_112724_ln_domov_sk
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONZA09: sokujici asie je teda hodne slusny retro
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    VYHULENY_UFO: jj, to je on. Koukam, ze uz je na nejakym zajimavym seznamu EU. Ja to jeste pamatuju, kdyz dostal azyl ve Svedsku a pak zil na nejakym utajovanym miste v Parizi, kde mel spoustu zen a jezdili za nim z cely Evropy.

    Hodne veci tam bylo na hrane, tedy z perspektivi cloveka zijici takovej ten normalni zivot v systemu. Ale vse bylo dobrovolne, ty lidi tomu verili.

    Sam sem v Bukuresti pracoval na stavbach (z cehoz mela skola taky penize), za to sem mel bydleni a jidlo v asramu a nic vic (krome tedy prave toho zivota v asramu, coz je kapitola sama o sobe). Necejtil sem se zneuzivanej, bylo to moje rozhodnuti a vcelku na ty casy rad vzpominam ikdyz to nedovedu uplne zaradit a co si o tom celym presne myslet. Ale uz je to dost davno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam