Vojik uz vydal prohlaseni na FB, tak jsem zvedava, jestli se z toho realne vykrouti...
Vyjádření k článkům, které se vyskytly v poslední době nejen v bulvárních médiích.
Já, Richard Vojík, prohlašuji, že jsem nevinný a trestně bezúhonný. Nikdy jsem nikoho neznásilnil a nikdy jsem nebyl ani trestně stíhán. Nedělám žádné soukromé terapie ani masáže. Sexological Bodywork, tantru a podobné nauky na svých seminářích nevyučuji.
Celá kauza je od začátku médii překroucena a postavena na fabulacích, které jí dodávají důvěryhodnost. V mém případě, bohužel pro bulvár, je realita mnohem jednodušší, než by si novináři přáli.
Tato kauza však otevírá důležité téma, a to je opravdové násilí na ženách. Pokud se o těchto tématech bude psát veřejně, jistě to pomůže ženám, které byly skutečně zneužity a možná najdou sílu o tom otevřeně mluvit. Paradoxně já jsem mnohým takovým ženám pomohl a jejich příběhy budu s jejich svolením postupně publikovat na této stránce. Určitě v nich nenajdete nic z toho, co je o mně lživě prezentováno v médiích.
Minulost není možné změnit, je možné se z ní pouze poučit, a proto je důležité se dívat, jak vypadají moje semináře dnes. Vedu především semináře osobního rozvoje pro muže a Retreaty pro páry ve Škole šťastného partnerství. Ve své práci dodržuji jasný profesionální odstup od klientů, nedochází k žádnému nevyžádanému intimnímu, natož sexuálnímu kontaktu. Toto mohou potvrdit účastníci seminářů.
Je tedy jasné, že titulek „Ing. Richard Vojík vede Školu šťastného partnerství, která pomohla stovkám párům znovu obnovit lásku a vášeň ve vztahu“, by nebyl pro určitý okruh médií dostatečně bulvární a tím u čtenářů poutající pozornost.
Na závěr mám na vás jednu otázku. Myslíte si, že by si policie v době #meetoo dovolila neprověřit byť jen jediný email nebo oznámení a že by orgány v trestním řízení nechaly na svobodě někoho, kdo údajně znásilnil několik žen? Myslím, že si každý odpoví sám.