• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Postel jsem taky resila a ted, kdyz bylo malemu 10 mesicu, odsrouboval muz nohy postele, kterou delal pred rokem a pulk a musim rict ze naprosto genialni. Presne to splknilo ucel, a jelikoz malej od toho 10 mesice zkoiusel chodit a ted uz i popobiha, tak kdyz rano v 7 vstane a chce si hrat, sam si sleze do prirpaveneho prostredi a ja mam svych 15 minut k dobru, kdy se po noci plne kojeni !!!!!!! mam cas aklimatizovat se na vstavani. Kdyz nahodou znova oiba s muzem vytuhnem, Cyrous za nama vleze a tak dlouho lozi po hlavach nebo dava pusinky, ze se docka. Hh, opravdu muzu jen doporucit.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    TANGERINE: postav nějakou skrýš. BuĎ doma z dek nebo venku třeba s větví.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANGERINE: Klasická velmi dostupná zábava pro malé děti: nafukovací balónky, křídy na chodník, bublifuk, vlaštovky a skládanky z papíru.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONELLE: dělá se spousta typů baby bay postýlek, ale u nás se to tolik neprodává...výhoda bývá ta, že to fakt dostaneš na úroveň svoji matrace, u klasické šprušlovky se sundavacim bokem bývají třeba jen dvě polohy...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TANGERINE: proklikej si na fb skupinu Montessori bazar
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj, prosím vás - od zítřka budu mít denně na starost dvě dvouletý holčičky a přemýšlím, co s nimi. Samozřejmě povídat, kreslit, hrát si na něco, chodit ven, zpívat,...ale chci se zeptat, jestli vás nenapadají nějaké konkrétní aktivity vhodné pro dvouleťáky. Cokoliv zajímavýho nebo netradičního?
    Za každej tip budu ráda!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MONELLE: tak to máte ještě lepší -uzete si ztlouct postel od vaší postele až ke zdi. Takhle to mají známí - mají prilepek od manželské postele až ke zdi ložnice a vejdou se tam v peti
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    INUSHKA: na to jsem už myslela, jen se mi vedle postele nevejde - úzko, máme postel v takovém výklenku
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MONELLE: Nám stejnou službu poskytuje obyčejná šprušlová postýlka bez jedné bočnice.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Technická: Jen upozorňuji, že matrace by neměla být přímo na zemi, ale na roštu. Nějak by to mělo větrat ze spoda.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Mě docela zaujala taková "bed-side-bed", nebo jak to nazvat, konkrétně tenhle model není úplně vychytaný, že nemá prodlužovací možnost a mimino z toho rychle vyroste, ale myslím že by se dalo někde sehnat - či vyrobit u truhláře - prodlužovací, s nějakýma špryclema a nandavací-zacvakávací na hranu konstrukce postele. To by se mi líbilo. Máme svůj prostor, dítě svůj, přitom se lépe vyspíme, jak se dá rychle utišit pláč - kojení, rychlý kontakt rodiče, ví že je s ním..

    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: jasně no, to dává smysl, jen že mě asi taky nenapadlo přemýšlet o tom, že postel může taky spadat do kategorie "připravené prostředí".

    Vtipný, jak mnohé u nás vyplyne, aniž bych o tom přemýšlela nebo to měla načtený. Zrovna ta postel - máme 120 šířku, takže když k nám vleze dítě, už je to málo, nedej bože dvě. Že ta nová bude nízká nesouvisí s dětma. Zorka sice má postýlku, i v ní spává a spávala, ale má dvě vyndávací šprušle, který už dlouho umí vyndat (či vykopnout), takže tam nejsou, takže si vylízá, jak potřebuje.

    (Z nutnosti jsem onehdá přesunula misky z horní skříně do spodního šuplíku, Zorka to hned zjistila a hned nadšeně podává misky nebo se sama obsluhuje. Denodenně z toho mám radost, když vidím, co taková "blbost" zmůže :-)).

    Jinak ještě k tomu jak se to dělá se dvěma dětma - všelijak, někdy líp, někdy hůř, do poctivýho kontaktního rodičovství to ted u nás má asi daleko (ale nevím, jak blízko jsme vůbec byli před tím), víc zatím trpí mladší Bělka, protože ta nezdrhne, nic neudělá... sice ji víc nosím, ale to je zas spíš nutnost než záměr. Když už je to tak, jak to je, snažím se tu situaci aspoň zužitkovat nebo to brát jako výhodu, že Zorka si právě ještě nestihla zvyknout na tu pozornost, že právě v době, kdy si začíná uvědomovat sebe a svoje ego, tak už tu je ten sourozenec, takže tahle fáze, včetně vzdoru už od začátku je v tomhle kontextu... neumím to tak napsat, ale skoro mám dojem, že přijít sourozenec o půl roku později, bude to už náročnější pro všechny....
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KOTENCE: teda my :-/
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SEBIEN: V podstate variace na matraci na zemi :-) Spis mi vubec neprisla na mysl ta myslenka, ze by dite melo mit moznost se samo dostat z/do postele uz od malinka. Nutnost je samozrejme pripraveny prostredi. Tak mi mame vysokou manzelskou postel a detskou se spruslema, kde spala naposledy v zavinovacce...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: co je montessori postel?

    vedle jsem psala, že to ted řešíme - zvětšení a snížení postele, tak je to ted pro mě akorát aktuální :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KOTENCE: ja ji držím za ruku a fakt tam není dlouho, můj muž se bojí, že ji v posteli něco uděláme :-) přes den tam ale spím s ni.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNAWA: No jo, J! Já si to vůbec nespojila s tím miminkem :-) Jak se znám, tak určitě mimino do postýlky přendavat nebudu, protože budu líná a bude mi líto, že by tam bylo tak samo odstrčený a my všichni pohromadě.
    KEIKIN: to máme taky, ale 210 na dýlku, protože muž je dlouhej. Blbě jsem zvolila spíš tu výšku. Myslela jsem na sebe s těhotenskym břichem, aby se mi dobře vstávalo, ale nemyslela jsem na potom. Kdybych potkala článek o montessori postelých už těhotná, tak bych určitě koupila něco téměř na podlaze.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: tak my z toho měli trochu vítr, protože B samozřejmě mel taky spoustu pozornosti. Ale zatím na zásadní změnu ve svém životě, tedy příchod sourozence, reaguje dobře.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KOTENCE: to jak píšeš o spousty pozornosti, tak já mám pocit, že nám se to trochu "vymstilo". První holka měla tolik pozornosti, že si na to zvykla. A teĎ když máme další dvě děti, tak vyžaduje vlastně furt stejnou pozornost (rozuměj ten čas), ale nedostává jí tolik. A jsou z toho problémy. I malé dítě by mělo dostat tolik pozornosti, kolik jste ochotni mu věnovat i později.
    KOTENCE: Po jednom pádu malé z postele jsme si koupili už v tomto životě matraci 200 * 210 a naprostá spokojenost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam