KOTENCE: Ze své zkušenosti říkám - řeš! Moje tchýně je totéž, v kuchyni topí na 26°C a děti si hrajou nabalené v mikinách přímo na podlahovém topení a před běžící troubou :-( V létě jsem si Malvínu jednou vyzvedávala s regulérním úpalem, včetně horečky a blití. Venku 30 ve stínu, v kuchyni jen o trochu míň, a dítě na sobě punčocháče a svetr, protože si přece hraje na zemi a tam je jak známo zima. A teď na podzim si odtamtud už třikrát přivezla virózu, protože takhle rozehřátou ji pak babička uloží k polednímu spánku do ložnice, kde je 18°C a nechá ji odkopanou :-( Po minulé návštěvě jsem se už naštvala, řekla muži, že takhle to nejde, ať si s mámou promluví a svět div se - tento víkend v kuchyni 22°C, napečeno večer předem, hrací koberec přesunut mimo podlahové topení - a Malvína odjela zdravá.
Se sladkostma je to némlich totéž - o víkendu se pečou tři různé buchty a ještě nám tchýně naservíruje nějaké sušenky, oplatky nebo čokoládu. Taky z toho nejsem nadšená, ale v tomhle si říkám, že jednou za čas to dítě přežije, narozdíl od přehřátí to nemá okamžitý dopad na zdraví a v dlouhodobém měřítku mi přijde prospěšnější udržet dobrý vztah s babičkou a Malvínu vlastním příkladem naučit, aby se regulovala sama.