• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ONA_MAKARONA: Zase jak se překlene ten věkový rozdíl, tak si třeba budou spolu hrát. Já mám mezi dětmi věkový rozdíl 2,5 roku a různé pohlaví, ale už se spolu zabaví, bohužel ale taky kooperují v lumpárnách:)
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    Teda prekoukla jsem se, Lada se ted chova přesne jako popisovala Inushka Malvinu.
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    KOTENCE: Přesne to co popisujes, mam ted doma. Lada se vzteka úplne kvůli vsemu, visí na me od rána do večera, nemůžu se od ni nikam hnout, skoro ani na záchod si nedojdu... a do toho 4 měsíční mimino a manžel porad v práci :( je to celkem zahul, ale musíme věřit, že to bude brzo lepší,zatím mi pomáhá hora čokolády a světle chvilky, kdy jsou obě holky naprostý zlatíčka!
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KOTENCE: To se časem srovná. Malvína byla taky rozhozená, v noci špatně spala (což teda bylo na palici, protiže já po dvou hodinich kojila a v mezičasech chovala řvoucí Malvínu, která trvala na tom, že musím já, ne táta), přes den pořádala vzteklé scény kvůli každé pitomině a byla na mě pořád nalepená. K sestře má ale vztah krásný, sama od sebe na ni chodí chrastit chrastítkama a podávat jí hračky nebo dudlík, stará se, aby Jorika nezůstala dlouho sama v pokoji, asistuje mi u přebalování... A Jorika se na ni řehtá na celé kolo
    Pomohlo nám jednak zapojit do péče (udělat z toho společnou "misi") a jednak zařadit hry na miminko - Malvína se teda kojí jenom jako, ale i to zjevně stačí. Vždycky chvíli náznakem saje (přes moje tričko), pak chce odkrknout, pochovat a položit na koberec "pást koníky" ;-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KOTENCE: a co teprve příchod dalšího sourozence...u nás byl (je) problém, že první dítě dostávalo příliš mnoho pozornosti. Při narození druhého se to projevilo, protože byla zvyklá na více pozornosti. Po třetím děcku už byla v podstatě přirozeně "odstrčena" na 3 místo v pořadí. Asi je dobré o tom mluvit a vysvětlovat.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KOTENCE: ty jo, to kojeni by mohlo pomoci! Vecer jsem na vas myslela, jak to davate... ufuf, drzim palce.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KOTENCE: já jsem využívala toho, dokud je dítě ležák, měla jezdící postýlku nebo jsem jí měla v babyvaku a intenzivněji jsem se Tondovi věnovala, i když mě to stálo hodně síly, ale myslím, že se to vyplatilo.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    uff, příchod sourozence je teda dost náročná záležitost :-(
    Miminko je zlatý, já jsem po porodu úplně v pohodě, ale ta starší holčička... Mimino pusinkovala už v porodnici a pořád se s ní chce tulit a chovat jí, ale je z toho hrozně rozhozená. Celá lítostivá, zároveň hrozně nakopnutá, mluví hrozně nahlas a všechno dělá tak prudce a zběsile. Úplně na ní vidím, že by se potřebovala přitulit a vyplakat, ale asi neví, jak na to. Pořád kolem mě lítá a nějak se neumí zastavit.
    Nevim, co pro ní můžu udělat. Začala chtít před spaním kojit, tak doufám, že jí to pomůže se trochu uvolnit...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Můžete se naučit cokoli – Khanova škola
    https://khanovaskola.cz/video/2151-muzete-se-naucit-cokoli
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    MUFLONEK: já to dostal mailem :-)))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KEIKIN: ahoj, kdes ty fotky vysosal? .o) bych si je ráda hodila na web.o) Jsou perfektní.o)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---




















    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MUFLONEK: Tak gratuluju .-)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MARKYSHA: jo, nekdo to tak ma... muj sef to miluje, je to pro nej meditace, jak rika... to ja, samozrejme, nechapu (pracuju, kdyz nejsem na rodicovsky, u ochrancu prirody, sef je ornitolog, velkej "prirodnak").
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TORUVIEL: tatarák jsem nemohla jako malá, teď ho miluji.o)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: tak tatárák jo, z kostí vykousávám morek, vnitřnosti a zbytek nee. Vždycky si vzpomenu na tu zabíjačku, ten smrad, ten kontrast zmrzlých rukou a teplé krve.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Jo, syrový maso taky nemůžu cítit, tatarák, tlačenky, jitrnice, klobásy, vnitřnosti...to jsem odmítala vždycky, jedla jsem jako dítě jen vařené/pečené libové maso, jakákoliv mikroskopická šlašinka mi vadila :-) Byla jsem dost vybíravá. Kosti mi taky vadily, musela jsem to mít obrané. Kůže taktéž. Nějak mi to vadilo, nevim.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMNIHASH: nevím no, předpokládá se pokud vedeš pekárnu a máš takový ansábl, tak starost o další děti deleguješ na nejstarší sourozence, což by pro mně byl problém. Já si udělám dítě, já bych se měl o něj starat, ne ho svěřit někomu do péče. V tomto to vnímám v negativním světle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam