• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Můžete se naučit cokoli – Khanova škola
    https://khanovaskola.cz/video/2151-muzete-se-naucit-cokoli
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    MUFLONEK: já to dostal mailem :-)))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KEIKIN: ahoj, kdes ty fotky vysosal? .o) bych si je ráda hodila na web.o) Jsou perfektní.o)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---




















    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MUFLONEK: Tak gratuluju .-)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MARKYSHA: jo, nekdo to tak ma... muj sef to miluje, je to pro nej meditace, jak rika... to ja, samozrejme, nechapu (pracuju, kdyz nejsem na rodicovsky, u ochrancu prirody, sef je ornitolog, velkej "prirodnak").
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TORUVIEL: tatarák jsem nemohla jako malá, teď ho miluji.o)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: tak tatárák jo, z kostí vykousávám morek, vnitřnosti a zbytek nee. Vždycky si vzpomenu na tu zabíjačku, ten smrad, ten kontrast zmrzlých rukou a teplé krve.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Jo, syrový maso taky nemůžu cítit, tatarák, tlačenky, jitrnice, klobásy, vnitřnosti...to jsem odmítala vždycky, jedla jsem jako dítě jen vařené/pečené libové maso, jakákoliv mikroskopická šlašinka mi vadila :-) Byla jsem dost vybíravá. Kosti mi taky vadily, musela jsem to mít obrané. Kůže taktéž. Nějak mi to vadilo, nevim.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMNIHASH: nevím no, předpokládá se pokud vedeš pekárnu a máš takový ansábl, tak starost o další děti deleguješ na nejstarší sourozence, což by pro mně byl problém. Já si udělám dítě, já bych se měl o něj starat, ne ho svěřit někomu do péče. V tomto to vnímám v negativním světle.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KOTENCE: Tonda mi v tomhle období po zjištění, že maso jsou zvířátka, přestal jíst maso, ale teď už ho občas jí. Letos se smál (i s Alenkou) jako blázen, když před obchodem zabíjeli kapry. Ale nechce číst jednu knížku, kde se píše o zabíjačce a je tam rozřezané prase. Já mu to říkám, jak to je a nechávám, ať si to přebere. Ohledně vysvětlení smrti mu to taky chvíli trvalo.
    TORUVIEL: já už v osmi devíti letech dokázala klepnout králíka i kapra a pomáhala na zabíjačce, taky jsem to nějak neprožívala. Ale nesnáším prdelačku, krvává jelita a pod., vždycky mi to připomene ten pach, jak to smrdělo, když jsme praseti pouštěli žilou, přebírali střeva apod.
    MULTICAT: mě to hrozně zajímalo, koukala jsem na to jak u vytržení, později jsem si to i sama zkoušela, hrozně mě zajímalo, co mají vevnitř za vnitřnosti, co je k čemu, jaký má kapr mozek a pod. :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KEIKIN: jestli je po osmnáctý těhotná manželka pro někoho překvapení, tak je nejvyšší as na vyprávění o včeličkách a kytičkách.
    FORTY
    FORTY --- ---
    TAPINA: Nevznikají.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KEIKIN: To máš pak taky alternativní školy :-)) Si můžou jednu rovnou založit, maj na to pěkně věkově smíšenou skupinu, ideální :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Mají sedmnáct dětí a osmnácté je na cestě. Sociální dávky nechtějí - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...-socialni-davky-nechteji-p8o-/spolecnost.aspx?c=A160119_142420_spolecnost_bib

    Tak si říkám, že může být dycky ještě hůř :-) Jestliže jsou alternativní výchovy určeny pro jedno dítě, jak tohle ukočírovat....?
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    Jinak ja maso nejím skoro vubec a mlécne vyrobky taky ne, ale vajíčka jo. Takže se za vegana nepovažuji ani za vegetariana, vůbec tohle nalepkovani rada nemám. A dcerka ji všechno, ale lokální a v rozumne mire. Maso třeba 2x do týdne, mléko skoro vůbec (hlavně kvůli ekzému) a jinak tak nějak vse a manžel ji to co uvařím :)
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    My máme na zahradě slepice i králíky a denne to zabere alespoň hodinku (nakrmit,vyčistit atd.) ale stoji to za to.
    P_AVEL
    P_AVEL --- ---
    INUSHKA: Chováme slepice a "výrobní" náklady na vajíčko odhaduji 3 - 5 Kč (kurník, nákup kuřic, potrava). Nepočítám práci. Vajíčka ze zásady neprodávám, ale rozdávám. Pokud někdo prodává vajíčka z domácího chovu do 2,50 tak na tom imho prodělává, nepočítám ani práci.
    My máme slepice hlavně kvůli dětem - milujou je. První slovo mladší snad bylo koko.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    TORUVIEL: jojo, tech 6 Kc bylo z biokramu ve meste. Po vsi odhaduju cenu tez tak na 2-3 Kc, ale jde o to, kde nekoho najit. Napr. sousedi maji slipky, ktere jim snad vetsinu roku nesou jeste min, nez oni potrebuji, no a vysloveny velkochovatele v okoli nemame (jakoze brambory a rajcata si lidi u nas jeste pestujou, ale na slepice jsou uz liny...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam