PAVLINKA: já jim právě nic neberu - maximálně, když se něco někde válí měsíce nepovšimnuto, tak to pošlu dál (a nejsem člověk, co se snadno zbavuje věcí, bohužel). ale spousta věcí je oblíbena a zavalujou náš byt :-/ právě mně jídlo přijde ještě dobrý - sní se to, nebo vyhodí a není to, ale ta hora plastu, která nás dobývá a je nanic, případně přeplněný šuplíky s oblečením, ze kterýho se kluci odmítaj vzdát čehokoli a pak se v tom nedá vyznat - to mě drtí.
BILAKOBRA: sladká to teorie a děsná praxe. něco podobnýho jsem zkoušela nejdřív při návštěvách - zase 10 věcí navíc ("jé, promiň, já ti to zapomněla říct, ale vždyť je to maličkost, ne?") pak ještě asi 2x na vánoce. vzali jednu věc ze seznamu a deset dalších koupili. když sem se ptala, proč nevzali něco dalšího ze seznamu, tak my řekli, že si mysleli, že to kupovat nemaj. podle mě hloupý jenom hrajou a hlavně nemaj chuť spolupracovat, chtěj aby bylo za každou cenu po jejich. výsledek je, že už nemám chuť to zkoušet.
TORUVIEL: jj, 1x za měsíc, to je tak akorát, vidím to podobně.
HUJERKA: tam je hlavní debakl v tom množství. jeden dva děsný dárky - ok. ale deset za návštěvu?! jako proč?
HUJERKA: koukám my si můžem podat ruce. jediný, co je trochu přesvědčilo (asi že mají oba ekonomku a čísla je oslovujou) bylo, když sem jim spočítala, kolik tím pádem dostane každý dítě za rok dárků, když při každejch narozeninách a svátku daj něco i dalším dvěma dětem a že oni mají doma každej na sebe 30 m2, kdežto my každej 12 m2.
YMLADRIS: to je ispirativní, to s tou cizí kulturou! jenže když k nám chce cizí kultura jezdit každej tejden domů a tam se chovat jako doma (ačkoli jí nikdo nic takovýho nenabídnul, naopak), tak to nikdy nemůže fungovat :o) já jsem si řekla, že se budu chovat jako gentle man a vychází to - jen mám sílu k podobnýmu výkonu jen tak 1x-2x za měsíc, přičemž požadavek ze strany prarodičů je vždycky vyšší.
INUSHKA: nj, jenže to by nikdy nesměli k nám, protože jedou v programu "chci vidět dětskou radost pokaždý a je mi fuk co tomu kdo říká"