MARKYSHA: každá zkušenost je plus, já vím že na hřišti mezi matkami se necítíš king, ale klidně si zůstan v své bezpečné ulitě, jen se drž vašich dohod s Toníkem, znáš ho nejlíp, potřeby a vhodné podpory, drž se svýho, at si mele kdo chce co chce, Toník je tvůj a ne madam, a basta! :)
Jinak mně přijde že každé dítě má nějaké své "ne úplně normální" specifika, Sil jak víš má tu dysfázii, tak tam je to jasné, ale i Sam má své divnosti, učitelky i pár akčních matek mi navrhovaly ho družit s nadanými dětmi a že by mohl do školy už od 4 let - no já vím, že je výrazněji nadaný, něco napíše, přečte, sečte (v 4), a hlavně sestrojuje různé systémy s opravdovými funkcemi z kabelů a věcí, ale já cítím, že je to v jádru kluk, který přesto všechno, si nejradši hraje na policajta či kovboje a že si chce hlavně co nejdýl hrát a do školy ho dám až bude nutno, ono IQ a zralost jsou odlišné pojmy. Na něco je zralý ažaž a mluví dospěle - a hlavně spisovně! - gramatický terorista - ale je nejštastnější v kostýmech svých hrdinů a já mu tohle období bez starosti a jen hraní chci protáhnout co to půjde. On umí počítat, ale nevěnuje se tomu nějak rád, to jen tak jakože samože bokem. Hlavně má hudební talent s absolutním sluchem, v zušce ho tahají taky od 4 let několik učitelů, ale nechtěl, že chce hrát na housle jen sám v pokojíčku (už od 2 let - protože housle znamenají že les pláče, dle jeho slov), ale už svolil a že od 5 let chce chodit na housle i nauku do zušky. Slyšel jednou písničku Edith Piaf a zazpíval ji celou čistě i v té francouzštině. Jo on vyjímečně nadaný bude, ale co ho činí nejštastnějším? však na využití talentu ještě dojde, není kam spěchat, je to furt hlavně malé dítě, co nejvíc září když je oblečený jako policajt, voják, kovboj, Nick Carter :D
A u Sáry jsem taky zvědavá, už jako mimino mi přijde velmi rozumná, nebrečí - protože nemusí, má 5 měsíců a její pláč znamená jen že hekne a to opodstatněně, bud je to hlad nebo spát nebo přebalit. Jinak si poradí. A moje máti furt - ale to není normální, aby mimino neřvalo. Ale je :) proč by řvalo když hned vím co potřebuje a zajistim to? A až půjde o bolest či nemoc, tak mám přítele Nurofena, kterého se já teda neštítím :)