• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    MARKYSHA: Už tu houpačku neřeš, takových věcí se stane, nejsme pořád matky roku...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MONELLE: tak to cítím, že jsem ho zradila a cítím se hůř, když jsem se k tomu vrátila a pětiletý kluk mi řekne:"To je dobrý, netrap se tím". Kde to bere? Já si uvědomila dvě věci, jednak že on se imho fakt houpat neumí, protože má problém s koordinací pohybu a jednak że on je většinu času tak rozumný a vyspělý, že když se někdy chová ke svému věku, tak je mu to vyčítáno a to mi přijde nespravedlivý. Jsem zvědavá, co mi řeknou v pedagogicko-psychologické poradně, kam jdem, protože bych ho chtěla dát do přípravky. On vůbec nekreslí, nesnaží se psát, číst, ale pamatuje si básničky, příběhy na jeden poslech nazpamět, ale s porozuměním textu a používá synonyma na slova, co se mu špatně vyslovují, pamatuje si značku auta tak, že jí pozná, ale nepřečte. Napíše heslo do počítače, kód u vchodu ale neřekne to. Všechno nasvědčuje tomu, že je zvláštní a potřebuje chránit a ne mámu zbabělce a pokrytce:-(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Fajn článek o pubertě, sice z roku 2010, ale vyšel opět i v novém speciálu Respektu, celý k přečtení zde
    Diagnóza puberta | EDUin
    http://www.eduin.cz/co-delame/edu-uceni/diagnoza-puberta/
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    PERSEEIDA: to bude hodně o sebevědomí - jsou ženský, který tohle slyšet tak vyletí okamžitě z kůže stylem "co si to paní dovolujete" a pak ty méně nebo introvertní, co se cítí poníženě a blbě a neví jak dál.

    Hlavní mi ale přijde jedna důležitá věc - nezradit dítě, což vlastně Markysha udělala. Protože Toník pochopil, že není žádný problém s houpáním od maminky a užíval si to, ona svolila, vše ok. A pak najednou tato nepsaná dohoda neplatí??? Jen kvůli nějaký cizí paní, co mi rozviklala mámu? Na to bych si dávala pozor. Proto mi přijde stěžejní nehledě na temperament či míru sebevědomí - páteřnost, stát si za svým, i kdyby mlčky bez pohledu na madam, prostě rozhodla jsem se ho houpat, tak to musí platit i kdyby skály padaly a když jsem se ho hned zkraje neptala Nemyslíš že už jsi velký abys to zvládl sám? Tak ted už ne, dítě už má bernou minci Houpání mámou je cajk. Úplně jeho reakci chápu, je v pořádku.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Jinak je to samozřejmě na tobě, já píšu o sobě, protože tím chci říct, že mně by to za to nestálo. Ale jestli u tebe převáží ty výhody nad nevýhodami, to musíš posoudit no. Já osobně bych asi v Praze hledala jinou alternativu, než se vídat s nemilými osobami. Volný čas je tak vzácný, že je škoda ho trávit někde s lidmi, se kterými si nemám co říct, nebo navíc ještě jsou nějak nepřátelští.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Mě taky cvičení s dcerou baví, ale cvičíme doma :-) Párkrát jsem s ní byla v sokole, abych se jako družila, ale přišlo mi to hrozně trapné a prostě nic pro mě. Ale já asi fakt jen nejsem na tyhle kolektivní sporty apod. aktivity.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: to je samostatný cvičení - základy atletiky, gymnastiky, sportovních dovednodstí a to se mi zdá dobrý, zvlášťě v zimě, kdy ho vyzvednu odpoledne za tmy a už se vlastně neproběhne, uvidíme je na začátku a na konci, tak snad to bude dobrý. Jinak mě cvičení s dětmi baví.
    PERSEEIDA: samozřejmě tam nějaké maminky k nim nepatří, tak se můžu zkamarádit s nimi, snad to bude dobré a nebudu mít každý týden depku.
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    MARKYSHA: A nemáš nějakou kámošku s děckem, která by tam chodila s vámi? Taky si myslím, že hned po prvním nepříjemném zážitku rušit kroužek je přehnaná reakce. Mezi námi se vlastně nic moc nestalo, ale člověka to mrzí. Jak psala Hujerka, máš příležitost se na ně natrénovat.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Nojo, tak hřiště budiž, ale na to cvičení by mě asi nikdo nedostal, navzdory tomu, že dítěti se to líbí. Ale mě tak obecně tahleta cvičení rodičů s dětmi serou, a pokud by tam navíc byly nějaké takovéhle osoby, tak tuplem. Seš svatá, že to vydržíš. Ale je to volba no.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: všechna cvičení jsou od dvou, od tří, dalo mi hroznou práci najít tohle od pěti. A Tonda je nadšený, protože to vede jeho oblíbená učitelka ze školky a chce tam chodit. Tak mám smůlu. Ty houpačky jsou před budovou , takže vylezeme a hned se tam žene. Jinak se mi daří téhle partě úspěšně vyhýbat, ale nečekala jsem, že budou zrovna tady, když jsou doma a můžou jít na jiné, co jsou dřív.
    PERSEEIDA: to jsi vystihla,asi tak.
    PE
    {reply PERSEEIDA
    :
    {reply PE
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    MONELLE: Taková odpověď by mě napadla asi tak hodinu poté.
    V danou chvíli bych se zmohla na výraz přejeté veverky.:(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Tyjo, vy jste z Prahy ne? Jak to popisuješ, tak to zní, jako bys byla z nějaké vesnice, kde nemáš na výběr, s kým kde být. Tak prostě jděte na jiné hřiště, nebo jiné cvičení (i když třeba vzdálenější, to nejde?Fakt nikde nic jiného není?). To by mi jeblo, chodit někam, kde jsou mi lidé takhle nepříjemní.
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    MARKYSHA: důslednost v plus i minus - když ses rozhodla ho houpat, tak si za tím stůj i před jakoukoliv madam, a jak zaznělo, ještě s úsměvem bych řekla - děkujeme za váš zájem o naši situaci, nám to ale takto vyhovuje :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HUJERKA: když mě hodně štve, že ty antipatie berou přes děti a mám strach, aby ještě tam ty jejich děti nezačaly Toníka odmítat nebo něco takového a nebylo mu to líto :-( Hrozný, jeden negativní člověk a mě to zas sebere na celý den.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    MARKYSHA: tak aspoň budeš mít dost příležitostí se na ně natrénovat
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: já jsem z toho nešťastná, protože se jim snažím vyhýbat a teď celá ta jejich kvokárna chodí na stejné cvičení, co jsem našla jako jediné od pěti. A Tondovi se tam líbí a já musím každý týden čumět na ty jejich ksichty a určitě to nebyla poslední provokace. Hlavně mě mrzí, že jsem se nějak za něj víc nepostavila, že jsem nějak nezareagovala, ale já jsem z nich vysloveně vystreslá.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Uf. Tak to dovede pokazit den :-/
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SARGO: tahle konkrétní to zle myslí, protože je z tlupy mojí sousedky, se kterou mám spory a odjakživa se vyžívá v pomlouvání, jak mají ostatní nevychovaný dětí a nevyžádaně vychovává všechny děti kolem. A na Tondu spustila tak zhurta, že jsem se i já zarazila.
    BEBERA: Toník na to reagoval dost prudce, odešel, sedl si stranou a zlostně tam brečel, že ho paní naštvala.

    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: A taky to nutně nemusela myslet nějak zle - jsou lidi, co si vážně myslí, že ti tímhle pomůžou :-))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MARKYSHA: já jsem alergická na to, když někdo mému dítěti říká, že není v pořádku. takže bych řekla Paní myslí, už jsi velký na houpani, co myslíš ty? / dala najevo že lidi mají názory a to je ok ale není to nic zavazneho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam