• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONA_MAKARONAŠťastný rodič, šťastné dítě.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TORUVIEL: Nakonec ne, čekala jsem doma na PPL :-/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    90 otravných hlášek našich rodičů – mezi řečí
    http://blog.rachelbicova.cz/90-otravnych-hlasek-nasich-rodicu/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Prý zdarma, že bych koukla? Moc tu Nevýchovu vlastně neznám, viděla jsem jen pár náhodných videí...
    Dětské vztekání: Jak zastavit další scénu dřív, než se rozjede — Nevýchova
    https://www.nevychova.cz/...va.cz-18-50CZ---&utm_campaign=W20161122&Ad+9015+-+Nevychova.cz18-50CZ---
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SANCHA: Tak jako respektuju, snažím se, ale vždycky mě to zamrzí. Na druhou stranu ona si zas chodí pro pomazlení a pofoukání, když se třeba uhodí, spadne, má z něčeho špatnou náladu... Dlouho jsme měli "chceš pochovat?" jako spolehlivý zastavovač vzteklých záchvatů. Nebo přijde, že mi chce dát pusu (ale když jí to chci oplatit, tak to nesmím).
    A po dnešním odpoledni mi došlo, že i ten fyzický kontakt vyhledává, ale v jiné formě, možná spíš takové "klukovské" nebo jak to říct - strašně ráda se se mnou různě pere, pošťuchuje, leze po mně, válí se po mně, tahá se se mnou, nechá se lechtat (fakt, přijde a diriguje mě, kde ji mám lechtat a kterou rukou)... Já s tím dost bojuju, protože tohle je zase absolutně cizí mně, ani jako dítě jsem to neměla ráda. Doteď jsem se ji s tím snažila odkazovat na tatínka nebo to co nejdřív utnout, ale dneska, když s tím zase začala, tak se mi to poskládalo a pochopila jsem, že je to její způsob fyzické blízkosti a že to chce zažívat SE MNOU, takže se budu snažit ji v tom neodmítat.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    SANCHA: Jo, to je dobrý článek. Ta paní úplně přesně popisuje, jak jsem se cítila a dodnes občas cítím s Malvínou. Okořeněno tím, že zmasírovaná kontaktním rodičovstvím a všemi těmi poučkami, jak se dítě nesmí nechat vyřvávat a musí se reagovat na jeho potřeby, jsem měla šílený pocit viny, že to nezvládám a že to dělám špatně. Moje nekontaktní Malvína se vždycky před spaním CHTĚLA a POTŘEBOVALA vyřvat, pět, deset minut, vyloženě úlevného pláče uvolňujícího emoce, a chtěla u toho být sama. Jeden čas, když už uměla mluvit, mně kolikrát i slovně posílala pryč. Dneska už jsem zvyklá, že když ji chci obejmout nebo jí dát pusu, musím se předem zeptat, jestli smím, a respektovat případné "ne", jinak se většinou dočkám odtažení a nevrlého "hele, nech mě!" Vynahrazuju si to na Jorice, která je v tomhle úplný opak své sestry, ale zas ve mně hlodá, jestli to holky jednou nebudou vnímat jako protežování nebo prostě nespravedlnost :-/
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    TORUVIEL: wau, nebýt z druhého konce republiky, šla bych hned
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TORUVIEL: Ty jo, asi mám program na zítra :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TORUVIEL: Ty jo, dobra otazka! Pritom kravsky MM lidi pijou i v dospelosti a pritom se urcite nepovazujou za telata :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Jenom mě to zaujalo :-) V pátek v Brně na Zelném trhu, jestli jste tu nějaké Brňačky :-) Já bych asi šla, kdybych to neměla daleko.
    Kojení je stále tabu, diví se matka. Chystá ochutnávku mateřského mléka - iDNES.cz
    http://brno.idnes.cz/...tabu-ochutnavka-brno-f28-/brno-zpravy.aspx?c=A161109_151054_brno-zpravy_krut
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    TORUVIEL: skvělý rozhovor, díky!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Jak se dostat z rodičovské pasti? Kupodivu docela snadno | Kupředu do minulosti
    http://www.rozhlas.cz/...ti/_zprava/jak-se-dostat-z-rodicovske-pasti-kupodivu-docela-snadno--1605222
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KAMPA: Nojono, strach je takový jednoduchý motivátor proč něco nedělat, a vychovatelé ho užívají často, je to běžné no, člověk to slyší pořád, už se ani nepodivuji nad různými podivnostmi, co lidi dokážou vymyslet :-) Beru to jako inspiraci, někdy to taky dělám, i když možná subtilněji, ale nějaké cvoje strachy mám samozřejmě taky, třeba "co si lidi pomyslí" a nějak se s tím učím vypořádávat a uvědomovat si to v daných situacích a nepodléhat tomu a nepřenášet to na dceru. Momentálně třeba přemýšlím, jak přistoupit k tomu, že dcera nezdraví. Zatím jsem došla k tomu, že ji nebudu upozorňovat přímo na místě, ale nechám ji prostě, ať si k tomu dojde sama. A já sama mám za úkol se za ni jakoby nestydět a nepřevádět to na sebe, jakože ji neumím "vychovat" nebo co. Já byla v jejím věku úplně stejná, a pamatuji se, že když mě matka před těmi dospělými pak peskovala, že mi to bylo hrozně trapné a styděla jsem se ještě víc a prostě to nepomáhalo (samozřejmě), možná to pomáhalo matce akorát nějak předvést, že jakoby se snaží mě vychovávat, ale nejde to :D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Dneska jsem s malou byla na hristi a vedle na houpacce houpal zrejme deda svou vnucku cca 2a pul roku a rika ji: ty mas uplne zmrzly rucicky....pojd uz dolu z houpacky. holcicka , ze ne, ze chce jeste houpat a deda prej - no jestli nepujdes, tak ti zmrznou a budou ti je sekat!!! uf.... No a ja, neeee nebudou, to prece takhle neni. Pac moje dite na nej vyvalene koukalo. jsou normalni ty lidi???
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    SANCHA: Normalni reakce rekla bych. Ja jr. s dyni seznámila, ukázala mu, co to dela/nedělá. Ale každy takovýhle poprvy (hučení větráku u zimaku, biti zvonu ve věži, hlučný padání zaludu ze stromu) je pro nej neco velkyho a zapamatuje si to, at je to negativní/pozitivní/neutrální a mluví o tom po každy, kdyz se to opakuje.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KAMPA: Tondu na ně, ten nejenže na nic takového neskočí a ještě za takové nesmysly vynadá, ale chytá se všeho. Např. nemám prý říkat "už jdu", když ještě nejdu, že mám říkat půjdu apod. :-)
    SARGO: jo školka, to vždycky přijde s nějakým nesmyslem, co mu řekne učitelka a ptá se, jestli je to pravda nebo spíš..."ale to je hloupost, že jo" a když mu to po pravdě vysvětlím, tak řekne "hm..paní učitelka je trochu blbá, co" a jak z toho :-)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    SARGO: no jsem skolkou jeste nepolibena, takze jsem strasne zvedava...
    SARGO
    SARGO --- ---
    KAMPA: Neboj, nejpozději ze školky si přinese kompletní panteon. :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam