• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAAntisemitismus
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Židovští předáci požadují celoevropský zákaz antisemitismu a antiislamismu | 25. 1. 2015 | Britské listy
    http://www.blisty.cz/art/76243.html

    během událostí připomínajících 70. výročí osvobození Osvětimi.
    "Hrozí nový židovský exodus z Evropy," konstatoval Moše Kantor, předseda Evropského židovského kongresu. "Jedinou možností jak tuto situaci napravit je hlubokým způsobem změnit zákony, aby ochraňovaly všechny, nejen židy."


    Az na to, ze tentokrat za tim udajnym "exodem" stoji hlavne islamofasisticka verbez, ne nejaka "bila vina".

    Pokud se kvuli necemu stydim za svy zidovstvi, tak jsou to takovyhle dobroserove.
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    GLADILAF: Pro mě je to taky zavádějící, proto jsem to na začátku debaty komentoval. Ono to zůstane problematické tak nějak vždycky protože třeba moje židovství asi nikdo jen tak neodhadne pokud mu to sám neřeknu. Pak těžké použít pro nějakou kolektivní nenávist.

    GLADILAF: K čemuž se vztahuje to že kdo chce psa bít, hůl si najde. A kdo nepozná psa tak mlátí třeba kočku a je mu taky dobře jak toho psa střískal.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    sere pes, hlavne ze vsichni vedi, o co jde.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GLADILAF: terminus technicus.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No vida, to mame hezkou diskuzi.

    Po predcich jsem zid, zjistil jsem to az relativne nedavno. Zivot mi to nezmenilo, koser jist nezacnu a pero si obrezat nenecham, ale pobavilo mne to kvuli nekterym znamym, co nejsou tak uplne doleva, anzto svym puvodem sice nikoho cilene neotravuju, ale na druhou stranu se za nej ani nestydim. Kolikrat je zabavny sledovat, jak nekteri konkretni lide rudnou jako zaci ZS a nevedi kam s ocima.

    Jinak s obcanama Israele mam podobny zkusenosti, napr. behem spolucestovani letadlem jsem mel chut tu verbez urvanou nevychovanou vykopat skrz okynko, at se rozsekaj o sire polske plane pod nama.
    HANT
    HANT --- ---
    SINHIRIELL: Taky ze jo:) Ale je hojne citovana i na antisemitskych webech, konkretne kvuli tehle pasazi:

    Hollywood at the end of the twentieth century is still an industry with a pronounced ethnic tinge. Virtually all the senior executives at the major studios are Jews. Writers, pro­ducers, and to a lesser degree directors are disproportionately Jewish -- one recent study showed the figure as high as 59 per­cent among top-grossing films.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    Češi ani Slováci nejsou netolerantní barbaři - ceskapozice.lidovky.cz
    http://ceskapozice.lidovky.cz/...be#utm_source=sph.lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=ceska-pozice
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    HANT: Cywoe, fakt tu studii někdo udělal. Určitě nějaký žid.
    HANT
    HANT --- ---
    KUBZ: Accusations of controlling the media: J. J. Goldberg, Editorial Director of the newspaper The Forward, in 1997 published a study of this myth regarding the United States, concluding that, although Jews do hold many prominent positions in the U.S. media industry, they "do not make a high priority of Jewish concerns" and that Jewish Americans generally perceive the media as anti-Israel.

    Jewish Power: Inside The American Jewish Establishment: J. J. Goldberg: 9780201327984: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Jewish-Power-Inside-American-Establishment/dp/0201327988

    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    KUBZ: Ta otázka skoro vypadá jako by počítala s tím že existuje nějaké homogenní židovstvo s globální celožidovskou agendou. Což je slušné konspirační WTF a přeskočím ho, takže chápu otázku jestli někdo někdy udělal průzkum jaké je etnické/kulturní zastoupení ve vedoucích funkcích v mediálních oborech?

    Takového průzkumu si osobně nejsem vědom, ani moc netuším proč by ho kdo dělal, ale pravděpodobně se na této planetě dějí divnější věci.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KUBZ: to je zajiamava veta v zaveru tvyho vzkazu :)
    KUBZ
    KUBZ --- ---
    Mam otazku, jestli se da nejak objektivne zhodnotit vliv "zidu" na media ve svete? Je to jeden z argumentu, co se hodne pouziva, ale malokdy se da overit.
    Dlouho jsem ten argument odmital, az jsem si precetl Hovory s T.G.M., kde v jedne casti prvni prezident pricita zasluhu zidovstva o vznik republiky.
    Co vy na to?
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    ECLECTICA:
    INDIAN: Je to dobrá politická hračka, ale taky rozporuplná věc. Tady je to použito trochu manipulativně, protože se to mimo jiné aplikuje i na pokrevní židy ateisty pro které by to nemělo mít žádný vyšší význam (a v mnoha přípdech taky nemá), a zároveň to taky úplně nevoní některým velmi ortodoxním náboženským skupinám protože jim v tom chybí mesiáš, takže mají pocit že je to falešný návrat který neměl nastat. Takže určitá míra nevole k termínu je na místě.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ECLECTICA: ach tak, nevedel sem ze to ma az takovej vyznam, beru zpet ;) vychazel sem z jeho vcerejsiho rozhovoru pro LCI
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ECLECTICA: to je zas titulek ... "navrat" ? copak majoritni cast komunity pochazi zrovna z izraele ?
    ja trebas ziju v baraku s pocetnou komunitou zidu z maghrebu, u kterejch se vsadim ze izrael videli maximalne na mape a na hromade fotek.
    DELACROIX
    DELACROIX --- ---
    ECLECTICA: To je mozne kazdopadne je to uvedene v te mape antisemitismu. Myslis ze to tam patri?
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    MACHALIK: No vidíš to. A moje zkušenost je přesně opačná.
    SINHIRIELL
    SINHIRIELL --- ---
    DMAG: Tak řešení je apelace na vlastní vládu, mimo jiné.

    Spíše mluvím o diplomatické rovině, nehledě na to že nemám pocit že to pozvání je úplně nezištné "chceme vás chránit", ale to jsme u dojmologie. Očekával bych že Izrael chce víc vojáků a kladné body a legitimní důvod pro další osadu v rámci dlouhodobé salámové taktiky vytlačování Palestinců.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DELACROIX: v tomto případě spíš čirá debilita.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam