• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    Pochlubte se, co za knížku práve teď čtete :-)
    Jakou máte na nočním stolku, v kabelce či baťohu, nebo kdekoliv jinde :-) Popřípadě, kterou máte rozečtenou na Vaší čtečce?
    Jaká kniha na Vás čeká v (domácí) knihovně? K jaké knize se nemůžete probojovat, nebo naopak kterou čtete opakovaně? A kolik knih jste schopni mít rozečtené?

Doporučte knihu, která Vás zaujala... Nesmějme se Ničemu a Nikomu, za to co čte! :-) Každý má svůj žánr! Místo i pro ženské romány!

rozbalit záhlaví
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    ALIQUPISO: jo tak tuhle knihu mi pořád někdo předhazuje, že bych si jí měla přečíst, ale ne a ne se k ní probojovat... Možná za x let se k ní dostanu :-DD
    P4WLY2K
    P4WLY2K --- ---
    ALIQUPISO: výborná věc, četl jsem to 2× a myslím, že se k tomu časem ještě vrátím:)

CORWEX: tak to smolíček, abych to dal v originále, tak bych se musel ještě krapet natrénovat. Už jsem pár věcí zkoušel a sice to tak nějak přechroupu, ale požitek z toho moc nemám:(
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ALIQUPISO: Čte se to dobře, ale přišlo mi to poněkud... depresivní :)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Tak jsem se k tomu konečně dohrabala, jsem na 140té stránce, kde pochovává své rodiče a je to vskutku čtivé, jsem celkem zvědavá, jaký dojem budu mít z celé knihy na jejím konci.

Egypťan Sinuhet - Waltari, Mika - Knihy.ABZ.cz
    http://knihy.abz.cz/prodej/egyptan-sinuhet-patnact-knih-ze-zivota-lekare-1
    P4WLY2K
    P4WLY2K --- ---
    HITMAN: dík, zatim jsem dal jen první příběh, který vypráví kněz a baví. Jinak tu dvojku ještě mám - povedlo se mi tenkrát potkat v antikvariátu oba dva skoro za hubičku:) Akorát jsem pak zjistil, že to má ještě 3 a 4 díl, takže když to bude fakt dobrý, budu muset ještě doplnit.
    HITMAN
    HITMAN --- ---
    P4WLY2K: Jj, dočetl jsem nedávno a bomba. Mám rád motanice v čase, sci-fi řežby a toho všeho tam je požehnaně. Chce to ovšem i druhý díl http://www.databazeknih.cz/knihy/kantos-hyperionu-pad-hyperionu-1158
    P4WLY2K
    P4WLY2K --- ---
    GREGI: no tak když ti sednnul Clark, tak zkus ještě něco od něj, třeba Ráma je dobrej, ten mě bavil. Anebo jestli nemáš načtenou klasiku, tak zkus Asimova - série Nadace je hodně dobrá (moje srdcovka). Nebo Harringtonovou od Webera, to je trošku jinej šálek, super vesmírný bitvy a politika, i když určitý věci se mi v tom pak docela zajídaly...
    P4WLY2K
    P4WLY2K --- ---
    po delší době jsem si před spanim místo puštění seriálu radši otevřel knihu:) nic moc náročnýho, ale docela mě to baví
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    Jinak jsem dočetl Dies Irae, trochu zklamal konec ve stylu "pokračování příště" a celkově bych si dovedl představit úsporu tak sta stran vynecháním zbytečné rozvláčnosti.
    Dal jsem si Batmana: Smrt rodiny - nejen nezklamal, ale tentokrát nadchl, a Tajnou Invazi, Marvel, která mě dostala hodně, ale vyžaduje celkem slušný přehled o Marvel universu, aby si ji člověk opravdu užil.
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    GREGI: Věčná Válka, Věčný Mír, Duna, Cyberpunk, Neuromancer, pořád Hvězdná Pěchota... co si pamatuji, ve všech byla akce vedlejší a menšinová část, pozadí pro "myšlenky" :)
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    CASTROL: Něco stravitelného, nemorbidního, nic co by byla detetivka jako thriller. I ve smyslu nic těžkého na čtení. Právě ta andelickarka byla taková oddechovka v podobě detektivky se zajímavou zápletkou. Takže bych ráda něco v tomhle stylu..
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSY: no dost mi to pripomina kulhanka jen je to o doooost slabsi takze mozna proto me to tolik nebere... jinak bych chtel neco vic scifi nez fantasy uz mam upriu a podobnejch stvoreni nad hlavu... neco na zpusob vesmirny odysey ta me bavila hodne... tzn spis neco vic myslenkoveho nez akcniho
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    GREGI: Tak mě Lovci naopak sedli hodně :)

Nějaká konkrétnější představa o tom sci-fi?
    Já za sebe mám hodně rád Inkarnace Nesmrtelnosti od Anthonyho, Hvězdnou pěchotu od Henleina (film jí bohužel udělal hodně špatnou reklamu), Zelaznyho Amber, nebo třeba sérii Žoldnéř od Pournella.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    MERMAIDA: promiň, já jsem asi natvrdlá, ale co je těžšího na detektivce ke čtení? jde o srovnání detektivky ve filmu a v knížce? vrtá mi to hlavou od včera. ptám se proto, abych zapřemýšlela, co ti doporučit...
    GREGI
    GREGI --- ---
    Lovci monster s.r.o... az moc "oddychovka" ale asi tu prvni knihu doctu:) hodnoceni to spatny nemelo ale nesedi mi;)

jinak nejakej tip na nejakou scifi knihu ktera by mi nemela ujit?:)
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    (Nedávno jsem) Dočetla svoji první knižní detektivku "Andělíčkářka", na doporčení kolegyně. Musím přiznat, že na první pokus jsem si vybrala docela (dle mého názoru) zajímavou knihu s pěkným nádechem, propracovaností a tajuplností. Líbil se mi příběh, propracovanost s minulostí, a to kam rozuzlení spělo a co odhalilo.
    http://www.databazeknih.cz/knihy/erika-falckova-patrik-hedstrom-andelickarka-199829
    Takže můj dotaz zní, má někdo zkušenost s toutou autorkou-Camilla Läckberg? a dal by mi tip na nějakou knihu, která by mě od ní nezklamala?

Jinak mám ve čtečce připravený druhý pokus detektivky, http://www.databazeknih.cz/knihy/divka-se-snehem-ve-vlasech-201199, ale to se obávám, že bude na mě težší :(
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Tulák po hvězdách - Jack London

Na doporučení, už jsem za půlkou a líbí se mi.

Tulák po hvězdách - Jack London | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/tulak-po-hvezdach-29477?c=all

Neodpustím si z ní tento úžasný citát - Kamenné zdi a železné dveře jsou na to, aby zadržovaly těla. Ducha zadržet nemohou.

Marcus Aurelius - hovory k sobě

- jsem také za půlkou a pro milovníky filosofie určitě doporučuji, dají se tam najít pěkné myšlenky, mám však knížku z knihovny, nevím jak tohle

Marcus Aurelius - Hovory k sobě.pdf | Ulož.to
    http://www.ulozto.sk/xaAmFYi/marcus-aurelius-hovory-k-sobe-pdf
    TAMARA_TVIDOVA
    TAMARA_TVIDOVA --- ---

Jsem teprve ve čtvrtině, ale zatím mi to přijde okouzlující :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Dočetla jsem Dlouhý Mars. Dlouhá Země se mi docela líbila, pak mi přijde, že to přestává být tak zajímavé. Poněkud mě tam ruší ty spojovací můstky, kdy se řekne, že teda pár měsíců se nic nedělo, někam se letělo, pak se doletělo a najednou děj poskočí, člověk ani neví jak.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    čtu posledního zaklínače. žádnej supr dupr úlet, klasickej Sapkáč ale vždycky potěší.
    BOX_IN_MOUSE
    BOX_IN_MOUSE --- ---
    Klub nenapravitelných optimistů - veliká paráda, přečetla jsem ji ani nevim jak: http://www.databazeknih.cz/knihy/klub-nenapravitelnych-optimistu-136745?c=all a to nemluvim o jednom z nejlepsich vtipu, jakej jsem kdy cetla, kterym od ty doby sikanuju kohokoliv potkam:)

A pak tuhle (včera dočtená): http://www.databazeknih.cz/recenze/mladi-romantici-123709 - ač jsem od ní moc nečekala, tak velmi prijemne prekvapila, predpokladala jsem dojemnej romantickej canc, ale jde spís o popis kontextu a událostí, který formovali vývoj umělecký skupiny, než o román, těžící z popularity hlavních postav...
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Syn správce sirotčince

Jako syn správce sirotčince má Pak Čun-do jistá privilegia. Není jako ostatní hoši, sirotci, které rodiče odložili cestou do některého z pracovních lágrů. Když dospěje, je odhodlán poctivě sloužit své vlasti, Korejské lidově demokratické republice. Avšak v zemi řízené nevyzpytatelným Kimem, kde člověk nemá právo na vlastní život, natožpak na identitu, kde vše je na povel a nikdo netuší, co bude zítra, v této zemi každodenního boje o holé přežití a nekonečné přetvářky ani absolutní poslušnost nikomu nezaručí, že se neocitne v pekle vězeňského dolu, odkud není návratu. Ale Pak Čun-do přežije. Přežije do chvíle, než se odhodlá získat lásku a zakusit pocit svobody…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam