• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERMAIDACo práve teď čtete? Nebo co jste nedávno zajímavého četli a doporučili byste ostatním?
    ATELIER
    ATELIER --- ---
    ZCR: Jo, z toho jsem měl taky oči navrch hlavy. Ta jejich "betrizace" mi trochu připomněla Huxleyho Konec civilizace. Co mě odrovnalo, byl ten nářek vyřazených robotů na šrotišti, to jsem opravdu nečekal.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ATELIER: ten začátek je asi nejsilnější část knihy, imho se Lemovi úplně neuvěřitelně podařilo zachytit ten zmatek - dojem cizoty, novosti a neznámého, když hlavní hrdina dorazí do světa "budoucnosti", to je ostatně vždycky Lemovo forte. Dobře si pamatuju, že jsem z toho měl oči navrch hlavy.
    ATELIER
    ATELIER --- ---
    Dočetl jsem Návrat z hvězd od Stanislawa Lema. Po trochu chaotickém začátku se příběh pěkně rozjel, ale ke konci to nějak ztratilo tah a závěr v podstatě nemastný neslaný, trochu jsem byl zklamán. Ale jsou tam velmi zajímavé myšlenky. ☺
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    NALLE
    NALLE --- ---
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    LILITH213
    LILITH213 --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Zrovna jsem dočetla...
    Jak nakrmit diktátora | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/jak-nakrmit-diktatora-472664
    NYX
    NYX --- ---
    NALLE: Diky za tip
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    BICYKOLAR
    BICYKOLAR --- ---
    NALLE
    NALLE --- ---
    Kniha roku.

ATELIER
    ATELIER --- ---
    ZCR: Aha, tak to jsem nevěděl. Díky za upozornění 😊👍
    ZCR
    ZCR --- ---
    ATELIER: technicky vzato spíš naopak, Gogol byl o něco starší a zemřel ještě před vrcholem D. tvorby.
    ATELIER
    ATELIER --- ---
    ATELIER: Gogol dobrej, nicméně zajímavě rozjetej román zůstal nedokončen - autor druhý díl krátce před svou smrtí spálil. Škoda, čekal jsem, jak to dopadne. Charaktery všemožných lidí jako by vyšly z nějakého Dostojevského. Asi si přečtu něco dalšího, ale tohle jsem poslal dál, pro mne to nemá význam.
    ~
    Aby řeč nestála, tak nyní toto, bezvadný a nápaditý povídky. 😊👍

Hippokratův slib | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/hippokratuv-slib-8275
    NALLE
    NALLE --- ---
    Tohle mi ted hrozne sedlo.

NALLE
    NALLE --- ---
    tohle je tak krasny napsany, tak strasne smooth... vychutnavam si kazdy slovo
    jinak bych moc rad doporucil dogs of summer o prispevek nize, ta knizka ve me furt rezonuje

NALLE
    NALLE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam