• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILISENTOMOFAGIE
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MILIS: V cem si to protireci? Vono ze vcel se ke kozumaci nejvic hodi akorat zavickovani trubci. Trubcina se z ulu stejne v jisty mire vyrezava, pac proc by se melo vcelstvo zatezovan nekolika dalsima stovkama trubcu, kdyz jich fakt staci 200-300, a maj to vyzobat ptaci nebo si je mam dat ja?
    MILIS
    MILIS --- ---
    no zrovna vcely nevim nevim... ty uz jen z principu jist nebudu
    dost si to protireci s nazvem klubu, vim, takze se v tomhle mohu asi povazovat za beegana
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Tak me napada - kostoval jsem tedkon vcely. Trachu vodnaty, vonavy a nasladly. Zadnej chitin. Docela dobry zobani. Na pristi rok zkusim vymyslet nejakou upravu.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    ESTEN: Ve woku rozpalim olej, pridam rozmrazenyho a osusenyho bource(susim papirovyma uterkama, dukladne), chvili smazim(ja mam slusnej fajrak, tak ne zas tak dlouho), prihodim nakrajenou jarni cibulku a limetkovou kuru(neni nezbytne nutna), otevru okno, prileju rybi omacku, par vterin a serviruju s ryzi. Zavru okno.
    Bourec je pekelne syty jidlo, 100g na stravnika je velmi slusna porce, takze to s mnozstvim neprehanet. Chutove mi dost pripomina kukurici.
    Delal jsem i klasicky rissoto, neni to spatny, ale vic mi zrovna u bource vyhovuje prazenejsi, sussi priprava nez vodnatejsi varianty.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Jak připravujete bource? Mám na ně zálusk, ale nevím kde nabrat kulinářské zkušenosti ;)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    CABOWITZ: Velmi vyrazne se to projevi. Onehda jsme s tim docela experimentovali. Ale ne vsechno hraje - treba krmeny cibuli nebyli fakt nic moc. Za me vedou buraky, tymian taky neni zlej.
    A jak rikam, nejlepsi syrovy, i kdyz smazeny se taky daji, ale neprehnat to s tim, pak je to takovy krupavy nic - coz ale zase vyhovuje lidem co to ji poprvy.
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    zda se, ze entomofagie je popularni take v techto kruzich. aw! no nicmene do postapokalypticke kucharky to asi patri...
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    XBAHNO: moucnaky jsem jeste nemel. namatkou jsem nasel toto a tak me napada, ze by mozna slo servirovat ruzne chute podle bezprostredniho zakrmeni tech cervu. jak moc se to cim se nakrmi projevi v chuti? :)
    MILIS
    MILIS --- ---
    Hmyz jako potravina v České republice // M. Bednářová

    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    Hmyzem se obcasne zivim uz par let. Moucnaky a cvrky nakupuju na teraristickejch burzach, bource morusovyho u vietnamcu. Zoophobas me nejede a sarancata jsou na me drahy. Na svabi jsem si jeste nelajz.

    Preferuji jednoduchy upravy, moucnaky nejradeji bez upravy, jenom nakrmeny orisky a bylinkama.
    Filozoficky je mi to uplne putna, je to proste jedly a docela dobry, nasyceni planety ani ekologicky dopady nejak nemam potrebu resit.
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    tak nevim jestli je to shoda okolnosti, ale zrovna predevcirem jsme hmyz pojidali v prazske kavarne zenit, pripravoval ho tomas uhnak. jeho text o pojidani hmyzu je tady: http://a2larm.cz/2014/02/gastronomie-krize-ma-to-sest-noh-a-ji-se-to/
    byla to poucna a prijemna udalost.

    jake jsou vase zkusenosti, recepty, kde nakupujete? osobne musim rict, ze po prekonani neprijemneho vizualniho vjemu jsem si celkem pochutnal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam