• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BABBAKam na Burger?! Rady, fotky, burgery
    Nejlepší a nejhorší burgery v České republice. Dávejte sem vaše fotky, komentáře, doporučení, ať víme kam jít a kam nechodit na burger.

    Tipy na restaurace na nástěnce.

    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: taky je samozrejme mozny, ze to delaj treba jen za nakupku pro dobry pocit :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: ja jim pusou, ale kdyz si vezmes 70,- za burger, kde bude porizovaci cena nekde okolo 35,- tak to ani nechci videt, protoze prostor pro pripravu super burgeru tam proste neni..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: cena nehraje roli? Bavis me cim dal vic :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: podle cenovy politiky bych to tipoval podobny jako BL, takze urcite moc dobry :D
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    KONZUM23: stupidní předsudky, sice je z vaničky a člověk přesně neví z jaké části je - ostatně od pultu to je taky docela záhada. Spíše placebo než-li co jiného. Jiný level je, když člověk jde do Moje Maso či ke Kšánovi a řekne, že chce třeba namlít krk. Není řezník jako řezník, stejně tak není vanička jako vanička.

    Každopádně pointa toho sdělení ode mne tkvěla v tom, že i z pomyslného hovna jde uplést slušně práskající bič, přičemž BL je spíš taková maketa biče. A přirovnání vlastního burgra a burgrárny platí jen se zmíněným BL. Fakt mě posledně dopálili a není o co stát, pro mne osobně je lepší si to udělat sám i z těch děsně obyčejných ingrediencí a je to prostě symfonie chutí a ne nasranost z diletantství. Přeci jen je to burgrárna a má to mít nějakou úroveň, a ne že to je kvalitativně jako sekaná v housce (když už jsi to s ní rozjel) z Globusu, ať už co do technologického postupu tak i do zajímavosti chutí. A nebavíme se o nějakém CZ burgru;)
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    KONZUM23: tak ja taky nikde netvrdim, ze sem si nekdy koupil mlety ve vanicce...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: tak lepší jednou než vubec vid :-)

    Určitě nemám důvod to pokoušet jinde, když jsem s výsledkem spokojenej..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: vidíš, my právě taky jednou zkoušeli řezníka a výsledek byl horší než z lidlu..
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    KONZUM23: Jestli to myslis vazne, tak by me opravdu zajimalo, kde teda beres maso pro psa? Od Ksany, nebo od farmare z bio domaci farmy ze sumavy? Jako sorry, ale spis to vidim tak, ze o mase vis pramalo a jen se tu stavis do hloupy pozy...protoze i v tom Lidlu se da koupit dobry maso na burger.
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    KONZUM23: lol, prej sekaná v housce... to mám pocit že maj právě v BL;) Takže můžu říct to samé: BL přenechám lidem, kteří se spokojí se sekanou v housce.

    Ten Lídl byl jen pro přirovnání, na pohled sračkové vstupní ingredience, ale ve výsledku oproti BL symfonie a za hubičku, přičemž nejde o to šetřit, ale o chuťové pohárky a za stejný nebo kratší časový úsek.

    1) jen asi jednou jsem čekal cca 5 minut, jinak spíše k 10
    2) třeba v Dish B. toho jde vidět víc
    3) zkus tohle kdekoliv jinde a taky se dozvíš původ
    4) takže nacpaný jako prase, určitě si dáváš 300g maso. Yes je ještě větší sračka jak BL. Ale je fakt že v BL mají mega hutnou housku, ta zaplňuje (zabíjí) žaludek solidně.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: ano a mají tam super mlety hovezi..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: tak to je pak skvělý hodnotit, když tam nenakupujes :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KONZUM23: mlety z lidlu je super na burger..
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    KONZUM23: Moc nerozumim tomu co povazujes vtipnyho na domacim burgru? Kdyz to budu brat podle sebe, tak v 95% pripadu si doma jidlo uvarim lepsi nez bych dostal v restauraci, musim samozrejme dodat BOHUZEL, protoze nejsem profi kuchar...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OMNIHASH: vidis a to je presne dalsi dulezitej parametr u burgeru, aby se dal dobre jist. Ona to neni zas takova prdel :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    POHODAVOLE: chápu, kdybych to neměl minutu z práce, tak to vnímám taky tak, takhle se kouknu do výlohy, a když je to dobrý, objednávám burger, když ne, tak pho-bo o vchod vedle ;)
    S ukrajinkou to není uplně marný, spíš naopak, na tom majitelovi je vidět, jak to hrozně miluje a mazlí se s tím.
    Hlavně mi teda nejvíc vyhovuje tvar, je to správnej poměr mezi plackou a koulí, většina burgerů mi příjde, že se blbě jí, protože maso klouže v housce, tady mi drží tam, kde potřebuju.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OMNIHASH: ja byl u Butche taky parkrat a kvalitou mi to prijde obyc jako treba ta Letna. Taky si pamatuju, ze mu tam casto vypadavaly pojistky. Kazdopadne resit to, ze tam muzu chodit jen, kdyz tam neni Ukrajinka taky nevypovida o nicem dobrym..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    POHODAVOLE: Tak butch je v podstatě hladový okýnko, příjde mi, že tak 80% objednávek si tam lidi choděj vyzvednout na cestu. Btw teď se chluběj druhým místem z letošního burgerfestu za nejlepší burger. Já jich otestoval pár desítek po Prahe taky, neříkám, že sem neměl lepší, ale taky byly třikrát dražší a podstatně dál od mýho působiště.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OMNIHASH: jinak teda 67,- za burger mi prijde zas jako opacnej extrem. To dela dle me bud z nejakyho shitu a nebo na tom nic nevydela..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PHAILO: absolutne nechapu ty minusy..

    OMNIHASH: si zkus nekdy dojit na neco lepsiho nez k Butchovi a treba ti to pak taky nebude pripadat jako shit / low end.. :)

    Ja byl treba v utery v Taverne a akorat me to znovu ujistilo v tom, ze jsou to nejlepsi burgery, co jsem kdy jedl vc. profi oblsuhy. Ona to neni jen o tom, ze si reknu, ze budu delat burgery a najebu tam tri prdele ingredienci a budu doufat, ze to bude v pohode. Chute musej fungovat perfektne dohromady a nesmi se cloveku stat, ze se zakousne do mista, kde chybi omacka atd. Pokavad mi k tomu jeste nekdo prida perfektni domaci housku, super maso a prijemnou obsluhu, tak nevidim duvod proc ty penize za nej nedat. Nemam problem s ocenenim neci prace / snahy. Chapu, ze na to kazdej neni, ale prijde mi hloupy to schazovat, kdyz o tom vim prd..
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    OMNIHASH: často je v jednoduchosti krása a burger má v tomto dost velký potenciál
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam