• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    CORNELA: za prvý: Q: Jako že když se to řekne za půl roku tak to jeho názor změní? A: Třeba jo

za druhý, já jsem nemluvil o "půl roku", jen bych rád věděl, co je myšleno tím "rovnou na začátku" (ty), případně "hned z kraje" (LALINA)

Co se týče zákona, tam si asi nemusíme nic vysvětlovat, ale někdo třeba neleze do postele s někým předtím, než s ním má nějaký vztah (ale každej to máme jinak, že), takže vztahovat tu samou "povinnost" a přirovnávat ji k informaci o HIV pozitivitě před stykem mi příjde dost... nešikovné...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    CORNELA: to by bylo asi stejně fér, jako když by HIV pozitivní osoba při jakémkoli společnském styku měla jako první prohlásit, "dobrý den, mám AIDS" (jasně, HIV pozitivita neznamená rovnou AIDS, ale jako pro příklad).

Vím, že ně každý to potřebuje hned vědět a kdekoho by to mohlo odradit rovnou od jakékoli interakce, navíc, se dá říct, že tím, že by to o sobě translidé rozhlašovali na potkání, tak by to kdekdo bral jako "PARADEování", což já třeba nasnáším a mnozí lidé taky ne i když jsou jinak k (např.) Homosexuálům tolerantní (ve smyslu, nechám je žít, hlavně když si mně nevšímaj).

LALINA: co je hned "z kraje"? První věta, první "rande"? co je vlastně "rande" a kdy je to jen nezávazná schůzka?

Souhlasím s tím že by to neměla být utajovaná informace, ale nesouhlasím s tím, že by to měla být první informace, kterou o sobě člověk musí říct, protože v zásadě (krom sterility) vlastně nemá žádný faktický význam (pokud "sedí" orgány s občankou a vlastně ani to není tak zásadní)
    LALINA
    LALINA --- ---
    CORNELA: přesně tak, takovýhle věci, o kterých vím, že by mohly zásadně ovlivnit vztah, je třeba říct úplně hned zkraje, aby to pak nebolelo.
    Ale lidi si často rádi dobrovolně vyrábějí různá trápení a strasti, takže nejednají vždycky rozumě :))
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAYLA: "zmraženým spermatem manželky" ?

asi mi něco uniklo...to už je medicína takhle daleko?

MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BARRACUS: žádné právo na to nikdo nemá, ale já být "bývalý muž" tak by to asi bylo první věc, kterou bych na sebe prozradil, když bych usoudil, že ten druhý (a oba samo) stojí o dlouhodobý vztah.

Já třeba osobně se "převlékám" (sice ne jako CD/TV, tedy ne full fashion, ale mám diplomaticky řečeno, blízký vztah k sukním a "dámským" botám (na podpatku)) a byla to jedna z prvích věcích, které jsme (se současnou ženou) rozebírali, když jsme zjistili, že spolu budeme chtít mít děti/rodinu/dlouhodobý vztah.

Samozřejmě jsme řešili i děti a popravdě, nevíme, zda jeden či oba nejsme třeba neplodní.

Takže si myslím, že na tu otázku nelze jednoznačně odpovědět ve smyslu "kdy"... ale myslím, že taková informace je důležitá a neměla by být utajována. Vždy to ale myslím záleží na obou, asi bych se tím přímo nechlubil a čekal bych až otázka takového typu přijde. (nebo vhodná příležitost k projednání tohoto tématu)
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    FRONEMA: Ptam se na ten moralni rozmer. Jestli je fer to tomu typkovi rict a v jakem stadiu vztahu. Jestli se ho takova vec podle vas tyka a mel by to vedet, nebo to jeho vec neni.
    -Jsou muzi, kteri by se pres to neprenesli a jejich ego by dostalo smrtelnou ranu ve smyslu,ze jsou z nich buzny, protoze spali s presitym trandakem. (omlouvam se za slovnik, slouzi k priblizeni mysleni podobnych muzu. Stejne tak zde nehodnotim, kolik % jich je v populaci. pouze vim,ze existuji a uvedomuji si,ze to je nejspis extrem)
    -Pak jsou dalsi, kteri treba proste chteji rodinu a pokud je jejich zena neplodna, tak ten vztah pro ne nema budoucnost.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BARRACUS: no tak na co se ptas? misto psani "zkus trochu cist mezi radkama" bys to mohl vysvetlit.

btw ve svete kde se nekdo soudi, ze mu manzelka nerekla ze ma nekolik plastickych operaci bys to klidne mohl myslet tak jak si to rekl.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    FRONEMA: To me docela rozesmalo :) ano, neni zadny pravni narok :) zkus trochu cist mezi radkama, je zcela jasne, ze se neptam na paragrag, kterej by to prikazoval..
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BARRACUS: nemyslim si ze existuje nejake pravo neco vedet ve vztahu, nicmene mi prijde ze je opravdu dobry napad si takove veci rict, i kdyz to neni nejak vymahatelne.

Tj neni to fer, ale neni na to zadny vymahatelny narok neboli pravo
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    Vcera jsem mel s kamaradem zajimavou diskuzi o etice a zajimal by me Vas pohled. Myslite si,ze ma chlap pravo vedet, ze ta zena, se kterou je byvala muzem? A v jakem stadiu vztahu ma pravo takovou vec vedet? Ma pravo vedet,ze nemuze mit deti, nebo je podle Vas fer to odbyt tim,ze proste deti nechce?
    MATIA
    MATIA --- ---
    vcera vo videni takto :)

MATIA
    MATIA --- ---
    no prave som sa vratila z roadtripu zakonceneho amsterdamom a dost crazy (v dobrom) queer party :)
    v klube sa fotit nemohlo tak len nejake fotos z pripravy a afterky :)

MATIA
    MATIA --- ---
    nerozumiem co tym chcel autor povedat ale vtipne mi to vobec nepride
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Video kde trans lidi odpovidaji na nektere nejcasteji pokladane otazky.

https://www.facebook.com/xvxRonixvx/posts/10206860168371463
    CIERNA_KRVINKA
    CIERNA_KRVINKA --- ---
    JULIEEHARSHAW: až sa divím, že si pri tom množstve drog toľko toho pamätáš :)
    LENNIEG
    LENNIEG --- ---
    JULIEEHARSHAW: Pobavilo dost! Taky jsem to precetla jednym dechem :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Nechystate se dneska nekdo do Lucerna Music baru na Against Me! ??
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    JULIEEHARSHAW: hezky, az na to mnozstvi drog, to jsou holt ty psajtrencari:) pobavilo, ze jsi pracovala v microsoftu pouze s dokoncenym zakladnim vzdelanim :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    JULIEEHARSHAW: Wow, precetla jsem jednim dechem!!!!! Diky za moznost pohledu do tveho soukromi
    MASOO
    MASOO --- ---
    Meet Casey Legler - the world's first female male model - ABC News (Australian Broadcasting Corporation)
    http://www.abc.net.au/news/2015-03-09/meet-the-worlds-first-female-male-model/6292252
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam