• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    MASOO
    MASOO --- ---
    Meet Casey Legler - the world's first female male model - ABC News (Australian Broadcasting Corporation)
    http://www.abc.net.au/news/2015-03-09/meet-the-worlds-first-female-male-model/6292252
    MASOO
    MASOO --- ---
    TRPASLICE: tak to mame asi stejny... a nebo sme proste vicestrane pouzitelni lide;)
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    MASOO: Ne, nemáš ho jenom ty. Ono to očekávání nějakého chování (v mém případě ženského, které nevím, nakolik umocňuje fakt, že jsem ještě ke všemu relativně vnadná, světlovlasá a neostříhaná na ježka a většinově chodím spíše v dámském oblečení) mě postupně dovedlo k tomu, že se asi definuji jako genderfluid. Protože mě sere představa, že bych se měla věnovat "holčičím" zálibám a dbát o sebe v konvenčním slova smyslu (tedy trávit hodiny česáním, líčením a obecným hezkáním spojeným s nepohodlnou obuví a ve výsledku vypadat jako cingrlátko na lustr).
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MASOO: Úplně mi nedochází kontext a smysl odpovědi, ale mám za sebou pár hodin fetování úklidové chemie, tak chyba nemusí nezbytně být na tvém vysílači. ;)

EL7334: Jo, myslím, že u žen se povětšinou toleruje více "mužské" chování než u mužů "ženské".
    MASOO
    MASOO --- ---
    ALDARION: ja sem ten pripad a rikam si, jestli nahodou fakt nemam ten problem jen ja.... jakoze si vytvarim pocit nejakeho ocekavani od okoli a pritom je vsecko v poradku... diky, ze jsem tady na to prisla, i kdyz to sem uplne nepatri;)

EL7334: myslim, ze tam by rozdil byl
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KAWALSKI: Z druhé strany... Čo si to tak predstavujete pod mužským / ženským chováním, myšlením a jednáním, vojín Kefalín? ;D
    Asi znám i dost žen, o kterých by se dalo říci, že se chovají jako chlapi. ;)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    JULIEEHARSHAW: jsem na fotky koukal už jinde a žasnul, protože málokdy se z fakt krásného chlapa stane krásná žena :-) navíc to líčení je skvělé, účes, prostě žena, která ví, jak o sebe dbát, a jak využít maxima svého potenciálu, smekám ;-)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    když už jsem u těch MtF, hrozně mne fascinují ty rozdíly mezi nimi. neznám FtM, který by se choval jako ženská. ale u MtF vidím ženy, které se hcovají, myslí a jednají jako chlapi i hodně let po přeměně a jedinné, co je spojuje se ženama, je jejich sebeidentifikace ( nemluvím vůbec o fyzickém vzhledu, myslím jen vlastnosit, zájmy, chování a podobně ). zatímco kolikrát vidím MtF před přeměnou, která ještě ani nezačla brát hormony a přesto její chování, gesta, pohyby a tak jsou natolik ženské,i když je to tělesně muž, tak ta ženská tam úplně fyzicky "prosvítá", je to až neskutečné.
    MASOO
    MASOO --- ---
    KAYLA: nebo tak;)
    MASOO
    MASOO --- ---
    KAYLA:
    KAWALSKI: ja s tim taky problem nemam, myslela jsem prijeti okoli respektive lidi "z venku"
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MASOO: my se na škole v rámci sociální a kulturní antropologie učili, že některé národy mají tyhle ženské a mužské role naprosto opačně. ženy loví a staví muži se krášlí a pečují o domácnost. takže nějaké ženské a mužské zájmy? co to je? :-)
    já hrozně rád ruční práce a vaření a pečení sladkostí, naopak si nedovedu vyměnit duši v kole nebo koupit správnou žárovku. a fakt nemám pocit, že by to s mojí sebeidentifikací nějak zamávalo ;-) a když se kouknu kolem sebe na MtF, tak drtívá většina z nich pracují v IT sekci, postavěj barák, ale když mají upéct vánoční cukroví, tak je to na pěst :D a také s tím počítám problémy nemají ;-)
    MATIA
    MATIA --- ---
    Koncept muzskych a zenskych zaujmov a vlastnosti je blbost kazdy nech robi co chce
    MASOO
    MASOO --- ---
    ja osobne mam jen problem s prijetim netypickych zenskych zajmu, vlastnosti, aktivit a pristupu ke vztahum, takze tu vlastne nemam co delat, ale oslovuji me nektere myslenky a dojmy zde sdilene
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    KAYLA: známe. i když nemohu říct, že bych své tělo nenáviděl. mám ho rád asi jako každý druhý, mě by de fakto stačilo radikálně zmenšít prsa a tím skončit, protože spodek nikdy nebude "jako bio", tedy pro mě nepodsatatné to zkoušet a s tělesnou konstrukcí ala slovanská figura také nic neudělám ( bez radikálních operací a milionu na účtě teda ). ale těch pár minut po probuzení bývá krušných.
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO: ale je to obcas narocny
    MASOO
    MASOO --- ---
    VIGIRL: obcas mivam pocity, i kdyz jsem s muzem, ze na ne saham jako chlap na zenskou (i kdyz jsem zenska, chci ji bejt a predpokladam, ze ji i zustanu)....ono to takhle nevyzni, ale ten tvuj sen mi to pripomnel...
    "všechny zaběhnuté koleje a struktury ... hroutí..." to ted zazivam taky a je to super:)
    VIGIRL
    VIGIRL --- ---
    Dneska se mi zdál sen, na který jen tak nezapomenu. Jela jsem na výlet do Bělehradu, kde se o nás měla postarat jedna slečna, něčí známá. Byla nádherná, trošku jako Chloe Sevigny v “If these walls could talk.” Večer jsme šly ven, opily se a skončily u ní doma, kde mi řekla, že je transgender. Ach, jak je ve snech všechno jednoduché, vůbec jsem nad tím nešpekulovala a prožila ten nejlepší sex na světě. Mazlily jsme se jako holky, ale sex jsme měli vlastně jako muž se ženou, kdy ona si někdy dávala mě, někdy jsem si já brala ji jako chlap. Bylo to jako spát s mužem, se ženou a s celým Universem najednou. Neuvěřitelně třaskavá atmosféra… A teď mi ta holka hrozně chybí.
    Nevím, co se mi poslední dobou děje, i když cítím, že všechno má hlubší smysl. Minimálně mi přijde legrační, jak se mi všechny zaběhnuté koleje a struktury vybudované za prvních 30 letech mého života, ať už v sexualitě nebo jiných oblastech, jedna po druhé hroutí jako hrad z karet.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    KAWALSKI: Tak jasně, tahat syna po psycholozích jenom kvůli názoru je samozřejmě nesmysl, to souhlasím, on se případně asi časem vyjádří sám... každopádně děkuji za sdílení příběhu!
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    CORNELA: top jmeno nam neco rekne leda v čr, amerika je v tomhle uplne jinde a zmenit si ho muzes jakkoli chces
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    CORNELA: a ten FtM byl před operací? bo minimálně u nás pro změnu pohlaví je nutná kastrace, nevím právě jak ve světě. dle toho usa asi nee.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam