CORNELA: a co jako třeba? Po každého je zásadní jiná věc? Nechtěla bys napsat seznam? (nic ve zlém, ale příjde mi to, jako vyžadovat na prvním rande (nebo nejlíp ještě před ním) daňové přiznání, výpis rejstříku trestů, doklad o absolvování posledních voleb s tím, koho kdo volil, občanku a prohlášení rodičů o shodě)
Já jsem třeba hned z kraje (dá se říci, že ještě předtím, než jsme spolu začali žít) informoval svoji partnerku o mých zvláštnostech, finanční situaci, životních představách, o mojí osobnosti a mých filosofických názorech a ona zase o tom, co zajímalo mně, nebo o tom, co si ona myslela, že je pro náš vztah důležité.
Ale rozhodně to nemělo žádný striktní časový rozvrh, nebo schválený obsah.
Proč furt někdo hledá nějaké návody... já to nechápu... vždyť i s jiným partnerem to může být úplně jiný (včetně procesu a průběhu seznamování)...
a myslím, že i věta "Narodila jsem se sice jako muž(žena), ale dnes už jsem prostě žena(muž), se vším všudy" včetně následné partnerovy reakce je prostě součástí toho samotného seznamování a záleží jen na těch dvou (případně více lidech), kdy se k tomu dostanou.
Rozhodně se necítím být arbitrem toho, abych řekl "je to NUTNÉ říct na prvním rande/před prvním sexem/před společným žitím/svatbou" nebo "je to jedno, říct se to nemusí vůbec"
Mám na to sice nějaký názor a já sám to provádím určitým způsobem, ale rozhodnou, zda je to tak správně musí maximálně tak můj partner.
Pro měn třeba je postatná informace, kolik a jakých měla partnerka sexuálních partnerů... když by mi to neřekla, třeba bych to respektoval, třeba ne, ale určitě by mně nenapadlo psát (a vyžadovat určitou konkrétní reakci) někam do nějakého, k tomu určenému, klubíku, kde bych se ptal, zda si místní dámy nemyslí, zda by to neměla být první věc, kterou svému (potencionálnímu) partnerovi řeknou na prvním rande... a že by to určitě neměli zatajovat a že by určitě něměli čekat, až se na to partner zeptá... protože lidem by to mohlo bejt u prdele, dokavaď by se to číslo třeba nedozvěděli.
V žádném vztahu by se nemělo ve vztahu lhát... si myslím, ale co kdo kdy řekne záleží čistě jen na tom daném partnerovi/dvojici, si myslím...