• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    FRONEMA: Sorry za castecne OT, ale s tim ublizovanim je to dost narocne. Vzdy je to ta obet, ktera urcije,zda ji bylo ublizeno. Takze z principu se nemuzu chovat tak, abych nikomu nikdy neublizil, protoze nemuzu vsechny znat do takove hloubky.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ARGANNAH: Co pises mi prijde jako zajimavy a mozny pohled a nekterych se to bude tykat.. Neprijde mi,ze bys psala neco urazliveho ani ohrozujiciho. Ale holt doba je takova precitlivela.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LALINA: Ja si nemyslim, ze je dobre nekde z vysky kazat nejaky pravidla (ve svete, ne v autditku) jako tohle se smi a tohle se nesmi rikat. Imho je mnohem lepsi cesta resit co a proc muze nekoho zranovat. Ve vysledku je skutecne cilem stejny pristup ke vsem. stejny v tom, ze se nema nikomu ublizovat.

Ja nevim jak to presne MATIA mysli, ale ctu v zahlavi, ze auditko je pro genderove nemainstreamove lidi. Tudiz si myslim, ze pokud sem lidi s mainstreamovym pohlavim chteji chodit, tak by to melo byt spis jako ptat se a ucit se, nez naopak.

no a co je nebo neni bezpecne prostredi by prave nemelo byt na nas rozhodnout, ale na tech, kterych se to tyka.

navrhuju to pro ted uz dal nepitvat, aby se vyjadrili i lidi, co ted nejsou online, co ty na to?

Jinak ano, zitra na pride! :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LISELLE: jé to je skvělý, díky za nabídku! Uvidím, jak mi bude zítra.
    LISELLE
    LISELLE --- ---
    LALINA: šlo mi o připomenutí vhledu, který chtěla tady ARGANNAH (snad se mi povede nalinkovat z mobilu dobře)
    Jinak mrzuté, Pride mě vždy velmi nabije energií. Pokud by se ti udělalo líp a chtěla jít, ale ne sama, můžeš se přidat k naší skupince :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LISELLE moje neregistrovaná milá mě nechala ve štychu, tak na Pride nejdu....a taky mám asi trochu úpal a tak budu raději doma.. ale těšila jsem se...
    LALINA
    LALINA --- ---
    LISELLE: mno já se někdy cítím jako bezpohlavní...ale jidny zase ne...nevím, o jakej vhled ti jde...zkus se spíš zeptat...
    LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: tady není nebezpečné prostředí si myslím, naopak.
    Ale pokud chceš, aby se taky jenom áchalo a ochalo nad fotkama, tak si to prosaď u Matii, aby to dala do záhlaví.
    Zatím se zapovídá jenom trolení a vulgarity, a takto koncipované záhlaví mi přijde velmi dobré a opravdu svobodné. Pokud chceš zavádět nějaká politicky korektní omezení, navrhni to, když to Matia posvětí, tak zmiznu, protože cenzurovaná debata pro mě nemá žádnej smysl...

LALINA
    LALINA --- ---
    FRONEMA: "zdroje, které se věnují genderu" mě neustále utvrzují v hysterizaci a politické korektivizaci celé té věci a to imho není vůbec dobré jak obecně, tak ani pro všechny zúčastněné.
    Jakoby jim spíš šlo o to, aby majorita vnímala tyhle lidi jako nějaký exotický exempláře, ke kterým je nutno mít nějakej spešl přístup, tedy jakoby usilovala přesně o opak toho, čeho asi chceme dosáhnout, nebo se pletu?
    LISELLE
    LISELLE --- ---
    Argannahsi mysli, ze je nekdo z clanku divnej. Nekdo si mysli, ze je Argannah divna tim, ze dela zavery o lidech na zaklade jednoho clanku. Kazdy mame pravo na svuj nazor, ale prijde mi fajn byt v jeho prezentovani opatrna, abych neublizovala lidem kolem sebe. Prijde mi, ze Argannah to nemyslela utocne a negenarelizuje genderqueer lidi na cvoky, jsem z jejiho vysvetleni spokojena. Neprislo mi to povysene, nekomu ano. Najde se nekdo, kdo se zde identifikuje jako agender a muze poskytnout poptavany vhled?
    (Sviti slunicko! Zitra je pride! Yay!)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SHEALA: Ano, zažila jsem léta posměšků a diskriminace, a mimo jiné sama od sebe vím, že halasné řvaní "hele, jsem jiná, podívejte, tady to máte desetkrát podtržené růžovým zvýrazňovačem, udavte se tím", které se strašně snaží působit hrozně v pohodě a bohorovně, může být úplně klidně naopak příznak naprostého duševního zmatku, zoufalství a sebenenávisti. Ve své podstatě je to asi z mé strany "podle sebe soudím tebe."

Dobře, uzavřeme to. Nevím o tom člověku nic, než to, co o sobě sami napsali (což, Fronémo, nesoudím ani nezpochybňuji). Udělala jsem na to jen nějaký subjektivní názor a řekla jsem ho nahlas. Pokud jsem se tím někoho dotkla, mrzí mě to. Beru, že pro některé z vás je to osobní, citlivé téma, a můj názor vám může připadat ohrožující nebo urážlivý. To nebylo cílem. Přeju všechno dobré a už to fakt řešit nechci, tahle debata zašla daleko za hranici toho, co je mi příjemné.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    No ona debata je celkove o tom, jestli je ok soudit nebo zpochybnovat cizi zazitky. Jestli je ok rict "tvoje vypraveni o tom ze jsi agender se mi nezda, nevymyslis si to?" (o diagnozach ani nemluvim :) )
    Zdroje ktere se genderu venuji se shoduji na tom, ze ok to neni. copak nekdo muze lip vedet jak se druhy citi?
    a taky podle nich neni ok rict o nekom ze je precitlively kdyz mu neco vadi. zase, jak muze znat jeho vnitrnisvet nebo mu diktovat co musi snest?

Samozrejme, tezko zakazat nekomu mluvit jak ho napadne, ale tak nejak mi dava smysl aby v tomhle auditku zrovna bylo spis to bezpecne prostredi. bylo by to fajn.

(to je obrazek z toho FRONEMA: ktery furt silne doporucuju)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ARGANNAH: pokud si zažila sama nějakou diskriminaci, mrzí mě to.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SHEALA: Ty víš úplné houby o tom, z jaké já jsem majority.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LALINA: povýšenost vypadá přesně takle... někdo je nějak jinej a dostane diagnózu, nebo se prostě s ním začně zacházet jako s mladším. nevyzrálým a tak nějak celkově vadným, jeho bežný lidský projevy patologizovat. Není to nic zas tak strašnýho, tohle je v nás všech docela zadřený :D
    LALINA
    LALINA --- ---
    SHEALA: to jsi úplně mimo. Může se ti to tak zdát (podle míry vlastní citlivosti) , ale realita to není.
    Povýšenost vypadá...ach... málem jsem naspal "jak jsi ji tu teď předvedla":)))) Povýšenost vypadá, Shealo, jinak, Argannah je tomu naprosto vzdálená.
    To, co s jí teď řekla, je fakt dost přes čáru.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ARGANNAH:To vznáší otázku, jestli za pár let/týdnů Tyler náhodou nezjistí, že stejně, jako mu převzetí mužské identity pomohlo jen nakrátko, tak že totéž se stalo s převzetím agender/bigender identity, totiž že jim to dodalo krátkodobý pocit štěstí, naplnění, realizace a něčeho nového silného, ale po nějaké době pel novosti opadal a zbyla zase pouze deprese a pocit radikální odcizenosti od vlastního těla. Ten pak může být samozřejmě dán nějakou netypickou rodovou identitou, ale taky to může být opačně - experimenty s tělem a identitou mohou být výsledkem něčeho jiného, co s tím třeba ani nemá vůbec nic společného.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    tohle je velmi inspirativní a široké pole pro úvahy a vnitřní bádání v sobě samých. Napadá mě, že můžu rozdělit lidi na ty, kteří se našli (ať už v jakýchkoli statusech) a jsou srovnaní, sebevědomí a šťastní a na lidi, kteří se nenašli a střídavě trpí, že se ztrácejí a pociťují štěstí když mají zrovna dojem, že se našli.
    Není to záležitost týkající se jenom gender lidí, ale všech lidí.
    Pokud se člověk nenachází, pokud se nedokáže identifikovat sám se sebou, pak je třeba začít pracovat na sobě - na navázání kontaktu se sebou, pracovat na sebe-poznávání a sebe-si uvědomění. A to platí pro všechny lidi stejně.
    Takže jsou nejspíš lidi, kteří tápají a trápí se, sexualita na ně "vylezla" jako první v pubertě a tak se snaží ji všelijak řešit, ale místo toho by měli začít pracovat na obecné rovině sebepoznávání a sebepřijetí. Kdyby to udělali, tak by potom otázka "kdo vlastně jsem" nemusela vůbec nastat a věci by se vyřešily samy sebou......
    Pokud to takový člvoěk neudělá, může nastat to, cos popsala: že se snaží ty díry v sobě zaplnit tu tím, tu oním a funguje mu to vždycky jenom na chvilku a potom se zase vrací odcizenost a zmatek....
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ARGANNAH: jde o to, že diagnostikuješ přes internet, plus jsi povýšená. Jestli se cítíš že jsi něco udělala špatně... bohužel ano, sorry not sorry. Mít úzkost z toho, že tě lidi napadají není znak patologie nebo nevyrovnanosti. Ne, není to osobní téma, nemáš sebereflexi. A jako klasicky lidi z majority tuhle sebereflexi nemají a musí se jí učit.

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Lalina má pravdu, možná jsem taky nezohlednila, že pro někoho je to téma velmi osobní. Tak na zcela osobní bázi, já ti, Matio, velmi držím palce, sleduju tenhle klub od začátku, fandím ti a myslím si, že jsi velmi krásná a odvážná. Vůbec mi nepřipadá, že by s tebou bylo cokoli v nepořádku. A to, že mám pochybnosti o nějakém anonymním Tylerovi, vůbec neimplikuje nic o tobě ani o jakémkoli dalším bigenderovém člověku.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MATIA: tys to nazvala větší potřebou citlivosti a empatie, já zase přecitlivělostí, a to slovo nemyslím nijak zle - prostě citlivý období, ok. proto asi reaguješ tak, jak reaguješ a řešíš věci, který tady nikdo nikdy
    netvrdil:)
    Jenomže tohle celý není o tobě, ale o někom jiným- a ty ses ptala na obecné věci, na to, jak souvisí rod a osobnost a kdo je a není blázen.
    Takže zůstaň s námi a v klidu, já se omlouvám, že jsem nevzala v potaz tvoje citlivé období, prostě z toho, jak se tu prezentuješ, mi přišlo, že seš v pohodě srovnaná a fajn klukholka a není nutno mluvit v jinotajích, abych se tě nedotkla:) Asi jsem se mýlila, zkusím se příště vyjadřovat nějak...sakra jak? Já to jinak než jasně rovně a na férovku neumím :)))

Takže znova: nikdo tady netvrdí, že když je někdo jinej, tak je zároveň blázen, který nemá identitu, vlastní názory a charakter. To je absurdní a nikdo to tu taky netvrdí.
    Je to už jasné?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam