• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    PALEONTOLOG: jo, nemam v rozsudku nijak dane, jak se se synem stykat, moje chyba :( Az do rozsudku to fungovalo dobre, na soude jsme se domluvili, ze to tak bude pokracovat, ale hled tyden po rozsudku a uz mi to zakazuje :(

KOLLUCHA: vadi mi to, protoze 15 let to byl muj manzel a zadna zena. Mam sve domnenky, proc to udelal a neni to kvuli tomu, ze by se citil jako zena, ale ze chce utect pred minulosti.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: uklidni se, na kolluchu nema smysl reagovat, pro me, tak jsem reagoval na domnele pricetnejsiho diskutera.
    V te semantice je ukrytej stezejni detail. Ono pak clovek tu emocionalni stranku braneni styku vnima naprosto jinak.
    Naposled, bud je uprava styku a pak je vymahatelna, tzn braneni vyresi pcr. Nebo neni uprava styku a byt by se o braneni jednat mohlo, nelze to vymahat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: to je ale prave protimluv. Do pece to muze sverit jen soud, ale muzou se na tom taky oba dohodnout, smlouva stvrzena soudem je taky vymahatelna.
    Ale nejde o branenu, kdyz rodic nema v tom case narok na styk...
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    IOM_NUKSO: Promiň, řekla jsem to prve trochu drsně. Chápu, že jsi z toho zmatená. Nejspíš není normální, že ti tvoje ex (promiň, já jí budu říkat tak, jak si ona přeje) brání v kontaktu s dětmi. Nechci ji omlouvat, jen vysvětlím, jak si myslím, že to je. Hrozivou částí toho, že je člověk trans, je šílená deprese, úzkost a pocit nepatřičnosti, kterým se říká dysforie. Jí hrozně ubližuje, že ji pořád oslovuješ jako chlapa a z té bolesti reaguje takhle dramaticky. Zvlášť když prošla (prochází?) tranzicí v pokročilejším věku. Znovu říkám, nijak nehájím to, že ti nechce dát dítě.

Jak jsem říkala prve, tak v nějakém tvém přijetí situace podle mě nejvíc pomůže, když se pokusíš odhalit, proč ti to tolik vadí. Proti čemu máš pocit, že se zpronevěříš, když přijmeš, že je to žena.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CORNELA: Tak já to zkusím říct jinak. Já si nemyslím, že tady řešíme, co by měla Iom Nukso dělat. Vsadím se, že ona má poměrně jasnou představu, že je to nelegální a jak by to měla řešit.

Podle mě sem Iom Nukso přišla kvůli tomu, že chápe, že trans záležitosti jsou velmi náročné nejen pro toho člověka, ale i pro jeho okolí. Asi by se s tím ráda vyrovnala nějak líp a hledá pomoc. A tak přišla sem. Teď zpětně je mi trochu líto, že jsem reagovala původně tak trochu drsně, protože tím, že přišla sem, dává najevo respekt trans lidem celkově. Navíc když můj blízký člověk před lety řekl, že je trans, tak jsem z toho taky byla zmatená a nevěděla jsem, coby.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CUTTER51: ze maji rodice stejma prava je jen iluze podlozena pravnim radem.
    Vymahat se da jen usneseni nebo rozhodnuti soudu

CORNELA: oni zrejme styk upraveny maji, ldyz ma dite v peci ex.
    V zajmu v ditete se da vymyslet leccos, ale cokoliv navic bez opory v s.rozhodnuti je to vzdy na tom, kdo ma dite v peci a jak se zrovna vyspal
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CORNELA: Ne, není ničí povinnost se s tím smiřovat, stejně jako není ničí povinnost se chovat slušně. Otázka přece nezněla, zda je to něčí povinnost, ale zda je to "normální". A o povinnosti jsem nemluvila ani já.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    IOM_NUKSO: Podle mě není normální, když někdo zabraňuje rodičům vidět vlastní děti, i když za určitých okolností to jinak nejde. Tohle mi nepřijde jako jedna z těch okolností. Ale nepřijde mi normální ani to, že jsi tu "proměnu" nepřijala. Ve smíření s tím ti podle mě nejvíc pomůže, když pochopíš, proč ti to tak strašně vadí, co je ten obrovský problém.
    CUTTER51
    CUTTER51 --- ---
    IOM_NUKSO: "zakazuje vidat syna" - to legalne jde?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Ahoj, mam transexualniho ex manzela. Kvuli tomu, ze mu nedokazu rikat v zenskym rode a tu promenu jsem neprijala, tak mi zakazuje vidat syna, ktereho ma v peci. Je tohle normalni chovani? Jak se mam smirit s tou promenou? Mam s tim obrovsky problem.
    DJINN
    DJINN --- ---
    Možná by bylo dobré na úvod upřesnit, kterého Weisse myslíš tím zastaralým. Jestli myslíš tohle - Transsexualita a jiné poruchy pohlavní identity, což napsal mimo jiné Weiss, tak to je sice poměrně staré, ale k "rychlosti" vývoje v této oblasti to zase tak zastaralé není. Pak jde taky o to, co hledáš za obsah - odbornou sexuologickou literaturu? Odbornou literaturu z oblasti sociologie? Nebo spíš něčí literárně zpracované zkušenosti s tranzicí nebo nebinaritou? A hledáš literaturu k transsexualitě v tom užším slova smyslu, tedy k přeměně podoby biologických pohlavních znaků, nebo hledáš literaturu k otázkám genderu?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, nejake doporuceni na aktualni literaturu z oblasti transsexuality? Weiss mi prijde uz zastaraly. Dekuji.
    STRASIDLA
    STRASIDLA --- ---
    BALI_: děkuji!
    STRASIDLA
    STRASIDLA --- ---
    Ahoj, omlouvám se za přímočarost, ale můžete, mě prosím někdo odkázat na vhodnou, ehm, seznamku, kde by padl tento inzerát na úrodnou půdu? :-)
    MASOO
    MASOO --- ---
    EKG: to beru jako základní pravidlo, pardon
    EKG
    EKG --- ---
    MASOO: Neklikat na diskusi, ale to neni nic noveho.
    MASOO
    MASOO --- ---
    "O co vám jde především?

Abych se nemusel tolik přizpůsobovat, chtěl bych žít autenticky."

Fipah (27): Jsem arodová osoba a nepotřebuji na to potvrzení od lékaře
    https://www.prozeny.cz/...67577?fbclid=IwAR29Qd_5Qd5kSCxlsQHY2ukORglNrWl7R4Ozvc7UE-rWJ253CVBSaDRMsZk

CMLKA
    CMLKA --- ---
    O tomhle asi víte, ne?
    Trans* | Televize Seznam
    https://www.televizeseznam.cz/porad/trans
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam