KOLLUCHA: OK, to jsme si nerozuměli. Mně v první řadě přišlo blbý nabízet něco, co je "jen jako", a preferoval jsem něco "opravdovýho" - protože mám pocit, že trans kluk v komplikovaný situaci si prostě tu opravdovost tak nějak zaslouží. ;)
Ve svém přístupu bych, mimochodem, pak taky kladl důraz na něco osobního. Ale asi to vidím úplně obráceně, než ty: Je to prostě kluk, chce být kluk, chce aby byl pro všechny okolo kluk. Tak ho beru jako kluka. Každýmu svýmu klučičímu kamarádovi bych vybíral dárek osobně, podle toho, jakej je a co má rád a v jaký je situaci. A proto bych tohle musel z principu udělat i pro něj. Nebyl by to "dárek pro transku" ale "dárek pro XY, kterej je mimo jiný kluk (a ve složitý situaci)". Ne proto, že bych chtěl negovat jeho boj, ale proto, že bych chtěl sakra zdůraznit, že u mne nemá o co bojovat, že mně je to jasný, jen zbytek světa je trošku mimo...
Ale o tom jsem nepsal - já jen napsal, že mi ta bedna otvíraná pajcrem přijde děsně lame. :)
A navrhoval jsem nůž, protože jsem byl bez kontextu bezradnej. Kdybych věděl, že se nějak vyjadřoval o slevomatovém zážitku, tak bych asi nabízel třeba střelnici, nebo sportovní auto na okruhu, nebo tak něco. Padák mi přijde super! ;)