• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    O tomhle asi víte, ne?
    Trans* | Televize Seznam
    https://www.televizeseznam.cz/porad/trans
    MASOO
    MASOO --- ---
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    TRPASLICE: Já bych ve skutečnosti naopak strašně ráda šla víc do hloubky. Hrozně mi chybí, že si o tom nemůžu s nikým popovídat a podobně. A klidně bych šla i víc do hloubky trans problematiky. Ale musím respektovat jeho soukromí.

ALDARION: Tak ona by ta bedna byla jen jeden z dárků. Ale nakonec jsme do ní nešli, protože se ani jedna nehodila a prázdná by vyšla dost draho. Dárek byl od celé naší větve rodiny, tak osobní tolik být nešlo. Jinak on ví, že u mě nemá za co bojovat. Myslím, že jsem jeho největší "spojenec", a vlastně i on mě hodně pomohl si utřídit některé věci. Což mi vlastně ve finále přijde nejdůležitějsí, ta každodenní podpora.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    KOLLUCHA: Z trochu jiného soudku: v tuhle chvíli bych na just neposlouchala, co mi radí jeho matka. Nechat si poradit od někoho, kdo je zároveň takto blízký a zároveň kluka ve skutečosti nerespektuje, mi přijde skoro jako zrada (vůči danému mladému muži). Jasně, nakonec jste mohli vybrat něco super, nakonec to mohla být prkotina, ale když už se tady trochu bavíme o obecnostech trans problematiky, třeba tohle je směr, kterýho bych se bála.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KOLLUCHA: OK, to jsme si nerozuměli. Mně v první řadě přišlo blbý nabízet něco, co je "jen jako", a preferoval jsem něco "opravdovýho" - protože mám pocit, že trans kluk v komplikovaný situaci si prostě tu opravdovost tak nějak zaslouží. ;)

Ve svém přístupu bych, mimochodem, pak taky kladl důraz na něco osobního. Ale asi to vidím úplně obráceně, než ty: Je to prostě kluk, chce být kluk, chce aby byl pro všechny okolo kluk. Tak ho beru jako kluka. Každýmu svýmu klučičímu kamarádovi bych vybíral dárek osobně, podle toho, jakej je a co má rád a v jaký je situaci. A proto bych tohle musel z principu udělat i pro něj. Nebyl by to "dárek pro transku" ale "dárek pro XY, kterej je mimo jiný kluk (a ve složitý situaci)". Ne proto, že bych chtěl negovat jeho boj, ale proto, že bych chtěl sakra zdůraznit, že u mne nemá o co bojovat, že mně je to jasný, jen zbytek světa je trošku mimo...
    Ale o tom jsem nepsal - já jen napsal, že mi ta bedna otvíraná pajcrem přijde děsně lame. :)

A navrhoval jsem nůž, protože jsem byl bez kontextu bezradnej. Kdybych věděl, že se nějak vyjadřoval o slevomatovém zážitku, tak bych asi nabízel třeba střelnici, nebo sportovní auto na okruhu, nebo tak něco. Padák mi přijde super! ;)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    ALDARION:
    TRPASLICE: Já už půl roku přemýšlím nad tím, proč mám tak blbý pocit z rady "a tak v první řadě je to člověk a dárky musí být hlavně osobní".

Ten kluk to má dost těžké, jeho come out přišel relativně pozdě a jeho duševní zdraví je dost na jehlách. On nic nepotřebuje, dostane v podstatě, co si zamane. Já ho samozřejmě respektuju, stejně jako respektuje on mě. Problém je, že jeho ostatní okolí už tolik ne. Jeho máma dokonce částečně i otevřeně. Navíc na dotazy odpovídal, že chce buď auto nebo je mu to jedno a nějaký slevomatový zážitek by byl asi fajn.
    Jeho máma říká zcela standardně už dlouho, ať mu dáme něco chlapského (kosmetiku, oblečení...), že to mu udělá největší radost. Navíc jiné zájmy moc nemá, krom hraní her a TBBT, ať to zní jakkoli strašně.

Takže tím, že řeknete tohle, vlastně negujete jeho vlastní boj a hlavně jeho vlastní radost z těch "neosobních" věcí, které dostane.

Dostal skok padákem a knihu o investování btw. Ale největší radost měl z oslavy, která byla fakt pěkná.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    TRPASLICE: Hmmm, pardon, až teď jsem si všimla, že je to celé poněkud passé.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    KOLLUCHA: Rozumím, co chceš říct, ale skoro bych měla tendenci dodat: pokud je pro toho člověka důležitá jeho trans identita, dělej mu radost tím, že ji budeš respektovat v běžném životě. Ale u narozenin bych se přikláněla k tomu, dát té osobě dárek, který ji potěší jako člověka... chce se mi říct: přece ten kluk má i nějaké jiné záliby, než svoji genderovou identitu!
    (Pokud všechno selže, přišlo by mi vlastně lepší mu dát nějaké peníze v obálce s komentářem typu: "Nevím, co bys vlastně chtěl, ale ráda Ti na to přispěju." Rozhodně mi to přijde lepší, než mu dát dárkovou jakože "chlapskou" věc jenom jako.)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Bedna kafař za čtrnáct stovek... Je to asi vtipné, ale přijde mi, že je to hrozně moc "jen jako"... Stejně jako některé ty "zážitky" či kurzy - ale jiné můžou být dobré a fakt potěšit, takže těžko radit.
    (Jako že rozhodně nejsem modelový cis chlapec a jejich uvažování si dokážu představit spíš omezeně, i když je jich kolem mne spousta - co jiného je takový průměrný šermíř :D - ale když si představím, že svým cis kamarádům věnuji nějakou dárkovou blbost namísto něčeho opravdového, tak jasně, že mne s tím nepošlou do prdele, ale vlastně se budu tak nějak stydět... A někomu, kdo je mladý - a natož trans - bych "jen jako" věci nenabízel, to je IMHO spíš pro vyčpělé páprdy z korporátů. ;) )

Za obdobnou cenu bude už třeba docela slušná kudla (či dárkový poukaz do krámu s kudlama, kde si vybere dle své chuti, a třeba doplatí a konečně dosáhne na tu drahou kudlu co vždycky chtěl). To mi přijde tak nějak tradičně manly... ;)
    EKG
    EKG --- ---
    KOLLUCHA: Papiry na jesterku.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    BLOODRAT: Právě koukám na Slevomat ;-) Ale nevím, jestli tohle, nemá řidičák a nevím, jestli tohle ocení. Říkám si, mu nedat nějaké dobrodružství jako bungee nebo vyhlídkovoý let. Nebo kurz přežití v přírodě.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    BLOODRAT: Jako jo, tomuhle rozumím. Jenže ona ta jeho trans identita je pro něj strašně důležitá, takže mám tak nějak potřebu mu dát jó kór chlapský dárek, jestli mi rozumíš. Nevím, jsem zmatená, tak jsem si řekla, že se raději zeptám.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    BLOODRAT: To nevypadá špatně, akorát pán by asi neměl pít, protože bere nějaké léky. Takže přichází do úvahy leda Kafař :-) Ale líbí se mi, že to má takovou eleganci, i když je to vlastně kravina :-)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    KOLLUCHA: Dej mu to, co na se líbilo normálnímu klukovi. Darkbox je dobrý. Musí si sám obsah vypáčit, je to takové celé manly včetně obsahu, cis chlapci si to dost pochvalují :)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    Co mám dát trans klukovi k osmnáctinám?
    SALE
    SALE --- ---
    Den solidarity s trans vězněnými, Anarchistická federace @ 2020-01-22 19:00:00 | radar.squat.net
    https://radar.squat.net/...narchisticka-federace/2020-01-22/trans-prisoner-day-action-and-solidarity
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLOODRAT: Tábor?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam