• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    OCTOPUSS: zapšklej starej magor, co už se nechytá
    KEESHA
    KEESHA --- ---
    OCTOPUSS: zneklidnující je na tom trochu fakt, že se to objevilo na aktualne.cz. Kdyby to plácli na Echo nebo na Nově, tak bych se ničemu nedivila.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KEESHA: Já dokázal přečíst jen malej kus, zbytek jsem přelítnul očima, a říkal si, kde všude nedošlo k poznání, že ten člověk je 1) idiot a 2) naprosto senilní slintal.
    KEESHA
    KEESHA --- ---
    OCTOPUSS: sorry, četla jsem jen první odstavec a pak dvě věty uprostřed a číst to nebudu. Já a další to nazýváme "české psychiatrické blábolení". Prostě psychiatr dostane po medicíně moc rozhodovat bez jakékoliv opory o realitu, a pokud zákazník neposlechne tak ho nechá zmlátit, obecně řečeno. To vytváří něco jako blábolení komunistické strany, prostě si navymýšlí kraviny a dá tomu svoje posvěcení, a myslet se odnaučil už před dekádami let. Je jedno, jestli je to trans, korupce ve farmakoprůmyslu, sex, psychoanalýza, biologie, prostě si usmyslí jaké kravině chce věřit a tím to je úřední rozhodnutí.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Transgenderové šílenství - Aktuálně.cz
    https://nazory.aktualne.cz/nazory-osobnosti/transgenderove-silenstvi/r~1527531002fe11efae9c0cc47ab5f122/

OMFG tohle je moc.
    ...a proč takovýmu idiotovi někdo dává prostor se _jakkoli_ vyjadřovat? Vždyť to je jak ta píča Jochová!
    EKG
    EKG --- ---
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    OCTOPUSS: Tak on je jednak už dost senilní, druhak na prachy a svým jménem neváhá zastřešit cokoli z čeho něco kápne (viz jeho působení v Trikoloře, což je taková soft maga mladého Klause). Člověk ho musí brát s rezervou.
    Prášky napíše, to je asi všechno na co je dobrý.

Jinak to že česká scéna sexuologie a psychiatrie obecně je naprosto tragická není třeba nikterak pitvat. Všechny ty Uzly, Zvěřiny, Weisse a jiné Cimické už dávno měly pohltit dějiny a nepustit ven. No akosi, setrvačnost.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Dneska jsem se doklikal k nějakýmu staršímu pořadu na ČT1 s Jílkovou (ugh...), a poprvý v životě viděl Zvěřinu. Panebože. Je mi upřímně líto všech, kdo u něj byli.
    Proč jsou sexuologové slizký nebo polodementní starci nad hrobem s názorama občas připomínajícíma mýho fotra, kterej se mentálně narodil v 19. století?
    Proč je jen jedna Petra Vrzáčková, a proč se tomuhle oboru zřejmě nikdo nechce věnovat?
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    Sněmovna se nedostala k hlasování o jiné podobě svazků párů stejného pohlaví. Ve schvalování poslanecké novely by měla pokračovat patrně v pátek.
    neva, máme čas tlačit, jde to třeba takhle:
    Vážené poslankyně, vážení poslanci,
    obracím se na vás v naději, že být aktivní má smysl, a že ti, kteří občanům slouží, občanům skutečně naslouchají.
    Můj apel je jednoduchý: otevřete prosím K O N E Č N Ě svá srdce, svou mysl a především smysl pro zodpovědnost.
    Přeji si žít v zemi, kde pro všechny občany platí nejen stejné povinnosti, ale rovněž stejná PRÁVA, nikoliv na jednom z mála posledních ostrovů dovjkolejnosti.
    Přeji si, aby ti, kteří mají chuť a odvahu vstoupit do manželství, nemuseli vyjíždět do zahraničí jak polské ženy za interupcí.
    Přeji si, aby všechny děti v této zemi byly chráněny stejně.
    Páry a rodiny, kterých se vaše rozhodování týká, nezmizí, budou tady pořád, budou přibývat.
    Skoncujte jednou provždy se všemi "Nic proti těm lidem nemám, ale..."
    Prosím, hlasujte tak, jak byste hlasovali, pokud by se jednalo o vaše děti a vnoučata.
    Prokažte, že jsme skutečně liberální, nikoliv xenofobní stát. Že ctíme odkaz Plamínkové, Masaryka, Havla, Horákové, Vackové a mnoha a mnoha dalších, díky kterým má naše země pověst zastánců všeobecných lidských práv. A že tak činíme nikoliv jen na vzpomínkových plaketách, ale především tehdy, když máme příležitost k pokroku a ke změně, která v důsledku pomůže všem. Protože čím lépe se cítí každý jeden právoplatný člen společnosti, tím lépe se daří celku.
    Jste poslanci, máte P O S L Á N Í.
    Prosím, naplňujte jej a umožněte manželství pro všechny!
    V případě dotazů či pochybností si dovolím doporučit např. publikaci Filipa Titlbacha: Byli jsme tu vžycky. Je to pro začátečníky, snadno srozumitelné a určitě k věci. Postačí projít si alespoň rejstřík základních pojmů. Už ten může čtenáře zbavit předsudků a mnohé ozřejmit.

S přáním všeho dobrého

a tady seznam, na které zákonodárce je třeba tlačit!!!!
    bacikovaj@psp.cz
    cernochovaj@psp.cz
    havranekj@psp.cz
    kupkam@psp.cz
    svobodap@psp.cz
    vomackav@psp.cz
    zajickovar@psp.cz

berkovecs@psp.cz
    brabecr@psp.cz
    brozl@psp.cz
    dostalovak@psp.cz
    feranecm@psp.cz
    janulikm@psp.cz
    knechtoval@psp.cz
    kolovratnikm@psp.cz
    kubicekr@psp.cz
    masekj@psp.cz
    nacherp@psp.cz
    oklestekl@psp.cz
    petrtylf@psp.cz
    pokornajer@psp.cz
    prazakd@psp.cz
    richterj@psp.cz
    strzinekr@psp.cz
    volnyj@psp.cz
    vranap@psp.cz
    jilkovam@psp.cz
    kohajdam@psp.cz
    kankovskyv@psp.cz
    navratilj@psp.cz
    JONY
    JONY --- ---
    Neuro-biology of trans-sexuality : Prof. Robert Sapolsky
    https://www.youtube.com/watch?v=8QScpDGqwsQ
    KEESHA
    KEESHA --- ---
    PAN_UZIVATEL: v cr nevim vubec o nicem. Hledala bych smerem Berkley/Harvard. Kde prednasela Barbara Carrellas, muj osobne hlavni tutor.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    COCOBRYCE: dnes k tomu debata ve Skautském institutu od 19:00
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    delší článek o předsudečném násílí na LGBTQIA+ komunitě, ale snad za to přečtení stojí:)
    „Chtěl jsem jim jen dát vědět, že nejsem žádný vrah.“ Restorativní justice a druhý život Adriána B. – A2larm
    https://a2larm.cz/2023/09/chtel-jsem-jim-jen-dat-vedet-ze-nejsem-zadny-vrah-restorativni-justice-a-druhy-zivot-adriana-b/
    JONY
    JONY --- ---
    The Forgotten History of the World's First Trans Clinic - Scientific American
    https://www.scientificamerican.com/article/the-forgotten-history-of-the-worlds-first-trans-clinic/
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, nemate nejake zdroje na aktualni odbornou literaturu na dane tema? V CR je dostupne jen od Weisse a to je zastarale uz v necem. Nejake odborne magaziny s clanky? Diky.
    EKG
    EKG --- ---
    BHA: Skoro to vypada, jako bys mela nadechnuto k obhajobe tradicnich hodnot. To bude urcite nejaka haluz.
    EKG
    EKG --- ---
    BHA: Tohle jsem nikdy nepochopil, proc by se nekdo chtel dobrovolne narodit? Neni divu, ze je lidstvo v tak hroznym stavu.
    EKG
    EKG --- ---
    BHA: Nebo si vzpomenes, ze za stvoreni cloveka bude buh horet v pekle naveky. A je uplne jedno, kolik loutek v nej uveri. Tma byla na zacatku a bude vzdycky. Tma i zacatek.
    EKG
    EKG --- ---
    BHA: Pokoj je pro slabe, drsnaci odpocivaji v bahne;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam