• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATIATransgender (crossdressing, genderfluid, transsexual, intersex etc.)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SALAMAN: navic, pikud zena je spektrum nebo to nelze presne vypichnout, tak to samy pkati i pro muze. Tak se to mohlo jmenovat s lomitkem, co je to zena/muz. Proc to miri jenom na zeny?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SALAMAN: ja uz si to nepamatuji presne, proste ta polemika, mela polemizovat o tom, co je to transzena, ne zena. Pustila jsem si to pred tim mesicem a tak me to nasralo, ze jsem byla schopna se k tomu vratit az ted. Asi jsem transfob, mozna to tim muzem uzavrit. Nejak si proste prijdu ohrozena, nedokazu to vysvetlit, je to asi nejak biologicky hluboce vnoreny.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    IOM_NUKSO: Proč individuum? Co konkrétně z toho, co říkala, je urážlivý?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SALAMAN: tvl ze se tohle individuum bude vyjadrovat k tomu, co je to zena. Tak ja bych mohla natocit video, co je to chlap. Je to strasne urazlivy a invazivni.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Co je to žena? Kolik je pohlaví?
    https://www.youtube.com/watch?v=dInsQwg1ed0
    EKG
    EKG --- ---
    Abych jenom nenadaval, tak i neco pozitivniho.

Friends Without Benefits… 🫠😂 @Luseeyalu
    https://www.youtube.com/shorts/05zl3yTa1gs
    EKG
    EKG --- ---
    IORETH: Kolegyne zde vyjadruje znepokojeni nad naivitou populace v postkomunistickych zemich. To jsem tu zase jediny, kdo dokaze porozumet psanemu textu? Dal jsem si pauzu napred od tohohle hnizda, pak i od nyxu a prilehleho ceskeho internetu, a koukam, ze jsem o nic neprisel.

Takze tady zase z historie ven, uvidime, jak si gestapacka chobotnicka povede v roli moderatora. A do Cech jiz tradicne ani na dovolenou.
    EKG
    EKG --- ---
    OCTOPUSS: Dam ti sanci. V poste te ignorovat neprestanu, na to bys musel dospet. Ale diskuse pod tvym vedenim poslouzi jako solidni vzorek tvych moralnich vlastnosti, mas-li. Tak se snaz.
    KEESHEA
    KEESHEA --- ---
    KEESHEA 10:11:49 12.7.2025
    IOM_NUKSO: já tady popsala čistě právní problém, jenom dost emocionálně, což se dnes nenosí. Smazala jsem to proto, že tam byly osobní detaily. Zkusím to ještě sdílet, ale musím to popsat suše a víc obecně.
    Tvému příspěvku ale částečně nerozumím. Někdo v tvém okolí procházel tranzicí, tys tady popsala reakce okolí a oktopus ti doporučil vypnout mozek?
    Jinak já netvrdím, že psychóza neexistuje. Má jen jiné parametry a většina těch lidí ji vůbec nemá. Tady jde ale hlavně o to, že z hlediska mezinárodních a lidských práv je tvoje psychika čistě tvoje věc, a to včetně sexuality. To, že na západě je volba pohlaví z vlastní vůle, není jen náhoda vzniklá přáním trans osob, to je také výsledek právního výkladu.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KEESHEA: nevim, co jsi sem psala pred smazanim, ale na mne tady octopuss nedavno vyjel, ze jsem schizofrenik a mam tahnout, kdyz jsem si dovolila otevrit druhou stranu mince toho, jak tranzice muze ovlivnit okoli a vlastne nakonec to u nas dopadlo tak, ze sama ta osoba se dostala do neresitelne zivotni situace kvuli te tranzici.
    KEESHEA
    KEESHEA --- ---
    To se nám to v ty zemi zase jednou přiostřuje, že? Umlčovat nepohodlné názory psychiatrickými diagnozami, o tom mi vyprávěla babička, pra pra dědeček, ruský dokumentaristi a v Asii se tomu diví dodnes. Opravdu tahle skupina je vysloveně živá, každý tady neustále svobodně vyjadřuje svoje emoce a názory. Určitě zkuste nějakou další kontrolu, pravidla a říkejte kretene každému, kdo se nějak projeví.
    KEESHEA
    KEESHEA --- ---
    OCTOPUSS: magor je nadávka. Neměla bych spíš napsat já jemu?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já ještě uvidím, jestli mi odpoví Aether, ale asi to dává větší smysl, než v extrémně úzce zaměřeným klubu řešit složitý/neřešitelný vyhazování jednoho magora.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    OCTOPUSS: Tak co se týká založení obecné LGBT diskuze, bych byla velmi pro… imho jsem dost id chodí, protože tomu nic blíž než tenhle klub tady není..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ATROPOS: To už bych radši založil obecnou LGBT skupinu než něco takhle úzce zaměřenýho. Ale třeba mi odpoví Aether, když Nyx na chod serveru kašle.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    OCTOPUSS: Tak řešení by bylo zažádat o založení “Transgender moderované diskuse”. Vzhledem k tomu, jaký je stav moderace tady, tak to by to nebyla úplně duplicita. Imho by hlasovalo pro víc lidí :)
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    KEESHEA: Prosím, můžeš začít s tvým problémem od začátku a podrobně? Ono opravdu z toho co jsi napsala není znát o co jde.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Nyx mě zdatně ignoruje a nic neřeší jako obvykle, takže Mr./Ms. schizo tu s námi bohužel zůstane.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KEESHEA: Z ČEHO konkrétně jsou lidi na fb mrtví strachy? Mluvíme o Česku, Slovensku, Íránu, USA, nebo obecně? V Česku je situace dost jiná než v ostatních zmíněných zemích, specifikuj aspoň zhruba region a dodej nějaký kontext. My fakt nemáme v hlavě tvůj fb feed, nevíme, na co myslíš, a ty náhodné výkřiky bez kontextu vykazují stejné patterny jako výkřiky transfobů, takže se nediv, že všeobecná trpělivost a snaha porozumět není úplně největší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam