• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLETunel Blanka a jiné "tunely"
    Diskuze o naším státem "zajímavě" realizovaných projektech.

    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JAFMAN: je k tomu takova pekna mapka... celkem vymluvna :) Jestli je komunikace na povrchu nebo pod zemi se AFAIK neresi.
    SM3
    SM3 --- ---
    JAFMAN: Zákaz je nad 12t, několikrát projeto s 12t a urychlení je značné ;) Bacha na rychlost kamery jsou snad po celé délce tunelu...
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    Napise mi pls nekdo jak je to se zakazem nakladaku do Blanky? Jen nad 12t a treba 7,5t muze nebo vsechny nakl. vozidla nemuzou??
    Diky za objasneni!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    On to ten ekobolševickej dobytek myslel vážně s tou Veletržní...

    Blankou projel milion aut. O víkendu se tunel zavře kvůli kontrole - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...avrou-kvuli-udrzbe-fe3-/praha-zpravy.aspx?c=A151009_125249_praha-zpravy_nub
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SAMOUT: hele, já taky běhám na červenou, když nic nejede, ale když mám červenou a jedou auta, tak čekám. To podle mě chápe i debil. Netvrdím, že to je ideál, ale pořád lepší řešení podle mě než současný stav. Nicméně, jak říká E2E4, nemá cenu to řešit. Plán je jiný.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: Jenže to bys tam musel dát bránu, která se otevře jen když je zelená. Protože jinak se tam budou chodci sebevražedně vrhat pod kola aut stylem "od čeho má brzdy a volant".
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    E2E4: No nicmene, pokud by se ten semafor dobre nastavil, ze nebude reagovat nacudlik hned, ale ze treba mezi zelenou pro chodce, ktera potrva 15 vterin musi byt minimalne 1 minutu cervena, tak by to alespon na urcite intervaly vratilo stav do puvodniho, kdy byly dva pruhy. Jinak chapu.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    THETAN: maji to spocitany tak, ze odvetravat zplodiny z tak dlouhyho tunelu neni vubec legrace, navic pri rozjizdeni/popojizdeni auta generujou nasobne vic zplodin nez pri plynulym prujezdu, takze ten pocit, ze tunel je prazdnej je uplne spravnej a tak to ma bejt
    THETAN
    THETAN --- ---
    LA_PIOVRA: OK, asi to maj chlapci spočítaný. Každopádně prázdnější tunel jsem ještě neviděl....
    E2E4
    E2E4 --- ---
    THE_MIRACLE: To moc nepomuze, protoze tam lidi chodi furt protoze neni vylez z metra podchodem. takze vysledek mnohem horsi nez napr na hradcansky. Navic myslim ze to je spatny z hlediska provozu, jde to proti sobe - kruhac ekvalizuje, semafor burstuje - tataz auta ktera na cervenou cekala budou znovu cekat nez se uvolni kruhac - ale kde, na tech 5 metrech mezi prechodem a kruhacěm?

    Krome toho o tomhle se vubec neuvazuje - chtej dar semafor na svatovitskou dolu.

    Mimochodem docela me prekvapuje jak malo jezdi auta z evropsky do svatovitsky kolem generalniho stabu..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    THETAN: protoze v tunelu nesmi byt zacpa, tj. je to kompenzovano semaforem, ktery tu zacpu vytvori venku.
    THETAN
    THETAN --- ---
    Jezdim ted na kratky cas rano z Branika na Petriny přes Mrazovku a Strahovskej tunel. Nevite proc je pred Mrazovkou svetelna regulace? Vzdy to pusti proud aut na par sekund a pak tak 1 min červená. Totálně to ucpává dopravu az k Barrandovskemu mostu a nekdy až na Jižní spojku.

    Dnes jsem to před Mrazovkou vystál v pravém pruhu (byl nejrychlejší) - ten co ústí směr Radlická-Anděl, vjel do Radlické a hned dalším vjezem do Mrázovky. Mrazovka byla pochopitelně úplně prázdná....sem si řekl tak k čemu ten tunel vůbec je.. Navíc u vjezdu Radlická Mrázovka stál polda a přednostně do tunelu pouštěl auta.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Nemám se semaforem problém, pokud bude na čudlík s rozumným intervalem a vrátí provoz (nájezd na kruháč) do dvou pruhů. A Ať ho dají i na výjezd z Jugoslávek a můžou zrušit ten slavný pruh pro autobusy, protože nebude potřeba. Žádné zdržení nebude.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: oni si ten dusledek mozna uvedomi a v case... a mozna je trosku problem to, ze P6 je sama o sobe velka natolik, ze elektorat z Dejvic je tak trochu... upozaden ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    E2E4: Tak ale obyvatelum P6 to takhle zcela evidentne vyhovuje, kdyz tam ten rudozelenej ksindl vyhral volby, ne?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DANYSEK: Jeste horsi je to v jug partyzanu nahoru. Taky od dob kdy tam je jeden pruh, pak se to zhorsilo pruhem pro busy (takze v zacpe stoji i ty busy) a ted jeste vic s otevrenim blanky..
    Pritom v tomhle smeru je prechod pres 2 pruhy a hned za nim zuzeni do jednoho. Nevim jestli chtej davat semafor i tam. Nebo rovnou dva..

    Jinak v ulici jugoslavskych partyzanu jsou kvuli tomu nizsi najmy nez o blok dal.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CAJT: Lidi na prechodu na vjezdu na kruhac ze svatovitsky neblokujou skoro vubec - stoji to tam (cela svatovitska) jak se auta snazi dostat na kruhac.. Jednim pruhem to jde proste pomalu. Neni to o rizeni, ale o kapacite. Nehlede na to ze nevim cemu by burstovani provozu pomohlo zrovna u kruhace - tam to neni o tom pockat az se neco vyprazdni - kruhac naopak provoz ekvalizuje..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CAJT: ten prechod tam je vecnost. Dokud byly dva pruhy, bylo to tam v pohode, po zuzeni do jednoho to slo do kopru - uz pred otevrenim tunelu...
    CAJT
    CAJT --- ---
    DANYSEK: Ten semafor u Barrandovskýho mostu měl trochu jinej důvod. (Šlo pouze o auta - dle mého šílenost)
    Ve svatovítský to má, podle mě ne brzdit auta ale organizovaně pouštět lidi na přechod, aby neměli kdy se jim zachce přednost. Tzn. V určitém rytmu propouštět auta po delších intervalech ze zúženého místa. Ne? Jen nevím co s tou předností aut na kruháči. To to nevyřeší.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: dokud budou o tehlech vecech rozhodovat lidi, kterym nedochazi ze i mesto nejake paterni komunikace skutecne potrebuje a ze fakt nejde mit uplne z kazde ulice "humanizovany bulvar", tak zmenu k lepsimu necekej...ba naopak, kurvit se toho bude cim dal vic :)

    Jak plynulosti provozu pomaha semafor bylo par let k videni u Barrandovskeho mostu, tam uz nastesti nekomu doslo, ze s vypnutym semaforem to pojede lip :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    THE_MIRACLE: Ne, to by predpokladalo inteligenci lidi co to delaji. Chtej dat semfor do svatovitske pred kulatak.


    RTFA

    Od ústí Blanky na Prašném mostě ke kruhovému objezdu na Vítězném náměstí se Svatovítská ulice postupně zužuje ze tří na jeden jízdní pruh.

    „Kdyby řidiči využívali všechny tři pruhy a ukázněně dodržovali pravidlo zipu, tak by byl provoz plynulejší,“ domnívá se starosta. Kolony ve Svatovítské byly ve špičkách i před otevřením Blanky, provoz tam brzdí nájezd na kruhový objezd. Proto po jednáních s policií chce městská část testovat, zda by provozu pomohl semafor umístěný u přechodu pro chodce těsně u vjezdu na kruhový objezd.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ještě k těm Jugoslávkám, myslíte, že kdyby tam udělali ten semafor, tak pustí zase oba pruhy? Asi nesmysl, že si tohle myslet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam