• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLETunel Blanka a jiné "tunely"
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JAFMAN: je k tomu takova pekna mapka... celkem vymluvna :) Jestli je komunikace na povrchu nebo pod zemi se AFAIK neresi.
    SM3
    SM3 --- ---
    JAFMAN: Zákaz je nad 12t, několikrát projeto s 12t a urychlení je značné ;) Bacha na rychlost kamery jsou snad po celé délce tunelu...
    JAFMAN
    JAFMAN --- ---
    Napise mi pls nekdo jak je to se zakazem nakladaku do Blanky? Jen nad 12t a treba 7,5t muze nebo vsechny nakl. vozidla nemuzou??
    Diky za objasneni!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    On to ten ekobolševickej dobytek myslel vážně s tou Veletržní...

    Blankou projel milion aut. O víkendu se tunel zavře kvůli kontrole - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...avrou-kvuli-udrzbe-fe3-/praha-zpravy.aspx?c=A151009_125249_praha-zpravy_nub
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SAMOUT: hele, já taky běhám na červenou, když nic nejede, ale když mám červenou a jedou auta, tak čekám. To podle mě chápe i debil. Netvrdím, že to je ideál, ale pořád lepší řešení podle mě než současný stav. Nicméně, jak říká E2E4, nemá cenu to řešit. Plán je jiný.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: Jenže to bys tam musel dát bránu, která se otevře jen když je zelená. Protože jinak se tam budou chodci sebevražedně vrhat pod kola aut stylem "od čeho má brzdy a volant".
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    E2E4: No nicmene, pokud by se ten semafor dobre nastavil, ze nebude reagovat nacudlik hned, ale ze treba mezi zelenou pro chodce, ktera potrva 15 vterin musi byt minimalne 1 minutu cervena, tak by to alespon na urcite intervaly vratilo stav do puvodniho, kdy byly dva pruhy. Jinak chapu.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    THETAN: maji to spocitany tak, ze odvetravat zplodiny z tak dlouhyho tunelu neni vubec legrace, navic pri rozjizdeni/popojizdeni auta generujou nasobne vic zplodin nez pri plynulym prujezdu, takze ten pocit, ze tunel je prazdnej je uplne spravnej a tak to ma bejt
    THETAN
    THETAN --- ---
    LA_PIOVRA: OK, asi to maj chlapci spočítaný. Každopádně prázdnější tunel jsem ještě neviděl....
    E2E4
    E2E4 --- ---
    THE_MIRACLE: To moc nepomuze, protoze tam lidi chodi furt protoze neni vylez z metra podchodem. takze vysledek mnohem horsi nez napr na hradcansky. Navic myslim ze to je spatny z hlediska provozu, jde to proti sobe - kruhac ekvalizuje, semafor burstuje - tataz auta ktera na cervenou cekala budou znovu cekat nez se uvolni kruhac - ale kde, na tech 5 metrech mezi prechodem a kruhacěm?

    Krome toho o tomhle se vubec neuvazuje - chtej dar semafor na svatovitskou dolu.

    Mimochodem docela me prekvapuje jak malo jezdi auta z evropsky do svatovitsky kolem generalniho stabu..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    THETAN: protoze v tunelu nesmi byt zacpa, tj. je to kompenzovano semaforem, ktery tu zacpu vytvori venku.
    THETAN
    THETAN --- ---
    Jezdim ted na kratky cas rano z Branika na Petriny přes Mrazovku a Strahovskej tunel. Nevite proc je pred Mrazovkou svetelna regulace? Vzdy to pusti proud aut na par sekund a pak tak 1 min červená. Totálně to ucpává dopravu az k Barrandovskemu mostu a nekdy až na Jižní spojku.

    Dnes jsem to před Mrazovkou vystál v pravém pruhu (byl nejrychlejší) - ten co ústí směr Radlická-Anděl, vjel do Radlické a hned dalším vjezem do Mrázovky. Mrazovka byla pochopitelně úplně prázdná....sem si řekl tak k čemu ten tunel vůbec je.. Navíc u vjezdu Radlická Mrázovka stál polda a přednostně do tunelu pouštěl auta.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Nemám se semaforem problém, pokud bude na čudlík s rozumným intervalem a vrátí provoz (nájezd na kruháč) do dvou pruhů. A Ať ho dají i na výjezd z Jugoslávek a můžou zrušit ten slavný pruh pro autobusy, protože nebude potřeba. Žádné zdržení nebude.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: oni si ten dusledek mozna uvedomi a v case... a mozna je trosku problem to, ze P6 je sama o sobe velka natolik, ze elektorat z Dejvic je tak trochu... upozaden ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    E2E4: Tak ale obyvatelum P6 to takhle zcela evidentne vyhovuje, kdyz tam ten rudozelenej ksindl vyhral volby, ne?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DANYSEK: Jeste horsi je to v jug partyzanu nahoru. Taky od dob kdy tam je jeden pruh, pak se to zhorsilo pruhem pro busy (takze v zacpe stoji i ty busy) a ted jeste vic s otevrenim blanky..
    Pritom v tomhle smeru je prechod pres 2 pruhy a hned za nim zuzeni do jednoho. Nevim jestli chtej davat semafor i tam. Nebo rovnou dva..

    Jinak v ulici jugoslavskych partyzanu jsou kvuli tomu nizsi najmy nez o blok dal.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CAJT: Lidi na prechodu na vjezdu na kruhac ze svatovitsky neblokujou skoro vubec - stoji to tam (cela svatovitska) jak se auta snazi dostat na kruhac.. Jednim pruhem to jde proste pomalu. Neni to o rizeni, ale o kapacite. Nehlede na to ze nevim cemu by burstovani provozu pomohlo zrovna u kruhace - tam to neni o tom pockat az se neco vyprazdni - kruhac naopak provoz ekvalizuje..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CAJT: ten prechod tam je vecnost. Dokud byly dva pruhy, bylo to tam v pohode, po zuzeni do jednoho to slo do kopru - uz pred otevrenim tunelu...
    CAJT
    CAJT --- ---
    DANYSEK: Ten semafor u Barrandovskýho mostu měl trochu jinej důvod. (Šlo pouze o auta - dle mého šílenost)
    Ve svatovítský to má, podle mě ne brzdit auta ale organizovaně pouštět lidi na přechod, aby neměli kdy se jim zachce přednost. Tzn. V určitém rytmu propouštět auta po delších intervalech ze zúženého místa. Ne? Jen nevím co s tou předností aut na kruháči. To to nevyřeší.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: dokud budou o tehlech vecech rozhodovat lidi, kterym nedochazi ze i mesto nejake paterni komunikace skutecne potrebuje a ze fakt nejde mit uplne z kazde ulice "humanizovany bulvar", tak zmenu k lepsimu necekej...ba naopak, kurvit se toho bude cim dal vic :)

    Jak plynulosti provozu pomaha semafor bylo par let k videni u Barrandovskeho mostu, tam uz nastesti nekomu doslo, ze s vypnutym semaforem to pojede lip :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam