• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEIKINPREPPERS
    Diskuse o tom, proč by jste měli být připraveni zrovna Vy? Svět normálně funguje, obchody jsou otevřené, světlo svítí...

    Výchozí zdroj informací: http://www.preppers.cz/

    Alternativní způsob života bez ideologického pozadí. Autonomní elektrické systémy. Mám chalupu a buduju sklep. Budování soběstačného bydlení. Ideální komunita ? Léčitelství, bylinky. Nejcennější komodita v případě krize? Budování sítí, lokální internet. Pitná voda, uchovávní potravin. Přežití - jak přežít náraz meteoritu, megapovodeň, masivní sluneční erupce, brutální změny teplot.
    Kterou zbraň ? Kuš.
    rozbalit záhlaví
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CYBERKOTLIK:
    DEX:

    Pánové ale Evropa defacto nebyla nikdy porobena jiným (cizím) národem, jen vlastním. Jednou to byl Řím, jednou Napoleonská Francie, fašistické Německo apod.
    Ano rozpory byly, ale tlaky odjinud vždy Evropa jako celek ustála:
    reconquista - musulmáni z JZ a bitva u Vídně musulmániz JV. Obojí sme zvládli s nějakou tou výpomocí. Prostě není v silách žádného národa porobit si hrdou Evropu.
    DEX
    DEX --- ---
    No a treba pri bitve u Mohace, pripadne oblehani Vidne, Frantici primo podporovali Turky, protoze v nich videli spojence proti Habsburkum. Evropa nikdy nebyla jednotna. Soucasna situace mi spise pripodobnuje prvni polovinu 20. let a situaci pred 1. a 2. svetovou valkou, nez stredoveke a pozdejsi bitvy s Turky.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEIKIN: o to nejde, jde o to ze tenkrat to byly barbarsky hordy ohrozujici nasi civilizaci podobne jako dnesni islamiste - a zadny sjednoceni + odrazeni nasledniku nebyla Rise schopna:) Vnitrni rozpory byly podstatnejsi nez barbari na hranicich:)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CYBERKOTLIK: Jenže dneska stojí Germáni na naší straně. A mongoli si můžeme dovolit zaměstnat jako žoldáky :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEIKIN: no to nevim, s mongolama jim to moc nevyslo a ak Brennus s galama tak Alarich s germanama vyrabovali nekolikrat Rim:))
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DEX: Historie nás ale také učí, že když šlo opravdu do tuhého, tak se Evropa sjednotila a porazila nájezdníky.
    DEX
    DEX --- ---
    REDBRIGADIST: samozrejme je treba se prizpusobit aktualni situaci, ale predpokladam jsem stav, kdy se vratis do sveho domu v obdobi, kdy byl obnove stary system / nastolen novy a obdobi anomie pominulo :-)
    Jak nas historie a zkusenosti z jinych mist uci, v obdobi vseobecneho chaosu pravidla nebudou a jen blazen by zustaval v huste osidlenych oblastech nebo panelacich. Pokud tedy nejsi clenem mensi ozbrojene armady ovladajici svoji ctvrt prostrednictvim kulometnych hnizd rozmistenych na vsech stranach ulice :)
    REDBRIGADIST
    REDBRIGADIST --- ---
    DEX: Aby to pak v situaci všeobecného chaosu nebyla poslední věc, kterou bude kdy Pepa odvedle tvrdit.
    DEX
    DEX --- ---
    KONZUM23: tak treba Cilek doporucuje v pripade opusteni domu mit prave toto u sebe. Popisoval scenar, kdy zdrhnes do prirody a sebou si vezmes jen zakladni veci, jednu z nich zminoval kupni smlouvu nebo jiny doklad k baraku/bytu.
    Zni to logicky, nikdy asi presne nepredpovis, co presne se stane, jak dlouho to bude trvat, zda treba nezhori servery a archivy katastralnich uradu a ty se vratis do baraku, kde najdes Pepu z vedlejsi ulice, ktery bude tvrdit, ze tady bydlel odjakziva :-)
    DEX
    DEX --- ---
    Mam to stejne jako cyberkotlik, beru pripavu ucit se ruzny dovednosti vcetne pravidelne fyzicke pripravy, strelby se zbrani atp. :-) Neni to zatim ve fanaticke rovine a la serial o americkych prepperech, kde tomu nekteri podrizuji cely svuj zivot... ale od urcite doby se snazim premyslet o jakemkoliv nakupu v dlouhodobejsim horizontu a smyslu "poslouzi mi to i v pripade postapo"? A tak si treba priplatim za lepsi bundu, nuz, boty, nebo radio-baterku na dynamo :-)

    Co se tyce bydleni, planu je hodne a o idealnim stavu mam take urcite predstavy, ovsem financi tolik neni. V kratkodobem horizontu predstavu o nejvyhodnejsim racionalnim reseni cena vs. vykon. Pasivni dum s vlastni ostrovni solarni elektrarnou a zdrojem pitne vody na okraji mensiho mesta (pokud by se nekdo z Moravy chtel podelit o zkusenosti, rad dojedu na obhlidku) :-) Aktualne zivot v byte v okresnim meste, takove jednoduche evakuacni zavazadlo s par zakladnima vecma a predstava, kam co nejrychleji zmizet.

    Podzemni bunkr pod domem / chalupou nekde na vesnici je idealni stav pro temer vsechny postapo scenare, na toto vsak vetsina normalnich lidi nikdy nedosahne z financnich duvodu :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KONZUM23: kdyz nepujde v meste elektrina, tak nebude fungovat ani voda
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KONZUM23: ok, tak to je pak v poho. Určitě bych si ty suchovody ošefoval, bezpečná evakuace je imho to nejdůležitější.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KONZUM23: :-))) Ok, ale musíš tam mít nějaký vzduch, spoléháš se na vodu z veřejné sítě, elektriku, topení. Si vem kdyby vypli proud. Udržel by ses tam přes zimu ?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KONZUM23: Pokud nemáš únikovou cestu, tak jsi v podstatě jakoby v bytě. Sice 1. podzemním podlaží, ale ve městě ti je to prdlajs platné podle mně.
    pošli link.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KONZUM23: a máš únikovou cestu ? Co když ti spadne barák na hlavu ?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KONZUM23: ja bydlim ve meste, takze bunkr neresim (akorat sem se prestehoval tak, abych mel civilni bunkr do 30ti vterin behu od baraku:) Ja beru pro pripavu nejdulezitejsi ucit se ruzny dovednosti (strelba, taktika, survival v ruznych typech situaci, leceni, znalosti jak co vypestovata vyrobit apod.) a vycviceni tymu, s kterym budu moc v pripade shtf situace spolupracovat
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KONZUM23: Máte sklep ? A můžu ho vidět ?
    Pokud buduješ bunkr, předpoklad je, že je to tajné. Já mám sklep a taky nějaké skrýše. Bydlení považuji za dlouhodobý úkol, málokdo z nás "mladých" už má soběstačný stateček :-(
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KEIKIN: no nevim, bunkr potrebujes jen dkyz se chystas na nejaky biochemicky zamoreni nebo jadernou valku...a dozivat duchod v bunkru zatimco za okny radi nuklearni zima, to bych mozna ty prachy investoval do hezky dovoleny nez to zacne:))
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Nejlepší investicí je stavba bunkru:
    Bydlení za půl miliardy: V protiatomovém krytu s luxusním nábytkem - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/protiatomovy-kryt-0ao-/stavba.aspx?c=A151202_161207_stavba_web
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DEX: no vidis a ve skutecnosti byl pred tremi lety nejlepsi investici bitcoin :] zatim se pomerne dari drzet psychopaty co maj chut si hrat na vojacky na arabskem polostrove, kde se muzou vesele kockovat a vsude kolem je poust. problem by byl, kdyby se demence v podobnem meritku rozlila i do uzitecne infrastruktury a prirody.

    ono je fajn umet prezit v postapokalyptickem svete, ale clovek by si mel dat pozor, aby ho temi pripravami neprivodil, protoze to neni misto ve kterem by chtel zit, byt by byl pripraveny :)
    DEX
    DEX --- ---
    JAZZZ: pri rozhovoru o financnich investicich mi kamarad asi pred 3 roky rekl, ze nejlepsi investice v soucasnem svete je operace oci a nakup zbrane :-)

    pridal bych k tomu tedy jeste to kresadlo, mas recht :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam